Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Ankaralı Turgut ve Afyon kaymağı

Sezer Küçükkurt 18 Ekim 2010 Pazartesi 03:00:00
  Belli bir kesimin büyük beğenisini kazanırken, başka bir kesim tarafından kıyasıya eleştirilen müzisyenlerden Ankaralı Turgut son albümü ile Afyonkarahisar’ın ve kaymağın olağanüstü reklamını yapmış. Fidaydada temposundaki türküsünde “Vekilime kaymak lazım” diyen Ankaralı Turgut kaymağın adresini de vermiş: Afyon kaymağı.
Yaygın basındaki köşe yazarları şimdiden konuya ilgi göterdi. Bizim de Behiç Kılıç’ın köşe yazısını okurken bu şarkıdan haberimiz oldu. Duymayanlar olmuştur diye Ankaralı Turgut’un Afyon kaymaklı şarkısının sözlerini alalım istedik:
“Esnafın hali ne olacak
Kime hesap sorulacak
Çiftçinin hali ne olacak
Kime hesap sorulacak
Ne kap kaldı ne kap kacak
Bu millete kim bakacak?”
“Yoğurt süt ayran bize
Ballı kaymak vekilim size
Çok çalıştınız başkanım
Taze taze kaymak size
Alman lazım yemen lazım
Sonra farkı görmen lazım
Afyon’dan vekilime
Taze taze kaymak lazım
Kaymak lazım kaymak lazım
Vekilime kaymak lazım..”
“Lüküs hayat vekilim size
Sürünmek ölmek bize
Kuru ekmek soğan bize
Ballı muzlu kaymak size
Alman lazım yemen lazım
Sonra farkı görmen lazım
Afyon’dan vekilime
Taze taze kaymak lazım”
Behiç Kılıç, “Ankaralı Turgut” Bey’in son eseri halkımız tarafından gene büyük teveccüh görmüş bulunuyor.. Kendilerinin bu baş yapıtını TV ekranından dinleyince bendeniz de çakıldım kaldım…TBMM’den bir yansımasını duymadım henüz…” diyor.
Biz de duymadık ama sanırım duymamız pek uzun sürmez…”Bu pilav çok su kaldırır” denir ya hani, bu şarkı da çok tartışılacağa benziyor. Vekillerimiz durumdan pek hoşnut olmasalar da her tartışma Afyon kaymağına “artı” yazar herhalde. Söz konusu klibi internetten bulup izledikten sonra “Sakın birileri Ankaralı Turgut’un aklına Afyon sucuğunu düşürmesin” dedik. Olur mu, olur…Ah bir de Afyonkarahisarlılar bu reklam fırsatını gerektiği gibi değerlendirebilse…
AKÜ granit kullanmayacak
Geçtiğimiz aylarda gazeteniz Kocatepe’nin gündeme getirdiği bir konu çok tartışılmış, hatta konu Başbakan’a, Bakanlar Kurulu’na kadar yansıtılmıştı. Yüzyıllardan bu yana mermerin başkenti olduğu iddasında olan Afyonkarahisar’da TOKİ tarafından yapılan hastane binasında milyarlarca lira değerinde, 30 bin metrekare Çin graniti kullanılacak olması Kocatepe’de manşet olduktan sonra iş ve siyaset dünyasının gündeminde yer bulmuştu. Tartışmalar, eleştiriler büyüyünce konu Bakanlara ve Başbakan’a kadar ulaşmış, ancak resmi prosedür tamamlandığı için bu yoldan dönüş olmadığı açıklanmıştı.
Bu tartışma yine de hayırlı kararlara zemin hazırlamış, bundan sonra kamu yatırımlarında yerli malzeme kullanımı ile ilgili devlet kararları alınmıştı. Hatta önümüzdeki günde Hükümet’en yayınlayacağı talimatlarla devletin tüm alımlarında (gıdadan, büro malzemelerine, inşaat malzemelerinden, vasıtalara kadar) yerli malı ürünlere teşvik uygulayacağı biliniyor.
Bu doğrultuda örnek bir karar da AKÜ Rektörlüğü’nden geldi. Bu yıl 7. si düzenlenen Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi’nde AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, yapımı süren AKÜ hastanesinde Çin Granitine izin vermeyi düşünmediğini açıkladı. Altuntaş, “Ben hastanemizde Çin Granitine izin vermeyi düşünmüyorum” dedi. Bu tavır oldukça destek buldu.
Ege Maden İhracatçılar Birliği Başkanı Aslan Erdinç ise “Afyonkarahisar’da hastane yapılıyor. Türkiye dünyanın doğaltaş cenneti diyoruz. Arkadaşlarımız rakamlar söylüyorlar; yüzde 30-40 her neyse mermer rezervlerine sahibiz diyor. Afyon’da eski çağlardan beri mermerciliğin merkezi. Dünyada mermerciliğin çıkış yeri. Sağlık Bakanlığı Toki’ye yaptırdığı 30 bin metrekare taş döşenecek olan hastaneye Çin’den taş ihraç edilen granitle yaptırıyor. Sayın Belediye Başkanlarının konunun üzerine gitmesini istiyorum. Olamaz ya, ben bunu kabul edemiyorum. Ne demek Afyon taşı yerine yapılan hastane de 30 bin metrekare Çin graniti kullanılıyor. Doğru Çin’den ihraç edilen granitlerin fiyatları 7,5 ila 15 dolar civarında. Ama burada alınış fiyatları nedir. Arada çok büyük bir rant var. Bunun engellenmesi lazım. Bir Çin Graniti almış başını gitmiş” diyor.
İnşallah Afyonkarahisar Devlet Hastanesi inşaatından başlayan bu uyanış yerli malı kullanımında önemli bir aşamayı oluşturur. Devletin tüm kurumları AKÜ’nün yaptığı gibi inşaatlarında başta Afyon mermeri olmak üzere Türkiye’nin kendi varlıklarını kullanır.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER