Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anma Törenleri 18 Mart Ve 19 Eylül’de Yapılıyor

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 14-20 Nisan Şehitler Haftası adı altında resmi bir haftanın olmadığı belirtti. Kumartaşlı, resmi anma törenlerinin 18 Mart Şehitler Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nde yapıldığını belirtti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi Piyade Uzman Çavuş İsmail Kumartaşlı, 14-20 Nisan Şehitler Haftası adı altında resmi bir haftanın olmadığını açıkladı.

Dernek Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, şehitlerimiz ile gazilerimizin her daim kalplerde olduğunu, yılın birçok gün ve haftalarında düzenlenen şehitler ve gazileri anma günlerinin yapılan kanun değişikliği ile yılda iki güne indirildiğini belirtti. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Kumartaşlı, “24 Nisan 2003 tarih ve 25209 Sayılı Resmî Gazete’de 18 Mart Şehitler Günü ve 19 Eylül Gaziler Gününde yapılacak törenler hakkında yönetmelik ile sınırlandırılmıştır. Eskiden törenlerin düzenlendiği 14 Nisan Şehitler Haftası kanun ile kaldırıldı. Önceden törenlerin düzenlendiği 14 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle mesajlar yayınlanmakta ve dernek olarak hiçbir program düzenlenmediği yönünde tepkiler alıyorduk. Bilindiği üzere daha önce aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi anmak için değişik zamanlarda ve günlerde törenler yapılıyordu. Bunlar; 19 Eylül Gaziler Günü, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü, 14 Nisan Şehitler Haftası, 15 Mayıs Hava Şehitlerini Anma Günü, 25 Nisan Kara Şehitlerini Anma Günü, 4 Nisan Deniz Şehitlerini Anma Günü Anma programları ve çelenk törenleriydi. 27 Haziran 2002 tarih ve 4768 sayılı kanunla 18 Mart Gününün Şehitler Günü ve 19 Eylül Gününün Gaziler Günü ilan edilmesi hakkında kanun yayımlanmıştır. 24 Ağustos 2003 tarih ve 25209 Sayılı Resmî Gazete’ de 18 Mart Şehitler Günü Ve 19 Eylül Gaziler Gününde Yapılacak Törenler Hakkında Yönetmelik yayımlanmıştır. Anılan bu kanun ve yönetmeliklerden sonra artık ülkemizde 18 Mart tarihinde Çanakkale Deniz Zafer Kutlaması ve Şehitlerimizi Anma Günü olarak resmi törenler düzenlenmektedir. Yine aynı Kanun ve Yönetmelikler kapsamında 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Bazı kurum kuruluşlar basında 14 Nisan Şehitler Haftası münasebetiyle mesajlar yayımlamakta olup derneğimize şehit ailelerimiz ve gazilerimiz ile halkımızdan neden hiçbir program düzenlenmiyor diye tepkiler geldiği için böyle bir bilgilendirme yapmak zorunda kaldık. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz devletimiz ve halkımız tarafından her zaman anılmaktadır. Devletimiz bizlere gereken ilgi ve alakayı her daim göstermektedir. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti