Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anafen öğrencilerine “Çanakkale Ruhu” anlatıldı

Anafen öğrencilerine “Çanakkale Ruhu” anlatıldı
Anafen öğrencilerine "Çanakkale Ruhu" anlatıldı

Bolvadin Özel Gökkuşağı Anafen İlköğretim Okulu öğrencileri için “Çanakkale Şehitleri” konulu seminer düzenlendi

Seminere konuşmacı olarak Çanakkale savaşları üzerine araştırmalar yapan Araştırmacı Yazar Hasan Hüseyin Maltepe katıldı.
Çanakkale savaşlarının hiç unutulmayacak büyük bir destan olduğunu belirten Araştırmacı Yazar Hasan Hüseyin Maltepe; “Bugünlere gelebilmemiz için canlarını hiç düşünmeden veren ecdadımızın, yaptığı fedakârlıkları iyi anlayabilmemiz gerekmektedir. Bizlere düşen ise gelecek nesillerimizi tarihini bilen ve ondan ders alan insanlar olarak yetiştirmektir. Şehitlerimizin akıttıkları her damla mübarek kanda, hepimizden bir parça vardır. Çünkü o topraklar ecdadımızın mübarek kanıyla yoğrulmuştur. Bu yüzden onları bir gün değil her gün anmalı ve şehitlerimizin sayesinde bugünlere geldiğimiz için onlara hep minnettar olmalıyız.” dedi.
Amaçlarının öğrencilere millet sevgisini aşılamak olduğunu kaydeden Bolvadin Özel Gökkuşağı Anafen İlköğretim Okul Müdürü Süleyman Bilican; “Amacımız çocuklara millet sevgisini aşılamak, şehitlerimizi anmak ve vatanımızın ne emekler çekilerek kazanıldığını anlatmaktı. Vatan millet sevgisini öğrencilere aşılamanın en iyi yolunun Çanakkale destanını iyi bilmek ve bunları güzel bir şekilde aktarmakla olacağını düşündük. Bunun için Çanakkale’yi hissederek anlamak ve anlatmak gerekir.” diye konuştu. (Kocatepe)