Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arnavutluk bilim dünyası ile ilişkiler gelişiyor

Arnavutluk bilim dünyası ile ilişkiler gelişiyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve beraberindeki heyet, Arnavutluk Tiran Tarım Üniversitesini (Universiteti Bujqësor I Tiranës-UBT) ziyaret etti

 

Rektör Karakaş’ın yanı sıra Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) Müdürü Prof. Dr. İhsan Cemil Demir’in yer aldığı AKÜ heyeti, UBT Rektörü Prof. Dr. Fatbardh Sallaku başkanlığındaki heyet ile bir toplantı gerçekleştirdi.
AKADEMİK İŞBİRLİĞİ
DAHA DA GÜÇLENDİRİLECEK
Toplantıda UBT ve AKÜ arasında önceki yıllarda imzalanan protokol kapsamında yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü ve protokol, iki üniversite arasındaki akademik ilişkileri daha da güçlendirecek şekilde yenilendi. Görüşmede protokolün işlevsel hale getirilebilmesi, iki üniversite arasındaki iş birliği alanlarının daha da genişletilmesi ve akademik iş birlikleri ile öğrenciler ve personel için ortak çalışma programları oluşturulması hususlarında istişarelerde bulunuldu.
Toplantıda UBT Rektörü Prof. Dr. Sallaku, Rektör Prof. Dr. Karakaş ve ekibine ziyaretleri için teşekkür ederek UBT’nin tarihi ve akademik imkânları konusunda bilgiler verdi. Sallaku, UBT’den pek çok akademisyen ve öğrencinin Erasmus+ kapsamında Türk üniversitelerine geldiğini belirterek, ilişkilerin daha da gelişmesi için ortak çalışmalar yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
Görüşmede UBT ve AKÜ arasında uluslararası alanda iş birliğini güçlendirmeye yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.
“İŞ BİRLİKLERİ ORTAK
YARARA HİZMET EDECEK”
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş yaptığı açıklamada uluslararasılaşma alanında karşılıklı iş birliği ruhunun önemine dikkat çekerek, iki üniversite arasındaki ilişkilerin genişletilmesi suretiyle ortak projelerin daha hızlı ve etkin bir şekilde hayata geçirilebilmesinin amaçlandığını belirtti. Karakaş, UBT’ye yapmış oldukları ziyaretin ilgili tarafları daha yakından tanımak için bir fırsat olduğunu ve bunun ikili iş birliği açısından gelecekte ortak faydalara hizmet edeceğini söyledi.
Sunumların ve protokolün imzalanmasının ardından UBT yerleşkesinde incelemelerde bulunan AKÜ heyeti, yetkililer tarafından bilgilendirildi.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi