Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Antik Çağda Zırhlı Savaş Makineleri” anlatıldı

“Antik Çağda Zırhlı Savaş Makineleri” anlatıldı
"Antik Çağda Zırhlı Savaş Makineleri" anlatıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden Arkeoloji Kulübü tarafından düzenlenen “Antik Çağda Zırhlı Savaş Makineleri” konulu konferans, ANS Kampusü 1. Eğitim Binası Abdullah Kaptan Konferans Salonunda gerçekleştirildi

AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkan Yrd. Doç. Dr. Selim Pullu tarafından verilen konferansa öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Konferansta Yrd. Doç. Dr. Pullu, zamanının çok ilerisinde, adeta modern orduların anlayışına sahip olan Assur ordusu ve onun bölümleri ile ilgili bilgiler vererek, günümüz modern ordularının da en önemli unsurlarından biri olan “zırhlı savaş ve kuşatma makineleri”nin en eski belki de ilk örneklerinden olan bazılarını fotoğraflarla anlattı.
Yrd. Doç. Dr. Pullu konuşmasında, “M.Ö. 2000’lerden M.Ö. 700’lere kadar kuzey Mezopotamya’da önemli bir ticari ve askeri güç durumunda olan Assur İmparatorluğu, sahip olduğu ticaret kolonilerini ve ticari yol güzergahlarını korumak ve sık sık akınlar yaparak, diğer ülke ve toplumlardan vergi ve ganimet almak için bu önemli orduyu daima hazır ve acımasız bir durumda tutmanın önemini kavramıştı” dedi. Konferans, Yrd. Doç. Dr. Selim Pullu’nun öğrencilerin sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi. (Kocatepe)