Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi verildi

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi verildi

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından apartman yöneticilerine yönelik, asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgi verildi

 

Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda apartman yöneticisi katılırken, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nde görevli Makine Mühendisi Nuri Gümüş ve AYK Teknik Muayene Genel Müdür Yardımcıları Yücel İşcanoğlu ile Tolga Dada tarafından bilgilendirme yapıldı.
“BAZI SIKINTILARIN YAŞANDIĞI AŞİKAR”
Toplantı öncesi kısa bir değerlendirme yapan Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, katılımlarından dolayı apartman yöneticilerine teşekkür ederek, asansör kullanım ve denetimlerinde yaşanan sorunları çözmek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi. Kontrol mekanizmaları ve apartman yöneticilerinin karşılıklı istişaresiyle sorunların çözüme ulaşabileceğini ifade eden Başkan Yardımcısı Öner, “Belediyemizin insana verdiği önem neticesinde, asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin yapılmasını sağlıyoruz. Bu konuda Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden Makine Mühendisi Tuba Ciğerci’nin kontrolörlüğünde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ancak periyodik kontroller ve sonrasındaki bakım ve onarımlarla ilgili bazı sıkıntıların yaşandığı aşikar. İnşallah bu toplantı, yaşanan sorunların çözülmesine vesile olur.” dedi.
“BAKIM VE ONARIMLARIN İVEDİLİKLE YAPILMASI GEREKİYOR”
Toplantıda daha sonra Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nde görevli Makine Mühendisi Nuri Gümüş tarafından apartman yöneticilerini ilgilendiren, Kat Mülkiyeti Kanunu ve Asansör Yönetmeliği ile ilgili bilgiler verildi. Hafif kusurlu ve kusurlu asansör kullanımı sonrası, Türkiye’de yakın tarihlerde yaşanmış birçoğu ölümlü asansör kazalarıyla sunumu destekleyen Makine Mühendisi Nuri Gümüş, can ve mal güvenliği açısından asansörlerin yılda en az bir kez periyodik kontrolünün yapılması gerektiğini ve kontrol neticesinde varsa bakım ve onarımlarının ivedilikle yapılması gerektiğini söyledi. Kat Mülkiyeti Kanunu ve Asansör Yönetmeliği’nin bu konuda apartman yöneticilerine çok önemli sorumluluklar yüklediğini kaydeden Gümüş, asansör kazalarında bina yöneticilerinin hukuki sorumluluğunu da anlattı.
AYK Teknik Muayene Genel Müdür Yardımcıları Yücel İşcanoğlu ile Tolga Dada ise binasında asansör olan bina yöneticilerinin yapması gerekenler hakkında bilgi verdi. Kontroller sonrası asansörlere yapıştırılan etiketlerin anlamları ve özellikle güvenli olmayan asansörlerin bakımına ilişkin yasal sürelerle ilgili bilgi veren AYK yöneticileri, apartman yöneticilerinin bu konudaki sorularını da yanıtladı.