Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arap Mescit’te mutlu son – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’ın tarihi camileri arasında
Arap Mescit’te mutlu son

Afyonkarahisar’ın tarihi camileri arasında bulanan Burmalı Mahallesi’ndeki Arap Mescit Camii 4 yıl süren restorasyonun ardından dün yeniden ibadete açıldı.
Uzun süren tadilat çalışmaları nedeniyle vatandaşların şikayetlerin neden olan Arap Mescit Camii gazeteniz Kocatepe’nin haberlerine de konu olmuştu. Geçici kabulü yapılmayan ve eksikleri bulunan caminin açılışına AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Burmalı Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı Suat Uygur katıldı.
“KORUMAYA YÖNELİK ONARIM YAPILDI”
Muhtar Uygur’un tavuklu pilav dağıttığı açılışta İmam Hatip İsmail Yüksel Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu. Müftü Kabukçu’nun dua ettiği açılış töreninde Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın bilgilendirme konuşması yaptı. Cami’nin tarihi hakkında bilgiler veren Bölge Müdürü Aydın, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak 2 buçuk yıldan fazla sürede Cami’nin onarımını yaptık. Eksiklerimiz var, ama camimizi ibadete açıyoruz. Ufak tefek eksikleri geçici kabulü henüz yapılmadı. Geçici kabulü yapıldıktan sonra tamamlanacak. Halısından, ses düzenine, mihrabından minberine kadar, ahşabından, çevresinden güçlendirmesine her şeyi elden geçirilmiş, korumaya yönelik onarım yapıldı. Eski varlıklarını tamamen koruduk. Güzel bir onarım olduğunu düşünüyorum. Rabbim mahallemiz için hayırlı etsin inşallah. İnşallah mahalle sakinlerimizde bol cemaatli olur.” dedi.
Bölge Müdürü Aydın’ın konuşmasından sonra, Cami’nin açılış kurdelesi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ve Mahallenin en büyüğü Muharrem Akyel tarafından kesildi.
AÇILIŞ SONRASINDA İLK VAKİT NAMAZI EDA EDİLDİ
Cami’nin açılışı sonrasında içeriyi gezen protokol üyeleri İmam Hatip İsmail Yüksel’in okuduğu öğle ezanının ardından saf tuttu ve ilk vakit namazını eda etti. Namazın ardından da mahalleliler protokol üyeleri ile birlikte fotoğraf çektirdi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti