Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asfalt kaldırılsın, yol dokusu ortaya çıksın

Bu haberin fotoğrafı yok
Asfalt kaldırılsın, yol dokusu ortaya çıksın

Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Afyonkarahisar’da Sit Alanları içinde kalan mahalleler hakkında nasıl bir çalışma yapılacağına ilişkin kararını verdi. Kurul, Sit Alanı içinde kalan mahallelerde asfaltın kaldırılarak özgün yol dokusunun ortaya çıkarılmasını talep etti

Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Afyonkarahisar’da Kentsel Sit Alanı içinde yer alan mahallelerde altyapı sorununun nasıl çözüleceğine ilişkin kararını verdi. Afyonkarahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün Efecik Mahallesi 151 ve 152’nci sokaklardaki kesme ve eskitilmiş doğal taş kullanılarak yaptığı çalışmayı inceleyen Kurul, konuyla ilgili kararını 26 Haziran 2012’de verdi.
EFECİK’E KURUL VETOSU
Kurul’un kararında Belediye’nin Efecik Mahallesi 151 ve 152’nci sokaktaki çalışmasının tarihi dokuya uygun olmadığı, sokaklardaki asfalt kaplamanın altında kalan özgün yol dokusunun incelenmesi gerektiği bildirildi.
“İZİNSİZ MÜDAHALEDE BULUNULMASIN”
Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Afyonkarahisar’ın tarihi mahalle ve caddeleri için de benzer bir karar aldı. Kurul’un kararında şöyle denildi:
“Belediyesince tespit edilecek bir sokağın belirli bölümünde asfaltın kaldırılarak özgün yol dokusunun ortaya çıkarılmasına; söz konusu isteme ilişkin sokakların tarihi dokusuna uyum sağlayacak yeni yol kaplama seçeneklerin araştırılmasına ve bu doğrultuda bahse konu sokaklardan örnek olarak seçilecek bir tanesinin belirli bir bölümünde özgün dokuyu bozmayacak şekilde yapılacak doğal taş kaplama uygulaması sonrası hazırlanacak rapor ve fotoğrafların Kurulumuza iletilmesine, bu süre zarfında söz konusu alanlar dışında Kurulumuzdan izinsiz herhangi bir inşai ve fiziki müdahalede bulunulmamasına karar verildi.” (Kocatepe)

KURUL’UN KARARINDAN ETKİLENECEK YERLER:

Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararından etkilenecek birçok cadde ve sokak bulunuyor. Bu cadde ve sokaklar şöyle:
Sinanpaşa Mahallesi Dellaliye Caddesi, Hacı Ömer Camii Sokak, Terakki Sokak, Osmanlı Banka Sokak, Yemeniciler Caddesi, Taşhan Sokak, Bedesten Aralığı Sokak, 173. Sokak ve Kömürcüler Pazarı Sokak ve Hacı Aftal Mahallesi, Yeni Camii Caddesi, Yeni Camii Aralığı Sokak, Kömürcüler Gön Pazarı Sokak ve Umurbey Mahallesi, Basın Caddesi, Büyük Demirciler Caddesi, Nalbant Sokak, Kireççi Aralığı Sokak ve Hisaraltı Mahallesi, Hisaraltı Caddesi, Akmescit Mahallesi, Akmescit Sokak, Kadınlar Pazarı Arka Sokak, Osmanlı Banka Sokak, Terakki Sokak ve Efecik Mahallesi, Yarenler Mahallesi, Ulu Güllük Caddesi, Çavuşoğlu Mahallesi, Hürriyet Caddesi, Süvari Sokak. Ulu Camii Caddesi ve Çavuşbaş Mahallesi, Göksu Caddesi, Yukarı Pazar Mahallesi, Askeri Hastane Caddesi, Kubeli Caddesi, Okul Yan Sokak ve Camikebir Mahallesi, Çıracıoğlu Sokak ve Doğancık Mahallesi, Gelincik Köprü Sokak ve 106. Sokak.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti