Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Araziden mahkemelik oldu – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Araziden mahkemelik oldu

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Dereköy’de yaşayan Ali Bulduk, kendine ait araziyi kullandığı için para cezasına çarptırıldığını iddia etti. Bulduk, “Elimdeki tapu örneğine göre, bize ait olan arazi, başka bir tapu örneğinde mera olarak gösteriliyor. Ben o arazide hayvan otlattığım için 3 bin lira ceza ödemeye mahkum oldum. 15 gün içinde ödemezsem hapse gireceğim” dedi

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Dereköy’de ikamet eden Ali Bulduk, tapudaki farklı kayıtlar nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Yavuz köyü ile Soğukkuyu Köyü arasında kalan arazinin kendilerine ait olduğunu iddia eden Ali Bulduk, her iki köyün muhtarının açtığı dava sonucunda 3 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu. Bulduk, “Önce babam Hasan Bulduk hakkında, sonra da benim hakkımda 5 kere dava açıldı. Davanın sebebi, mera arazisinin kullanılması. Ama burası, bizim tarafımızdan 300 yıldır kullanılıyor. Elimdeki bir tapu kaydına göre burası, dedem Ali Bulduk’a ait” dedi.
Emirdağ Asliye Ceza Mahkemesi’nin kendisiyle ilgili 21 Mart 2012 tarihli “3 bin lira ceza ödenmesi” tebliğinin eline ulaştığını kaydeden Ali Bulduk, “Bana 21 Mart’tan itibaren 30 gün süre verildi. Eğer parayı ödeyemezsem 30 gün hapis yatacağım” diye konuştu.
Dedesinin tapusunda, Bulduk ailesine ait 44 dönümden bahsedildiğini, bu rakamın günümüz hesaplarına göre 76 bin metrekareye karşılık geldiğini hatırlatan Ali Bulduk, “1984 yılından beri bu davayla uğraşıyoruz. 44 dönümlük arazimizi kadast-rolaşma sonucunda 4 bin metrekareye indirdiler. Burası benim dedelerimden kalan 300 yıllık arazimiz. Davalardan beş kere temyiz ettirdik. Ama yine ceza geldi” ifadelerini kullandı.
Bulduk, konuyu Adalet Bakanlığı ve Başbakanlık dahil yetkili makamlara ilettiğini, ancak bir sonuç alamadığını kaydetti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti