Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Apemia’da kazıya başlandı”

    Afyon Kocatepe

 

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Gün FM işbirliğinde düzenlenen Kampüs programına AKÜ Batı Anadolu ve Afyonkarahisar Arkeoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Bilgin konuk oldu. Bilgin Dinar’da yapılan ve Bilimsel Başkanı olduğu Apemia Antik Kenti’nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
“APAMEİA’NIN BÜYÜK BÖLÜMÜ GÜNÜMÜZDE DİNAR İLÇESİ ALTINDA KALMIŞTIR”
Apemia Antik Kenti’nde kazı çalışmalarına başlandığı bilgisini aktaran Bilgin, “Demir Çağı’nda “Kelainai”, milattan önce 3. yüzyılın başından itibaren “Apameia” olarak bilinen antik kent, Dinar merkezli geniş bir coğrafyada bulunuyor. Günümüzde Evciler, Başmakçı, Dazkırı ve Kızılören ilçelerini de kapsayan Apameia, antik dönemde Efes Antik Kenti’nden sonra ikinci büyük ticaret şehri olarak biliniyor. Apameia’nın büyük bölümü günümüzde Dinar ilçesi altında kalmıştır. Kazı bizleri çok heyecanlandırıyor. Katkı veren herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Afyonkarahisar’ın tarihinin oldukça eski olduğunu belirten Bilgin Ayazini’nde yapılan çalışmaların ilimiz turizmine büyük katkılar sunacağını söyledi. >> Mustafa Ertürk’ün haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti