Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anayasa Özkaya’dan SORULUR

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya oldu

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ihtisas komisyonlarının üyeleri belirlendi. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili oldu. AK Parti Hükümetleri’nin hemen hemen tüm kanun tekliflerinin hazırlanmasında katkısı bulunan hukukçu milletvekili Ali Özkaya’nın yeni görevi ilimizde memnuniyetle karşılandı.
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ, Başkanvekili AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Ali Özkaya, Sözcü AK Parti Kocaeli milletvekili Emine Zeybek, Katip AK Parti Mersin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’dan oluştu.

 

Ali Özkaya kimdir?

 

20 Nisan 1970’te Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı Çayüstü köyünde doğdu.
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Özkaya, Ankara Özel Ferda Koleji Kurucu Genel Müdürlüğü, Hukukçular Birliği Vakfı Kurulu Başkan Yardımcılığı, HUDER Genel Başkan Yardımcılığı ve Ankara Şubesi Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeliği, SETA Mütevelli Heyeti ve Denetim Kurulu üyeliği, Ankara Sosyal Bilimler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta. AK PARTİ Çankaya İlçe Başkanlığı (2003-2007) ile AK Parti Genel Merkez Hukuk Müşaviri, Genel Başkan ve Başbakan/Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlığı görevini üstlendi.
25. 26. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili olarak Adalet Komisyonu Üyeliğini ve AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüttü. 27.Dönem de tekrar Afyonkarahisar Milletvekili seçildi.
Orta düzeyde Fransızca ve Arapça bilen Özkaya, evli ve 3 çocuk babası.

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti