Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arıza tespiti, mahalleyi meraklandırdı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Arıza tespiti, mahalleyi meraklandırdı

Afyonkarahisar’ın Elektrik Dağıtım Şirketi olan Osmangazi Elektrik Dağım A.Ş (OEDAŞ) arıza ekibi yer altından geçen elektrik kablolarındaki arızayı sese duyarlı dinleme cihazları ile buluyor

Fakıpaşa Mahallesindeki arıza noktasını bulmaya çalışan ekipler vatandaşları maraklandırdı.
Dün akşam saatlerinde Fakıpaşa Mahallesi’nde elektrik kesintisi meydana geldi. Yaklaşık 10 dakikalık kesintinin ardından akım tekrar verildi. Kesintinin nedenini araştıran OEDAŞ elektrik arıza ekipleri, arızanın M2 trafosundan Cahil trafosuna giden ve Fakıpaşa mahallesi Aynioğlu Cami sokak üzerinden geçen yaklaşık 1800 metrelik XLP yüksek gerilim kablosunda olduğunu belirledi.
Elektrik arızasının yeri belirlemek için yer altı arızalı kablo bulucu cihazları kullandıklarını belirten OEDAŞ Görevlisi Zeki Özçubuk, kesintiden dolayı vatandaşın karanlıkta kalmaması için akımın M1 trafosundan desteklendiğini, sorunun giderilmesi için bugün arıza ekiplerinin arızanın bulunduğu Aynioğlu Camii Sokak üzerinde çalışma yapacaklarını söyledi.
Arıza ekiplerinin kulaklık ve dinleme cihazı ile araştırma yapması sokakta bulunan vatandaşlarında dikkatini çekti. Kuran kursuna gelen bazı çocuklar define arandığını sanırken, OEDAŞ görevlisi Özçubuk, arızanın kabloya uygulanan darbeden kaynaklanmış olabileceğini aktardı. Özçubuk, arızanın en kısa sürede giderilerek normale döneceğini dile getirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti