Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antrenmanlar başlayacak mı?

Antrenmanlar başlayacak mı?

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından “Pandemi Sonrası Antrenmanlara Başlama” konulu yazı gönderildi. İllerin pandemi durumlarına göre Valiliklerde oluşturulan İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun vereceği kararla antrenmanlar başlayacak ya da başlamayacak

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ildeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne “Pandemi Sonrası Antrenmanlara Başlama” konulu yazı gönderildi. Yazıda antrenmanlara başlanması konusunda bir sakınca yoksa pandemi denetimleri kapsamında antrenmanların yapılabileceğine yer verilirken yine yetkinin Valiliklerde olduğuna da dikkat çekildi. Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İl Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda; “COVID-19 salgını ile mücadelede gelinen son aşamada virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, yaka artış hızının düşüşe geçmesi yönünde kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda kontrollü sosyal hayat sürecine geçilmiş, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında 28.05.2020 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle belirlenen kurallar dahilinde spor, merkezleri/tesislerinin hizmet ve faaliyetlerine başlayabileceği kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda daha önce ilgi yazı ile bildirilen antrenmanlara başlamasına izin verilen 45 branşın haricinde kalan diğer spor branşlarının 04 Ağustos 2020 tarihi itibariyle pandemi süreci ile ilgili Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunca getirilen kurallar, Ek’de belirtilen hususlar ve spor federasyonlarca branşa özgü belirlenen kurallar dikkate alınarak tesislerimizde antrenmanlara başlanması ve buna ilişkin gerekli tedbirlerin alınması hususunda. Bilgilerimizi ve gereğini rica ederim.” ifadelerine yer verildi.
İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun önümüzdeki günlerde vereceği karar sonrasında takımların antrenmanlarını yapıp yapamayacağı da kesinlik kazanacak.