Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Araması olan kaç kişi yakalandı?”

“Araması olan kaç kişi yakalandı?”
“Araması olan kaç kişi yakalandı?”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, kentteki kafe denetimlerinin sonucunu, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e sordu. Toptaş, “GBT’lerine bakılan öğrenciler içerisinde hakkında yakalama emri ya da şüpheli sıfatıyla aranan kaç kişi tespit edilmiştir?” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, 8 Kasım’da kafelere yapılan polis denetiminin sonuçlarını, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e sordu.
Toptaş, hazırladığı soru önergesinde Afyonkarahisar’ın imajı zarar verildiğini belirterek “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerin ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamına önemli katkıları bulunduğu düşünülürse, bu tür uygulamaların Afyonkarahisar’ın imajına verdiği zararların bizzat yöneticilerin yönetim anlayışlarından kaynaklandığı da ibretle izlenmektedir. Afyonkarahisar halkı ve esnafı da bu uygulamalardan ciddi anlamda zarar görmekte, üniversitemizi tercih eden öğrencilerimiz ve aileleri de mağdur edilmektedir” dedi.
“HANGİ YASAK
UNSURLARA RASTLANDI?”
Toptaş, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e şu soruları yöneltti:
“Afyonkarahisar Merkez’de öğrencilerin ağırlıkla bulunduğu Yeşilyol Caddesi ile 2’nci Dumlupınar Caddesi’ndeki kafelere son 3 ayda rutin olarak kaç defa asayiş uygulaması yapılmıştır? 8 Kasım 2013 günü Afyonkarahisar’da çok sayıda polisten oluşan ekipler kaç kafeye baskın yapılmıştır? Kaç öğrencinin kimlik bilgileri kontrol edilmiştir? Afyonkarahisar Valisi’nin rutin uygulama dediği asayiş uygulamasının mahkeme kararında; ‘öğrencilerin GBT sorgulaması yapılarak erkekli-kızlı mı oturdukları, öğrencilerin adreslerin sorgulanması’ bulunmakta mıdır? Bu sorgulamanın yasal dayanağı var mıdır? Afyonkarahisar Merkezdeki kafelerde öğrencilere yönelik yapılan uygulamada, Afyon Valisi’nin bilgisi yoksa, Mahkeme kararı ile aramada öğrencilerin kişisel bilgileri sorulması bulunmadığına göre polis bu yetkiyi nereden almıştır? 8 Kasım günü Afyonkarahisar merkezdeki kafelerde üzerleri aranan öğrencilerden kaçında silah, taşınması yasak bıçak, can ve mal güvenliği açısından tehlikeli suç aletleri, uyuşturucu maddesi gibi yasak unsurlar bulunmuştur? Yine GBT’lerine bakılan öğrenciler içerisinde hakkında yakalama emri ya da şüpheli sıfatıyla aranan kaç kişi tespit edilmiştir? Yoksa bu uygulama ile öğrenciler Başbakan’ın dünya görüşü açısından hizaya getirilmeye mi çalışılmaktadır?” (Kocatepe Haber Merkezi)