Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Artık plazma ayrıştırma için Eskişehir’e gitmeye gerek kalmadı: Plazma ayrıştırma cihazı geldi

Artık plazma ayrıştırma için Eskişehir’e gitmeye gerek kalmadı: Plazma ayrıştırma cihazı geldi

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman, Kan Merkezine gelen İmmüm Plazma Ayrıştırma Cihazı ile Eskişehir’e gitmeye gerek kalmadan randevu ile ihtiyaç sahibi hastalara hizmet vereceklerini müjdeledi

 

Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu işlem büyük şehirlerde yapılabiliyordu. Mesela Konya’dan Ankara’ya gidiliyordu. Afyonkarahisar’da yapılamadığından hastalarla birlikte bizler de Eskişehir’e gitmek zorunda kalıyorduk. Ama plazma ayrıştırmaya çok fazla bir talep var. Ve maalesef Afyonkarahisar’da pandemi vakalarında bir artış var. Yine maalesef ki yoğun bakım hastası sıralamasında il olarak beşinci sıradayız. Bunun için çok aşırı bir talep var. Bu talep nedeniyle bir Genel Müdürlükten cihaz istedik. Türkiye genelinde cihazların tükenmesine rağmen bize bir cihaz gönderildi. 28 Eylül tarihi itibariyle artık biz hastalarımızı bizzat kendimiz götürüp getirdiğimiz Eskişehir’e immün plazma ayrıştırma işlemi için gitmek zorunda kalmayacağız.”
RANDEVU USULÜ
HİZMET VERİLECEK
Eskişehir’e gitme imkânı bulamayan hastaların olduğunu, gidebilenlerin de bir günü kaybettiklerini belirten Dr. Akman “İlimizde randevu usulü çalışarak hastalarımıza hizmet vereceğiz. Pazartesi günü itibariyle randevularımızı verdik.” dedi. Plazma bağış şartları hakkında da bilgi veren Dr. Akman, “Plazma bağışı kabulü için plazma verecek kişinin öncelikle Covid-19 pozitip tanısı konulmuş olması gerekiyor. Tanı konulduktan sonra pozitif tanı konulduğuna dair belge kişinin elinde olacak. Hastalıktan 28 gün geçip kişi iyileştiğinde biz gerekli kontrolü yaptıktan sonra şayet uygunsa plazmayı alıp ihtiyacı olan hastalar gönderiyoruz.” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi