Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Arkamızda büyük güç, Cumhurbaşkanımız var”

Cumhur İttifakı’nın Güney Belediye

Cumhur İttifakı’nın Güney Belediye Başkan adayı Erol Karabacak, belde halkının kendisini göreve layık göreceğine
olan inancının tam olduğunu söyledi. Karabacak, “Güney halkımızın bizi göreve layık göreceğine ve sonuna kadar destekçi
olup arkamızda duracaklarına inanıyorum. Arkamızda büyük bir güç, Sayın Cumhurbaşkanımız var” dedi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve MHP Cumhur İttifakı Güney Belediye Başkan Adayı Erol Karabacak, Kocatepe TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Karabacak, Kocatepe TV Yazı İşleri Burak Aydın’ın sorularını cevaplandırdı.
FAYDALI OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ
Burak Aydın: Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
Erol Karabacak: Ben Erol Karabacak. Güney Belediye Başkan adayıyım. Sinanpaşa ilçemizin Güney beldesinde dünyaya geldim. 7 yaşında gittiğim İzmir’de ilk ve orta öğrenimimi tamamladım. Sonra memleketime anne ve babamın yanına geri döndüm. İnşallah atalarımıza faydalı bir evlat olabilmek için elimizden gelen çabayı gösterdik. Şu anda da iş imkanım İzmir’de. Ben kendim Güney beldemizde ikamet ediyorum. Bundan sonra ki süreçte de AK Partimizi, Cumhurbaşkanımızı, MHP Genel Başkanımızı, İl Başkanlarımızı, Milletvekillerimizi Mehmet Taytak’ta dahil iyi takdim edebilmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Güney halkı ve Çalışlar Mahallemiz için sağlıklı ve hayırlı kararlar alarak milletimize faydalı olmaya çalışacağız. Diğer siyasi partilerin adaylarına başarılar diliyorum. Bizim hiç kimse ile işimiz yok. Biz icraat yapmak için geldik.
YAPILACAK İŞLERİ, VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TAMAMLAMAK İÇİN ADAY OLDUK
Burak Aydın: Neden Güney Belediye Başkan adayı oldunuz?
Erol Karabacak: Ben 2014-2019 yılları arasında MHP’den Belediye Başkan adaylığı yapmıştım. Fakat hükümetimizin almış olduğu bir kararla 2014 yılında Belediyemiz kapatıldı. Bizde yani ben bunun hukuki sürecini yürüttüm. Ondan sonra ki süreçte takıldığımız konular oldu. 7 yıl sonra inşallah Belediyemizi kazandık, getirdik. Bu arada olan eksiklerimiz, yapılacak işlerimiz, halkımıza verdiğimiz sözler vardı. Bunları takiben tekrar Belediye Başkan adayı olduk.
SEÇİLİRSEK İLK İŞİMİZ KAPI KAPI TEŞEKKÜR ETMEK OLACAK SONRA YAPILACAKLARI İSTİŞARE EDECEĞİZ
Burak Aydın: Göreve seçilirseniz ilk işiniz ne olacak? 7 Haziran 2021 sabahı nasip olurda seçilirseniz ilk icraatınızı ne olarak planladınız?
Erol Karabacak: İnşallah halkımız bize teveccüh gösteripde bu görevi verirse 7 Haziran 2021 taihinde bizlerde halkımızı hiç ayırım yapmadan gezerek, kapılarına giderek teşekkür edeceğiz. Sonra halkımızı ayda birde olsa biraraya toparlayarak yapacağımız faaliyetler hakkında veya öncelikle gelecek konular hakkında halkımızın bilincini toparlayarak onların görüşüne göre ilk önce yapılacak işler konusunda fikirlerini alarak istişare yapacağız. Böylece inşallah halkımıza faydalı olmaya çalışacağız hayırlısıyla.
GÜNEY’İN BAŞLICA SORUNU OLAN İÇME SUYU SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ
Burak Aydın: Siz bu belde de Belediye Başkanlığı yapmış bir kişisiniz. Bu doğrultuda sizece Güney’in başlıca sorunları nelerdir?
Erol Karabacak: Güney beldemizin en önemli sorunu içme suyumuzun akmamasıydı. Şu anda da çalışmaları başladı. İller Bankası’ndan yetkililer beldemize geldi. İlk etapta Güney’e inşallah Kırkpınar suyuna doğru su hatları değiştirilerek beldemizin yukarısında hali hazırda bulunan su depomuzun üzerine biraz daha yüksek üst kısmına 500 tonluk içme suyu deposu yaptırılarak, hattımızı da yenileyerek su sorunu çözeceğiz. Şu an mevcut su hattında ki borularımız 70’lik borulardır. İller Bankası’ndan beldemize gelen yetkililer boru hattımızı ölçtüler. Kırkpınar dediğimiz bölgede 6 debilik suyumuzun geldiğini, 3,5 debilik suyumuzda boşa gidiyormuş. Hat boruları dar olduğundan su kaçağının çok olduğu tespit edildi. İller Bankası’ndan beldimize geçtiğimiz Cumartesi günü gelen görevliler gerekli ölçümleri yaptı. Bugünkü süreçte işi DS’nin yapması gerekiyor ama resiyetleri çok olduğundan İller Bankası borularımızı gönderecek. İl Genel Meclisi Başkanımız Burhanettin Çoban boruların gelmesiyle bir an önce çalışmaya başlayıp Güney beldemizi bir an önce susuzluktan kurtaralım dediler. İnşalah bu sorunu ortadan kaldıracağız.
TOPANDERE GÖLETİNİN EN KISA
SÜREDE YAPIMINA BAŞLANACAK
Burak Aydın: İçmesuyu ile ilgili başka bir çalışma gündeme gelecek mi?
Erol Karabacak: Kırkpınar dediğimiz bölgemizde bir cazibeli suyumuz var. Oranın hattını da yenileyerek o suyumzda tespit edilen çok sayıda kaçağı giderip o hattımızı da yenileyip sağlıklı bir şekilde o depomuza vereceğiz. İnşallah bir sondaj çalışmamızda başladı. Bu kuyuyu da açarak Güney suyunun özellikle yaz dönemlerinde yetmediğinde faaliyete geçirip, aktifleştireceğiz. Güney’in en büyük sorunu olan içme suyu şebeke hattı sorununu gidermiş olacağız. Güney halkımızın bizi göreve layık göreceğine ve sonuna kadar destekçi olup arkamızda duracaklarına inanıyorum. İkinci su sorunumuzda bizim 15 yıl önce kamulaştırılması yapılmış Topanderesi göletimiz vardır. Burasının Sayın Veysel Eroğlu Bakanım, Sayın Milletvekillerim Mehmet Taytak vekilimizde dâhil AK Parti İl Başkanımızla birlikte oturup yaptığımız istişare sonucu Veysel Eroğlu bakanımızdan sözünü aldık. İnşallah en kısa sürede Topanderesi göleti yapımına başlanılacak.
GÖLETİN YAPIMI SU MESELESİNİ
TAMAMAN ÇÖZECEK
Burak Aydın: Göletin yapımı ile sorun tamamen çözülecek mi diyorsunuz?
Erol Karabacak: Güney halkının en büyük gelir kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Tarımda sulamamızı yaptığımız zaman Sayın Bakanımızın bize verdiği talimata göre göleti yaptığımızda Güney halkına çok büyük bir kazanç sağlayacağımıza inanıyorum. Bu konuda da Sayın Bakanıma, Sayın Milletvekillerime ve Sayın İl Başkanıma ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.
TEKSTİL ATÖLYESİ İÇİN YATIRIMCI
ÇAĞIRIP İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ
Burak Aydın: Güney halkı istihdam da eksiklik olduğunu ifade ediyor. Özellikle gençlere yönelik istihdam projeniz var mı?
Erol Karabacak: Malum olduğu üzere yatırım işi devletimizin işi değildir. Fakat bizler özellikle İl Başkanımızdan, Bakanımızdan ve Milletvekillerimize dedik ki Güney beldemize bir yatırımcı çağırınız. Bizde göreve seçilmemiz halinde belediye yönetimi olarak elimizden gelen çabayı gösterip bir tekstil atölyesi yapılmasını istedik. Kurulacak tekstil atölyesinde genç kızlarımızın, kadınlarımızın çalışabilmesi için bunu istedik. Güneyimiz de gençlerimizin nüfusa oranı fazladır. İnşallah beldemizde uygun bir yer bularak bizlerde elimizden gelen yardım ve çabayı göstererek yatırımcımızı çağıracağız. En az 200 genç kadın ve erkeğin çalışabileceği bir iş sahası açmak niyetindeyiz. Faydalı olacağına inanıyoruz. Sayın Bakanımız ve İl Başkanımızın bu hususta bizlere katkıları çoktur. AK Parti Milletvekillerimizle birlikte MHP Milletvekili Mehmet Taytak’ın da çaba ve katkıları çoktur. Hepsi bizzat bizim arkamızda olduklarını halkımıza her seferinde söylemişlerdir. Bu vesile ile onlara teşekkür ediyorum.
İLK KEZ BİR BELDEYE
GENÇLİK MERKEZİ YAPIM SÖZÜ ALDIK
Burak Aydın: Peki gençlere yönelik başka projeler var mı?
Erol Karabacak: Gençlerimize yönelik inşallah daha nitelikli işler için araştırma içerisine girerek çalışmalar yapacağız. Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu beldemize geldi. Gençlerimize bir Gençlik Merkezi yapacaklarını söyledi. Bakanımızın sözünün arkasında duracağına inanıyorum. Sayın Kasapoğlu, ‘Güney bir belde ama hiçbir belde de olmayan Gençlik ve Merkezini yaparak bir ilke Güney’de imza atacağız.’ dedi. İnşallah Gençlik Merkezinin yapılmasıyla Güney gençleri bir Gençlik Merkezine kavuşacak. Güney’in gençleri burada futbol, basketbol, voleybol oynayarak, spor yaparak iyi zaman geçireceklerine inanıyorum. Böylece beldemizde birçok sosyal aktivite de olacak.
KADINLARA ÖZEL SPOR
MERKEZİ İNŞA EDİLECEK
Burak Aydın: Güney beldesinde kadın nüfusu erkek nüfusundan fazla. Kadınlara yönelik projeleriniz nelerdir?
Erol Karabacak: Beldemizde kadın nüfus oranı erkeklerden fazladır. Hanım kardeşlerimize özel hizmet verecek içerisinde elemanları dâhil kadın olan bir Spor Merkezinde yüzme havuzu da dâhil içerisinde her türlü spor aktivitesini yapma imkânı olacaktır. İnşallah halkımızda buna teveccüh gösterecektir diye düşünüyorum.
SAYIN BAKAN “MURAT KURUM SÖZÜ” VERDİ
Burak Aydın: Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum da ilimize ve Güney beldesine ziyarette bulundunuz. Sayın Bakanın alanıyla ilgili projeleriniz var mı? Varsa ne aşamada?
Erol Karabacak: Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum bey, Veysel Eroğlu bakanım, ilimizin AK Parti Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay, İGM Bakşanı Burhanettin Çoban, İlçe Başkanlarımız, Kadın Kolları Başkanlarımız biraradaydık. Sayın Bakanımız bize güzel haberlerle gelmiş sağ olsun. Bizim daha önce hazırladığımız 27 projenin içerisinde görev ve sorumluluk alanında olanların vaadini verdi. En sonunda da ‘Murat Kurum sözü veriyorum’ dedi. ‘Biz bu işlerin takipçisi olacağız. Bir sene sonra tekrar geleceğim. Bizzat verilen sözlerin yerine getirilip getirilmediğine bakacağım.” demiştir. Sayın Bakanımız Güney beldemize bir TOKİ sözü verdi. İnşallah Çile tepesinde bizim daha önce alt yapısını tamamladığımız, kanalizasyonunu tamamladığımız, parselasyonunu 2009-2014 yıllarında yaptığımız yeri yetkililere gösterdik. Bu noktanın uygun olduğunu söylediler. İnşallah burada TOKİ işlemlerini başlatacağız. 300 metrekare arsaya içerisinde tek katlı bir bina önünde 200 metrekare bahçesiyle insanımıza İzmir, Aydın, İstanbul’dan gelen halkımıza buraları çok uygun koşullarda verileceğinin Sayın Bakanımız sözünü vermiştir. Bizde bundan daha güzel bir mutluluk olacağına inanmıyorum. Çok sevindik ve çok gururlandık. Allah hepsinden razı olsun.
KADIN VE ERKEK ÜRETİMİNİ SATIŞA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ
Burak Aydın: Başka öne çıkan projeleriniz var mı?
Erol Karabacak: Bizim Güney’de en az 500-600 adet traktörümüz vardır. Araç gereçlerimiz var. Buraya küçük bir Sanayi Sitesi yapımı gündemimizdedir. Yan tarafına da kadınlarımızın ürettiği yöresel ürünleri satabilmesi için küçük Yöresel Ürünler dükkânları yapacağız. Tarım konusunda yöresel ürünlerini nohuttur, bulgurdur, fasulyedir, tarhanadır bu şekilde bu dükkânlarda ürettiğini satmak isteyen insanlarımızın buralarda satış yapmalarını sağlayacağız. Yani kadın ve erkek üretimini satışa dönüştüreceğiz. Bizde şu anda Güney beldemizde çilek üretimi ve bezelye üretimi çok güzel ilerliyor. Yıllık üretimde patates, soğan üretimi değer kazanıp paraya dönüşecek inşallah. Yani halkımız ürettiklerini buralarda pazarlayabilecek. Belediye olarak eczane işletme durumumuz yoktur. Ama inşallah Afyon’dan veya Sinanpaşa ilçemizden eczacı diploması olan bir kişiyi çağırıp burada hizmet vermesini isteyeceğiz. Bizde Belediye olarak onlara yardım edip gerekirse hiçbir şey istemeyeceğiz. Onlara yardımcı olup üçükte olsa bir eczane yaptırıp onlara yardımcı olacağız. Ticari faaliyet göstermek isteyen uncu, değirmenci gibi hizmetlerin verilmesi için en az 15-20 tane Küçük Sanayi Sitesi olarak dükkânlar yaptıracağız. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum bunun sözünü verdi. Bizim Afyonkarahisar Milletvekillerimiz de bunu onayladı.
YAPABİLECEKLERİMİZİ VAAT ETTİK
Burak Aydın: Seçim vaatlerinizi neye göre belirlediniz?
Erol Karabacak: Özellikle AK Parti İl Başkanım ve Milletvekillerime dedim ki yapamayacağımız sözleri halka vermeyelim. 2023 yılında önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı Milletvekili Genel Seçimleri var. 2024 yılında da yerel seçimler var. Ne sizler mahcup olun ne de ben mahcup olayım dedim. İl Başkanım Hüseyin Ceylan Uluçay dedi ki, ‘Başkan biz bu projeleri her bölgemizle, her kurumumuzla görüştük. Bunları yapacaksın vaatlerimizi rahat bir şekide verebilirsin.’ Biz ondan sonra halkımızın karşısına çıktık. Biz bu vaatlerimizi 27 projemizi açıkladık. Vaatlerimizi açıklarken yanımızda Veysel Eroğlu bakanımız vardı. Dedi ki, ‘Toplam 27 olan projeyi 30 yapacağız. Ama artı üç projeyi de 7 Haziran 2021 tarihi itibariyle ben kendim açıklayacağım.’ Allah razı olsun Sayın Bakanımız dedik. Kendilerine teşekkür ettik. Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek sağ olsun Güney beldesine bir Millet Bahçesi yapma sözü verdi. Hakikaten çok güzel ve önemli sözler verdiğimizi düşünüyorum. Bizler tüm bunları elimizden geldiği, dilimizin döndüğü çerçevede gerçekleştireceğiz inşallah. Güney beldemizi yaşanabilir bir Güney haline inşallah getireceğiz.
BAKAN KURUM’DAN TAŞ SÖZÜ DE ALDIK
Burak Aydın: Güney beldesinde bir şikâyet konusu da sanırım yoldu. Yol konusunda planlamanız nedir?
Erol Karabacak: Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un başka bir vaadi daha oldu. Bizim Güney halkımızın ciddi bir yol sorunu var. Yeni mahale kısmında özellikle bir caddemiz haricinde hiç yol çalışması yapılmamıştır. Ama oralarda yapılacak çok işimiz vardır. İnşallah hayırlısıyla halkımız bize bu görevi verirse 7 Haziran 2021 Pazartesi gününden itibaren başlayarak Kurum Bakanımızdan aldığımız taş sözüyle birlikte çalışaya başlayarak Güney halkının yolunu yapacağız inşallah.
GÜNEY’DE TARIM KREDİ
KOOPERATİFİ KURACAĞIZ
Burak Aydın: Tarım Kredi Kooperatifi açılması için çalışmalar yürüttüğünüzü biliyoruz. Kooperatif açılacak mı? Akabinde tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalarınız ne olacak?
Erol Karabacak: Beldemizde Tarım Kredi Kooperatifi olmadığından halkımız Sinanpaşa ilçemize alışverişe gidiyordu. Halkımız isterse Güney beldemizde kuracağımız kooperatife bir tankta konulacak. Böylece Güney halkı sütünü orada satma imkânı bulacak. Tarım Kredi Kooperatifinin kurulması için gerekli talimatlar verildi ve çalışmalar başladı. Mazot tankı da geldi. Bizlerde iç ve dış dizayn için çalışmalar yapıyoruz. Tarım Kredi Kooperatifi yemi Güney beldesine geldi. İsteyenler yemini buradan alabilecek. Bundan sonra da yemdir, gübredir yerine göre yıllık satışla kooparetife Güney halkı ne istiyorsa gelecektir. Daha önce Güneymiz de Çalışlarımız, Elvanpaşamız, Tazlarımız buradaydı. Bu insanlarımızın kayıtlarını alarak alışverişi buradan sağlayacaklarına inanıyorum.
KLAN YOLU KULLANILIR HALE GETİRİLECEK
Burak Aydın: Göreve seçilmeniz halinde başkaca öncelikleriniz neler olacak
Erol Karabacak: İGM Başkanımız Burhanettin Çoban’da tamam dedi. Şu anda bizim yapmayı planladığımız klan yolu dediğimiz yolun yarısını önceki görev dönemimizde bu yolda ki çakılları ve kumları temizlemiştik. Bunun yarım kalan bölümü Yıldırım Kemal-Akçaçar bölümünün düzenlenerek orayı tekrar çakıllayıp, kumlayıp güzel bir şekile getirip yolu kullanılır hale getireceğiz. Yıldırım Kemal-Akçaçar’da yaşayan insanlarımız bu yolun yapımını istiyorlar. Tarım Kredi Kooperatif ihtiyaçlarını karşılamak için şu anda çocuklarıyla birlikte Dumlupınar’a gitmek zorunda kalıyorlar. Çocuklarını Güney beldemizde okutmayı istediklerini, nüfus kayıtlarını beldemize almak istediklerini söylüyorlar. ‘Tarım Kredi Kooperati ihtiyaçlarımızı Güney’den karşılamak istiyoruz.’ diyorlar.
ÇALIŞLAR HALKI TELEFONSUZ KALMAYACAK
Burak Aydın: Çalışlar Mahallesinin en büyük sorunu olan telefon hattı çekmeme sorunu çözümü için mobil bir verici mahalleye getirildi. 6 Haziran seçiminden sonra mobil vericinin kaldırılacağı iddia ediliyor. Neler söylemek istersiniz?
Erol Karabacak: Çalışlar halkı şu anda bizim gözbebeğimizdir. İnşallah Çalışlar ne isterse yapılacaktır. Çalışlar da yıllardır telefon hatları çekmiyor. Telefon çekme sorununun giderilmesi için ilgili tüm birimlerle görüştük. Müdür bey mobiz baz istasyonunu 15 gün süreyle kullandırıp sonra alacaklarını ifade etti. Bende Sayın Müdüre eğer 15 gün süre ile baz istasyon getireceklerse hiç getirmemelerini söyledim. Ben 15 gün gelecek mobil istassyon için Çalışlar Mahallesi halkına yalan söyleyemem, geçici kısa süreli bir baz istasyon istemiyorum dedim. AK Parti İl Başkanımız görüşmüş. Direk dikilene kadar baz istasyonunun geldiği noktada kalacağı söylenildi. Bizde durumu Çalışlar Mahallesi insanımıza bu şekilde aksettirdik. Bazı kişiler baz istasyonun 15 gün sonra gideceğini söylemişler. Çalışlar Mahallesinin yine telefonsuz kalacağı ifade etmişler. Biz sözünü aldık baz istasyonumuz Çalışlar’da kalacak. Direk dikildikten sonra gidecek. Çalışlar halkı inşallah telefonsuz kalmayacak. Aynı zamanda Çalışlar’da ki internet sorununu da bitirdik. Çalışlar halkı şu anda telefon ve internet kullanımında rahat durumdadır. Çalışlar Mahallelsi çocukları internet aracılığıyla rahatça evlerinde derslerini çalışabilmektedir.
ÇALIŞLAR MAHALLEMİZE İNŞALLAH
EN GÜZEL ALT GEÇİDİ YAPACAĞIZ
Burak Aydın: Çalışlar Mahallesine neler yapmak niyetindesiniz?
Erol Karabacak: Çalışlar Mahallemize elimizden geleni yapacağız. Birinci sorunu olan telefon ve internet sorununu çözdük. Sırada ikinci sorunun çözümü var. Daha sonrası içinde inşallah yapacaklarımız var. Çalışlar Mahallesinde karşıdan karşıya hayvan geçirmeleri ihtiyacının sağlıklı, kazasız olması için bir alt geçide ihtiyacı vardır. Karayolları Şefe Yalçın beyle konuyu görüştük. Bölge Trafik Müdürümüz de geldi. Şimdilik bir çözüme ulaşamadık ama inşallah Çalışlar Mahallesi sakinlerimizin hayvanlarını ve traktörlerini rahatça geçirebilecekleri bir alt geçit yapabilme çabasındayız. İnşallah Çalışlarımıza en güzel alt geçidi yapacağız.
UFAKTA OLSA ÇALIŞLAR’A
SOSYAL DONATILAR YAPACAĞIZ
Burak Aydın: Çalışlar Mahallesinin başkaca eksikleri var mı?
Erol Karabacak: Çalışlar Mahalemizde bir market yoktur. Bir dükkân bir kafe dahi yoktur. Çalışlar halkımıza medeni hayatın getirisi ve gereği olan güzel bir kafe, halk kahvesi gibi, Millet Bahçesi gibi ufakta olsa halkımıza biryerler yapacağız. Yazlık oturma alanları olan mahalle muhtarımızla da istişare ederek Millet Bahçesi gibi ufakta olsa bir sosyal alan bir kafe yapmak ilk planlamalarımız içerisinde yer almaktadır. Ufak bir market yaparak Çalışlar halkına hizmet yapmasını inşallah sağlayacağız. Çalışlar halkı ufak bir mesire alanı da istiyor. O alanı ben biliyorum. Orayı şirin güzel bir işletme olarak hazırlayıp ufakta olsa Çalışlar Mahallemizin ihtiyacı olan sosyal donatıları yapacağız. Yani hem kafe hem mesire alanı hizmeti bir arada olacak.
ARKAMIZDA BÜYÜK BİR GÜÇ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ VAR
Burak Aydın: Çok iddialı vaatlerde bulunduğunuzu düşünüyor musunuz?
Erol Karabacak: Eğer ben tek başıma olsam tüm bu vaat ettiklerimizi 2,5-3 yılda yapmaya zor derim. Ama bizim arkamızda bir güç var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendi var. AK Parti iktidarı Cumhur İttifakı var. Arkamızda Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek var. Valimiz Sayın Gökmen Çiçek çok aktif bir beyefendi, çok kişilikli bir insan. Başımız sıkıştığında onlara gittiğimzde ben sorunlarımızın çözleceğine inanıyorum. Bakanlarımızın pek çoğundan ayrı ayrı aldığımız sözler var. Önce istişare edip sonra planlamasını yaptığımız vaatleri verdik.
KADIN KÜLTÜR EVİNİ
DAHA DA AKTİFLEŞTİRECEĞİZ
Burak Aydın: Kadınlara özel bir tesis yapmanın yanında başka bir düşünceniz var mı?
Erol Karabacak: Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in talimatıyla Sayın Sinanpaşa Kaymakamımız Kübra Demirer hanımefendinin öncülüğünde yapılan Kadın Kültür Evimiz var. İnşallah seçim sonrası görev bize nasip olursa buraya daha da aktif hale getireceğiz. Kadınlarımızın ürettiği ürünleri orada inşallah satışa sunarken internet vasıtasıyla İzmir’den tutun da Afyonkarahisar’da ki halkımıza kadar her yere hep beraber pazarlama konusunda Valimizin ve Kaymakamımızın talimatıyla kadınlarımıza yardımcı olacağız. Bu yaptıklarımız kadınlarımıza bir nevi istihdam sağlamak olacaktır.
BAŞARILI ÖĞRENCİLERİMİZİ
ÜCRETSİZ TAŞIMAYI VAAT ETTİK
Burak Aydın: Belediye Başkanlığı döneminizde öğrencileri ücretsiz taşıdığız çalışmanız seçilmeniz halinde devam edecek mi?
Erol Karabacak: Bu da seçim vaatlerimizin içerisinde vardır. 7 Haziran 2021 tarihinden sonra takdirname ve teşekkürname alan öğrencilerimizi daha önce taşıdığımız gibi yine seçilmemiz halinde ücretsiz taşıma hizmetini vereceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum öğrencilerimize servis aracı sözünü de verdi. Sayın Bakanımızın üç tane 18 kişilik bir münibüs vaadi var. Diğer öğrencilerimizi ücretli taşımayı istemiyoruz. Ama onları başarılı olmaya motive etmek için daha çok çabalamaları için böyle bir uygulama yapacağız inşallah.
PANDEMİDEN SONRA İLK FIRSATTA
BEZELYE FESTİVALİ GÜNDEMİMİZDE
Burak Aydın: Güney beldesinde bezelye üretimi ile tüm Türkiye’ye Güney’i tanıtmıştınız. Hatta Bezelye Festivali de yapıyordunuz. Göreve seçilirseniz tekrar bu festivaller olacak mı?
Erol Karabacak: Sayısında yanılmıyorsam 9 tane bezelye festivali yapmıştık. Geçen dönemin Başkanı olan ağabeyimiz de yapmıştı. Beş yıl boyunca biz yaptık. Yöremizin ve bezelyemizin tanıtımının yanında bu festival etkinliğiyle insanlarımızı, halkımızı kaynaştırmayı da amaçladık. Pandemi şartları hepimizin malumudur. Bu nedenle şu an için pek yapılabilir görmüyorum. Ama ilk fırsatta da günlük hayat tamamen normale döndüğünde Güney halkımızı biraraya getireceğiz. Gençlik ve Spor Bakanımız da yapılması muhtemel bir Bezelye Festivaline kendilerinin de davet edilmesini istedi. İnşallah ifade ettiğim üzere hayat şartları normale döndüğünde bu etkinlikleri yapacağız.
ÜÇ KİŞİYLE BAŞLADIĞIMIZ BEZELYECİLİK SİNANPAŞA BÖLGESİNE YAYILDI
Burak Aydın: Güney’i bezelye ile özdeşleştirerek tanıtmayı nasıl başardınız?
Erol Karabacak: Benim esas işim sebze ve meyve ticaretidir. Bizler dışarılarda gördüğümüz bezelye, barbunya, fasulye malumdur. Biz zamanında etkili olamadık yapamadık çünkü o zaman için insanlarımızın koşulları uymamıştı. Bezelye de Güney beldemizden sonra Sinanpaşa ilçemizdir, ne bileyim Karadilli’dir, Küçükhüyük’tür yani tüm beldelerimize dağıldı. 18 yıl önce biz bu işe ilk etapta 3 kişiyle başladık. İkinci yılda sayı 15’e çıktı. Ondan sonra sayı 50’ye çıktı ve Güney beldesinden sonra bezelyecilik Afyon’un Sinanpaşa bölgesinin tamamına yayıldı. İyi de oldu. Bir gelir kaynağı oldu. Süreç böyle 3-5 kişiyle başladı. Festivallerle de taçlandırdık.
3 SENELİK KAYBIMIZI GÜNEY
OLARAK HÜKEMETİMİZDEN FAZLASIYLA ALACAĞIMIZA İNANIYORUZ
Burak Aydın: Güney halkı başta olmak üzere vermek istediğiniz bir mesaj var mı?
Erol Karabacak: Hayvanlar ve traktörlerle gezilebilecek bir alt geçit çalışması Güney’de yapıyoruz inşallah. Bu bir ihtiyaçtı. Bunu atlamak istemedim. Devletimizden ve milletimizden Allah razı olsun. Şimdi yapılan alt geçit işi koyal değil. Biz 7 sene kapatıldık. Fakat inşallah 7 senelik kaybı bu iki üç sene içerisinde hükümetimizden fazlasıyla alacağımıza inanıyoruz. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Güney halkı olarak yapacağımız en büyük iş Cumhurbaşkanımız gayret ve çabalarını taçlandırmaktır. Yüzde 80 oranda oyla inşallah elimizden gelen çabayı göstereceğiz. >> Burak AYDIN’ın Özel Röportajı

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti