Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali İhsan Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ANKARA-İZMİR OTOYOLU KALE’NİN DİBİNDEN GEÇMELİ !

Ali İhsan Küçükkurt 16 Ocak 2015 Cuma 02:00:00
  Bir hafta kadar önce, Ankara-İzmir Otoyolu ile ilgili, Kocatepe Gazetesi’nde manşetten verilen haber beni şaşırtmadı.
Zira, Zafer Havaalanından sonra duyumlarımız, Otoyolun Şehrimize 70 Km. uzaklıktaki Kütahya’nın Altıntaş ilçesinden geçeceği, İlimize uğramayacağı idi.
Otoyol hakkında Kocatepe’de ve Afyonkarahisar Basınında çıkan son haberlerle ilgili, Sayın Halil Ürün dışında Milletvekillerimizden önceki güne kadar, bir görüş veya yorum duymadık.
Milletvekili Sayın Ürün, geçtiğimiz günlerde bir kongrede Otoyolla ilgili düşünce ve görüşünü; “Otoyolu Kale’nin dibinden mi geçirecektik.” ifadesiyle belirtmiş.
Sayın Ürün. Ben bir Afyon’lu olarak bu Otoyolun mümkünse Kalemizin dibinden geçmesini can-ı gönülden istiyorum. Görüş ve düşüncelerinize saygı duyarım, ancak Parti Kongrenizdeki bu ifadenizin beni ve Afyon’luları üzdüğünü belirtmek zorundayım.
Neden mi?
Cumhuriyetimizden önce ve Cumhuriyetimizin ilk yıllarında Afyonkarahisar iken sonradan her nasılsa birkaç yıl öncesine kadar Afyon olan İlimizin adının, AK Parti tarafından T.B.M.M. tarafından bir kanunla Afyonkarahisar olarak değiştirildiği hepimizin malumudur. Şehrimizin sembolü olan KALEMİZ tarihte KARAHİSAR olarak bilinir, anılır. Kalemiz Şehrimize 15-20 Km. her mesafeden çıplak gözle görülebilir.(Kalegörünmez hariç!)
Şu anda hizmet veren ve Şehrimizden geçen Ankara’yı Uşak-İzmir-Burdur-Isparta-Antalya-Denizli-Aydın-Manisa-Muğla’ya, Konya’yı Kütahya’ya bağlayan Bölünmüş Çevre Yolu gibi, Afyon’luların haklı arzusu ve beklentisi; Ankara-İzmir Otoyolunun Şehrimizin yakınından geçmesidir… Karahisar’ın görüldüğü her yol bizim için Kale’nin dibidir…
Sizin de bir Afyon’lu olarak, Ankara-İzmir Otoyolunun Şehrimizden geçmesini can-ı gönülden istediğinizi ümit ederdim.
Bu vesile ile, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar, T.B.M.M.’de Afyonkarahisar’ı temsil eden ve İlimize ve şehrimize kalıcı ve yararlı eserler kazandıran, başta gururumuz Ali Çetinkaya olmak üzere, Bakan, Milletvekili ve Senatörlerimizden ebediyete intikal etmiş olanları rahmet ve minnetle yad ediyor, hayatta olanlara şükranlarımı sunuyorum.
Önceki gün Ulaştırma Bakanı’nın İlimizdeki konuşması şayet politik sözlem ve Kamuoyunun gazını alma ise, önümüzdeki yıllarda yapılacak Ankara-İzmir Otoyolu Afyonkarahisar by-pas yapılarak, Şehrimize 70 Km. uzaktan geçecek.
Bu durumda, başta Afyonlu Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, Afyon’lu Milletvekilimiz Halil Ürün ve Altıntaş’lı Milletvekilimiz Sait Açba’nın Şehrimizin ve İlimizin gelecekteki olumsuz sosyo-ekonomik vebalini yüklenmesi kaçınılmazdır.
CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan’ın, İnternette Otoyolun Afyonkarahisar Şehir Merkezinden geçmesi için bir kampanya başlattığını memnuniyetle öğrendim. Temennim bu kampanyanın bütün Afyon’lularca desteklenmesi ve Ankara-İzmir Otoyolunun resmileştiği anlaşılan projesinin az ihtimal de olsa yeniden değerlendirilmesine katkı etmesidir.
Afyonkarahisar’ın gelişmesi ve kalkınması için, Ankara-İzmir Otoyolunun Şehrimizden geçmesinin ne kadar önemli olduğunu en az benim kadar Afyon’lu İktidar ve Muhalefet Milletvekillerinin bildiğini ve istediğini ümit ediyorum.
İş işten geçmedi ise, bu projenin yeniden değerlendirilip değiştirilerek, Afyonkarahisar’da kendilerinden öncekiler gibi hayır dua ile anılacakları bir iz bırakmalarını temenni ediyorum…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER