Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Anadolu’da üretenin yanında olmak istiyoruz”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Anadolu'da üretenin yanında olmak istiyoruz”

Şekerbank Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, “Üreten Anadolu Buluşmaları” etkinliği kapsamında Afyonkarahisar’da düzenlenen iftar yemeğinde konuştu. Ertürk, “Şekerbank’ın Anadolu Bankacılığı projesi kapsamında Anadolu’da üretenin yanında olmak istiyoruz” dedi

Şekerbank Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, Afyonkarahisar Güral Termal Otel’de düzlenen iftarda iş dünyasını tesil eden yaklaşık 300 kişiyle bir araya geldi. Ramazan ayı içerisinde 8 ilde düzenleyecekleri iftar programlarında müşterileriyle bir araya geleceklerini aktaran Ertürk, “Her toplantımızda 300-400 müşterimizle bir araya geliyoruz. Bunların ilkini Uşak’ta başlattık. Bugün ikincisini Afyonkarahisar’da düzenledik. Ramazan ayının sonuna kadar belirlediğimiz illerde programlarımıza devam edeceğiz” dedi.
Gökhan Ertürk, amaçlarının illerdeki müşterileriyle bir araya gelmek olduğunu ifade ederek, Şekerbank’ın gelecek projeleri ve ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Anadolu bankacılığı yapmak istediklerini ifade eden Ertürk, “Şekerbank’ın daha çok İstanbul’da boy göstermesinden ziyade Anadolu’da üretenin yanında olmasını istiyoruz. Bununda en büyük nedeni 62 yıl önce şeker pancarı kooperatifleri tarafından kurulmasıdır. O dönemde kendi finansal ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla kurulmuştu. O günden bu güne kadar bankamız büyüdü. Ortaklık yapısı değişti. Fakat o misyonu ve amacı asla değişmedi. Bizler halen Anadolu bankacılığı yapmak istiyoruz. Anadolu bankacılığında üreteni desteklemek var. Bunun içinde tarım, imalat, kobiler ve bunların bireysel ihtiyaçları var. Anadolu’da bu tür sohbetlerle üreten Anadolu ile tanışmak istiyoruz. Onlarla bir araya gelmek istiyoruz” diye konuştu.
Ertürk, esnaf bankacılığı konusunda lider bankalardan birisi olduklarını ifade ederek, esnaf bankacılığını Türkiye’nin gündemine kendilerinin getirdiklerini vurguladı. Şekerbak’ın en önemli özelliklerinden birisinin sürdürülebilir kalkınmaya destek vermesi olduğunu aktaran Ertürk, sözlerini şöyle noktaladı:
“Aile çiftçiliği bu kapsamda çok önemli bir çalışmadır. Aile çiftçiliğine çok önem verilmesi gerekiyor. Bunun yanında elektrik tasarrufuna önem veriyoruz. Yurtdışından getirdiğimiz kaynaklarımız var. Yaklaşık 60 milyon doları, enerji tasarrufuna yönelik çalışmalarda, güneş enerjisi yatırımlarında kullandık. Dolayısıyla Afyonkarahisar’da bulunmaktan çok mutluyuz. Afyonkarahisar bizim için önemliydi. Tarihte şeker fabrikalarının bulunduğu illerde bankalar açmışız. Buradaki şubelerimiz neredeyse 60 yıllık. Her birinde çok fazla müşterimiz var.” (Kocatepe Haber Merkezi)