Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ANAYASA YAPMAK TEMİZ ELLERİN İŞİDİR

Muharrem Günay 13 Nisan 2010 Salı 03:00:00
  Anayasa değişikliklerinin görüşülmekte olduğu TBMM’de bu Anayasayı değiştirecek milletvekillerinden bazılarının: “ İhaleye fesat karıştırmak, dolandırıcılık, tehdit, zimmet, kara para aklama, evrakta sahtecilik, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak” gibi suçlar nedeniyle haklarında kaldırılmayı bekleyen 559 DOKUNULMAZLIK DOSYASI bulunmaktadır.
Dokunulmazlıkları kaldırma konusunda en küçük bir adım dahi atmayan AKP’nin ise Anayasa Mahkemesi kararı ile, Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuş bir parti olduğu daha önce tescillenmiş ve AKP hazine yardımından mahrum bırakılmak ile cezalandırılmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hakkında da zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, evrak ve kayıtlarda sahtecilik ve cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak suçlarından çok sayıda dosya bulunduğu bilinmektedir.
İşte böyle bir meclis ve böyle bir parti tarafından Anayasa değiştirilmek istenmektedir.
Böyle bir durumda aklımıza şu sorular geliyor:
1.Eğer siz sütten çıkmış ak kaşık iseniz neden yargılanmaktan korkuyor ve dokunulmazlıkları kaldırmıyorsunuz. Her türlü yolsuzluğa bulaşmış, cürüm oluşturmak için teşekkül oluşturmuş, zimmet, kara para aklama, rüşvet vermek gibi suçlarla suçlanan insanların değiştirdiği bir Anayasaya ne derece güvenilebilir. Anayasa değiştirmek bizce temiz ellerin işi olmalıdır.
2.Yargını bağımsızlığı ve tarafsızlığını savunu-yorsanız Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunda Adalet Bakanının ve Müsteşarının ne işi var. Nitekim bu durum dilinizden düşürmediğiniz AB normlarına da uymuyor.
3.Halka kendisini temsil eden milletvekilini seçecek türde ÖN SEÇİM düzenlemeleri yaparak, partilerdeki lider sultasına hiç değilse azıcık da olsa son verecek düzenlemeleri niçin getirmiyorsunuz. Sözgelişi milletvekili adaylarını seçerken parti üyelerinin tümünün oy kullanmaları ile tesbit işlemini gerçekleştirmeyi yasallaştırabilirdiniz.
4.Memurlara Gırevli Toplu Sözleşme hakları niçin vermiyorsunuz? Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür.
Mevcut haliyle bu Anayasa değişikliği milleti hiç ilgilendirmemekte ve milletin en küçük bir derdine dahi çare olmamaktadır.
Bu Anayasa değişiklikleri işsiz gençlere iş, aşsız insanlara aş mı sağlayacaktır. Köylünün, esnafın, işçinin, işverenin hangi derdine derman olacaktır. Görünen o ki bu Anayasa değişiklikleri ile ancak bir Tek Parti Diktatoryası hedeflenmektedir.
Türkiye’den Vahim Manzaralar
Her beş gençten üçünün işsiz, on çiftçiden dokuzunun borcunu ödeyemez, üçünün icralık ve birinin hapiste olduğu, emeklinin memurun açlık sınırının altında yaşadığı bir ülkede bu devleti ele geçirmeyi hedefleyen Anayasa değişiklikleri sayılan bunca derde ve sıkıntıya acaba çare olacak mıdır?
Borçlar İntihar Ettiriyor
Sık sık rastladığımız kıredi kartları intiharlarına yeni yeni intihar türlerinin eklendiği ülkemiz-de dersane borcu önce hapis arkasından intihar getirdi.
Öğrenim gördüğü dershaneye olan 5 bin TL’lik borcu nedeniyle annesinin cezaevine girmesi üzerine psikolojik bunalıma giren 18 yaşındaki Soner Semih S… evlerinin balkonundaki çardağa kendini asarak intihar etti. Anayasa değişikleri intiharlara engel mi olacaktır?
Amaç Sun’i Gündem
Oluşturmak mı?
Bir çok aklı başında insan ve hukukçu yapılmak istenen Anayasa değişikliklerinin Anayasa’ya aykırı olduğunu ve Anayasa mahkemesinden geri döneceğini belirtiyor. Bu durumda sun’i gündemlerle gerçek gündemi gizlemekte bir hayli başarılı olan AKP iktidarının yeni bir sun’i gündem oluşturma gayreti içerisinde olduğu görülüyor.

Başbakanın amacı demokratikleşme, insan hakları ve hukuku değil, bu güne kadar yaptıklarını suç olmaktan çıkaracak, yargının önünde hesap vermekten kaçmasını sağlayacak ve Türkiye’de etnik bölücülüğün önünü iyice açarak PKK açılımını ilerleteceği bir ortamı hazırlamaktır..
Türkiye’nin yeni bir Anayasa’ya ihtiyacı olduğu doğrudur, fakat Anayasa yapmak haklarında yığınla yolsuzluk dosyaları olan insanlardan oluşan bir meclisin bize göre hakkı değildir. Bu sebeplerle bu Anayasa değişikliklerine sonuna kadar hayır diyoruz…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER