Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asayiş ve trafik önlemleri tamam

Asayiş ve trafik önlemleri tamam
Asayiş ve trafik önlemleri tamam

İl Emniyet Müdürlüğü Bayram tatilinde asayiş ve trafik yönünden sorun yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldı. Karayollarında her 30 kilometrede bir ekip görev alacak. Bazı güzergahlar helikopter ile denetlenecek

Afyonkarahisar il emniyet Müdürü İsmail Türkmenli Ramazan Bayramı tatili süresince il genelinde trafik ve asayiş bakımından gerekli tüm tedbirlerin alındığını bildirdi.
İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Ramazan Bayramı tatili süresince, tatil öncesi ve sonrasında vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlayarak huzur ve güven ortamı içerisinde bayramlarını geçirmelerini sağlamak amacıyla, İlimiz Polis Sorumluluk Bölgesinde 27-28-29-30-31 Ağustos ile 1-2-3-4 Eylül tarihlerinde alınacak tedbirleri açıkladı.
Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile 4 İstasyon Amirliğinde, 7 ekip Rütbeli personelden oluşan, 10 ekip denetleme ekibi, 6 Radar Ekibi olmak üzere toplam 23 ekibin görev başında olacağını belirten Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, “Tatil süresince Trafik ekiplerimiz, Şehir İçi ve Bölge Trafik Şube Müdürlüklerimize büro hizmetlerinde görevli personel ile takviye edilip, karayolu güzergâhlarında özellikle tatilin başlangıç ve bitiş günleri olan 27 Ağustos ve 04 Eylül günlerinde ortalama her (30) km’ ye bir ekip düşecek şekilde görevlendirme yapılacak” dedi.
Ayrıca karayollarının kavşak ve geçit noktalarında sabit ekipler konuşlandırılacağını, ekiplerin hava karardıktan sonra tepe lambalarını yanar durumda bulunduracaklarını belirten Türkmenli alınan diğer tedbirleri şöyle özetledi:
“27 Ağustos ve 04 Eylül 2011 tarihleri arasında karayolu trafiğini denetim altına almak, hatalı davranışları görünen yol kullanıcılarını trafik denetim ekiplerine bildirmek ve karayolu üzerinde gereken tedbirleri aldırmak üzere Ankara-Eskişehir (Sivrihisar)- Afyonkarahisar güzergâhında Emniyet Genel Müdürlüğünce merkezden görevlendirilen rütbeli personel tarafından havadan helikopter ile izleme ve denetleme yapılacaktır.
Terminallerde ve Karayolu güzergahında yolcu taşımacılığı yapan araçlar kontrol edilecektir.
Geçmiş bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarına sebep olan kural ihlallerinin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecektir.
Radarlı hız tespit ekipleri özellikle hızdan kaynaklanan kazaların yoğunlaştığı bölgelerde seyir halinde bulunacaklar ve başta hız ihlalleri olmak üzere hatalı sollama, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri kullanımı ve sürücülerin araç kullanırken cep telefonu kullanımı gibi denetim konularına ağırlık verilecektir.
Özellikle gün batımı ve sabaha karşı yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücüler uyarılacak, araçlarından inmeleri gerekiyorsa güzergah üzerindeki trafik kuruluşlarımız da dahil olmak üzere müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacaktır.
Güzergâh üzerinde yapılan trafik kontrolünde araçlarda teknik yönden herhangi bir eksikliğin bulunup bulunmadığı kontrol edilecektir.
Şehir içi trafik yoğunluğunun artacağı değerlendirilen günlerde önemli kavşaklarda, çarşı merkezleriyle büyük alış veriş merkezleri civarında gerekli trafik tedbirleri planlanarak uygulanacaktır. Ayrıca Arefe ve Bayram günlerinde vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyarette bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar civarında gerekli trafik tedbirleri alınacaktır.
Dinlenme tesislerinde sürücülerin araç kullanırken dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları yönünde hatırlatıcı sesli anonslar yapılması sağlanacaktır.
27 Ağustos ve 4 Eylül 2011 tarihleri arasında İl Merkezinde yaya devriye ve ekip hizmetlerini yürütmek üzere en yüksek sayıda personelimiz görevlendirilmiştir.
Ramazan Bayramı tatili süresince İlimiz merkezi 5 ana güzergaha ayrılmış ve bu güzergahlar üzerinde halkın yoğun olduğu cadde ve sokaklarda yaya devriye ve motorize ekiplerimiz görevlendirilmiştir.
Bayram öncesi, sırasında ve sonrasında görevli tüm ekiplerimiz kendi sorumluluk bölgelerinde, halkın yoğun olarak bulunduğu ana güzergahlarda ve alış veriş merkezlerinde gerekli tedbirleri alacaklardır.
Muhabere Elektronik ve Şube Müdürlüğümüzce MOBESE’ den gerekli izlemeler yapılarak ekipler yönlendirilecektir.
Her zaman olduğu gibi Ramazan Bayramı tatili boyunca da vatandaşlarımızın “155 Polis İmdat” hattına yapacakları ihbarlar doğrultusunda ekiplerimiz tarafından anında gerekli müdahaleler yapılacaktır.” (Kocatepe)