Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Araçlar, takip sistemiyle kontrol ediliyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Araçlar, takip sistemiyle kontrol ediliyor

Afyonkarahisar Özel Halk Otobüsleri’ni işleten Şanlı Ulaşım A.Ş., araçların süratini, duraklara giriş saatlerini takip sistemiyle izliyor. Araçların içini ve dışını gösteren kameralarla da yolcu ve şoför denetlemesi yapılıyor

Afyonkarahisar Özel Halk Otobüsleri’ni işleten Şanlı Ulaşım A.Ş., şoför ve yolcuların güvenliği için iki önemli sistem kullanıyor. Bu sistemlerden birincisi, araç takip sistemi. Bu sistemle birlikte, hangi aracın hangi durağa girdiği, ne kadar hız yaptığı, kalkış saatlerine uyup uymadığı kontrol ediliyor. Şanlı Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, “Bu sistemle birlikte örneğin, araçlarımızın hız yapmalarının önüne geçiyoruz. Araçlarımız, Çevre Yolu’nda en fazla saatte 80 kilometre hızla gidebiliyor. Sürati 81 kilometreye çıkan şoförün aracı, anında sistemde görünüyor. Biz de şoförümüzü uyarıyoruz. Hız yapılmaması ile hem yolcu emniyeti sağlanıyor, hem de yakıttan tasarruf ediyoruz” dedi.
Dikkat! Kamera var
Şanlı Ulaşım A.Ş.’nin uyguladığı ikinci sistem ise, araçların içini ve dışını gösteren kameraların kullanılması. Kamera sistemi ile aracın hem güvenliği hem de denetimi sağlanıyor. Galip Şanlı, “Hırsızlık, kayıp eşya, şoförün her hareketi, her şey görülebiliyor. 24 saat bu konuda takipteyiz. Kameranın olduğunu bilenler bir şey yapmıyor. Teknoljinin faydalarından istifade ediyoruz” diye konuştu. (Kocatepe)

2172 kişi ücretsiz taşınıyor
Şanlı Ulaşım A.Ş.’nin günde 2 bin 172 kişiyi ücretsiz taşıdığını kaydeden Galip Şanlı, “Sosyal sorumluluklarımızın da farkındayız. Bizleri aydınlatan haberdar eden basın mensuplarına ücretsiz biniş sağlayan akılı kartlar veriyoruz. Afyonkarahisarlı özürlüler, gaziler gibi mağdur 2172 kişiyi ücretsiz taşıyoruz” dedi.

Bebek arabası bile unutuldu

Şanlı Ulaşım A.Ş., araçlarda unutulan eşyaları sahibine teslim ediyor, sahibi bulunamayan eşyalar ise Yarım Elma Derneği’ne bağaşlanıyor. Şanlı Ulaşım A.Ş.’ye ait araçlarda unutulan en ilginç eşya ise bebek arabası. Özellikle Çarşamba ve Cuma günleri pazar alışverişinden yorulan vatandaşlar da araçlarda sebze ve meyve unutabiliyor.

Doğalgazlı araçlar
için hazırlık
1 Ekim 2012 tarihinden itibaren doğalgazlı yolcu taşıma araçlarıyla Afyonkarahisar halkı için yeni hizmetlere geçeceklerini ifade eden Galip Şanlı, “1 Ekim itibari ile arabalarımız gelecek. Şu an firma ile görüşmelerimiz devam ediyor, üretim sıkıntımız var. Bu uygulama Türkiye’de ilk defa olacak” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti