Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ankara’da Afyon rüzgarı esti

Ankara’da Afyon rüzgarı esti

UNESCO tarafından Türkiye’nin üçüncü “gastronomi şehri” ilan edilen Afyonkarahisar’da
14-17 Ekim’de düzenlenecek “3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali”nin
lansman toplantılarının ikincisi İstanbul’un ardından Ankara’da yapıldı

 

Afyonkarahisar lezzetleri Ankara’da bulunan şefler ve ünlü isimler tarafından tadıldı. “Gastro Afyon 2021” kapsamında festival öncesi tanıtım toplantıları düzenleyen Afyonkarahisar Belediyesi, ünlü yüzler ve ünlü şefleri bir araya getirdi. Afyonkarahisar’ın mutfağı bu kez de Ankara’da sergilendi.
İlginin yoğun olduğu lansman gecesinde dikkat çeken Afyon Gastronomisi katılımcılardan tam not aldı. Ankara Sheraton Otel’de gerçekleştirilen lansmana Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Festivalin Kurumsal İletişim Yönetmeni Akif Alataş, Afyonkarahisar Profesyonel Asçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan ve çok sayıda seçkin misafir katıldı.
Tanıtım toplantısında, katılımcılara başta “Kral Midas’ın Son Yemeği” Siyaz Buğdaylı Kuzu Sırtı başta olmak üzere Afyonkarahisar’a özgü çeşitli lezzetler sunuldu. Toplantında konuşan Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, katılımcıları Afyonkarahisar’da düzenlenecek festivale davet ederek, “UNESCO’nun bu bayrağını devir aldıktan sonra Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları ve destekleriyle büyük çalışmalara imza attık. Gastronomi Birimi adı altında bir birim kurduk. 2,5 yıldır hem marka çalışmaları hemde dijital çalışmalar yaparak önemli bir aşamaya geldik. Tüm konuklarımızı 14-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalimize bekliyoruz.” dedi.
Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan da tanıtım toplantısında servis edilen yemekler hakkında bilgi verdi. Festivalin Kurumsal İletişim Yönetmeni Akif Alataş ise Türkiye’de bu zamana kadar yapılmış en büyük turizm ve lezzet festivalini yapmaya aday olduklarını söyledi. Afyonkarahisar yöresel lezzetlerinin tanıtımı ve uygulamalı anlatımı, turizm ve gastronomi üzerine bilimsel panel ve söyleşiler, yemek yarışmaları, coğrafi işaretli ürünler üzerine workshop ve sunumların yapılacağı etkinlikte, kadın kültür evlerinin çalışmaları da sergilenecek. Etkinliğe, turizm ve gastronomi alanında başarılar elde etmiş akademisyen ve uzmanların yanı sıra turistik tesis yatırımcıları ile işletme sahiplerinin katılması bekleniyor.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi