Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anneler tarihi mekanları gezdi – Kocatepe Gazetesi

Emirdağ’dan hareket eden 30
Anneler tarihi mekanları gezdi

Emirdağ’dan hareket eden 30 anne, İhsaniye ilçesindeki anneler tarafından karşılandı. İhsaniye anneleri ile tanışan Emirdağ anneleri, birlikte Frig Vadisi, Şuhut Atatürk Evi, Kocatepe sırtları ile Türbe Cami ve çevresini gezdiler. İlk olarak Döğer Kervansarayı’nı ziyaret eden anneler buradan Frig Vadisi’nin kaya yerleşim alanlarını ve Emre Gölü çevresini gezdiler.
İhsaniye Belediyesi tarafından yaptırılan Çaltepe Sosyal Tesisleri’nde öğle yemeği yiyen anneler, daha sonra Şuhut Atatürk Evi’ni gezdiler. Şuhut Atatürk Evi’ndeki görevliler tarafından çeşitli bilgiler verilen ve adım adım gezdirilen Atatürk Evi’nin ardından Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe’ye çıkan anneler burada şehitlerin ruhuna fatiha okumayı da ihmal etmediler.
Afyonkarahisar Türbe Cami, Mevlevi Müzesi ve çevresini de gezen iki ilçenin anneleri burada vedalaşarak ayrıldılar. Cumartesi günü Emirdağ annelerini ağırlayan ve birlikte gezen İhsaniye anneleri de Pazar günü Emirdağ’a giderek iade-i ziyarette bulundular. İhsaniye’den Emirdağ’a gelen annelere Emirdağ’ın tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.
Düzenlenen geziden memnun olduklarını ifade eden anneler, Anneler Günü nedeniyle aldıkları bu güzel hediye için Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın ve İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk’a teşekkür ettiler. (Kocatepe Haber Merkezi)