Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antalya’dan Ankara’ya yürüyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Antalya'dan Ankara'ya yürüyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Başmüdürlüğü’nde makine teknikeri olarak çalışan Yusuf Erşan Türker, kurum içinde personel ayrımcılığı ve ücret adaletsizliğine dikkati çekmek, özelleştirmeler ile TBMM’de görüşülmekte olan ‘Torba Yasa’yı protesto etmek amacıyla, Antalya’dan başlattığı Ankara yürüyüşünün üçüncü gününde Afyonkarahisar’a geldi.
Şehir merkezindeki Alparslan Türkeş köprüsünde Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İl Temsilcisi Hüdaverdi Kılıç ve sendika üyeleri tarafından karşılanan Yusuf Erşan Türker, daha sonra KESK İl Temsilciliği binasına geçti. Burada bir basın açıklaması yapan Türker, ‘Torba Yasa’nın kanunlaşması halinde, Kamu İktisadi Teşebbüsü’nde (KİT) çalışan hiç kimsenin yaşam hakkının kalmayacağını belirtti. Türker, “Emeğin, üretim sürecinin gereklerine, işin ve iş yerinin ihtiyaçları ve uygunluk sağlayacak şekilde,sürekli ve yeniden düzenlenmesini içeren ‘Torba Yasa’ yaşam hakkı tanımayacak” dedi.
Türker, yürüyüşünü, bu olumsuzluklara karşı sessiz kalmadığını göstermek için gerçekleştirdiğini söyledi. Türker, 28 Ocak Cuma günü Ankara’da, Ulaştırma Bakanlığı’nın önünde Birleşik Taşımacılık Sendikası’nın (BTS) yapacağı basın açıklamasına katılarak yürüyüşünü sonlandıracağını kaydetti. Türker, Ankara’dan önce bir diğer durağı olan Eskişehir’e gitmek üzere Afyonkarahisar’dan ayrıldı. Türker’in, şehir giriş ve çıkışlarında yürüyeceği, yolun diğer bölümlerinde otomobil kullanacağı öğrenildi.
KESK İl Temsilcisi Hüdaverdi Kılınç da Türker’e destek vererek “Aynı geminin yolcusuyuz” dedi.