Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asfaltta TSE tamam, sıra Avrupa standardında

Asfaltta TSE tamam, sıra Avrupa standardında
Asfaltta TSE tamam, sıra Avrupa standardında

Afyonkarahisar Belediyesi, asfalt kalitesinde Türk Standartları Enstitüsü’nün standardından sonra Avrupa Birliği standardını yakalamak için de düğmeye bastı. Asfalt Şantiyesi’nde üretilen asfalta Avrupa Birliği’nde serbest dolaşımı sağlayan CE işareti alınması amacıyla başvuru yapılacak

Afyonkarahisar Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu asfalt şantiyesinde önemli başarılara imza atıyor. Şantiyede üretilen asfalta 2012 yılında Türk Standartları Enstitüsü kalite belgesini alan Belediye yetkilileri, asfaltın kalitesinin tescillenmesi için CE işaretine de başvuracak.
10 BİN TON MALZEME
İADE EDİLDİ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Geçen sene 10 bin ton malzeme iade ettik. Gelen her malzeme kontrol ediliyor. TSE almamazın baş sebebi, bu laboratuar kurulduğu için. 17 ilin yetkilileri gezdi şimdiye kadar bu tesisi. Bu yıl da CE’ye başvuruyoruz. Avrupa standartlarında asfalt ürettiğimizi belgelemek için CE’ye başvuruyoruz” dedi.
KANTAR VE BİLGİSAYAR FARKI
Belediye’ye girişi yapılan asfaltlık malzemenin, şantiyedeki kantar ve bilgisayarlar vasıtasıyla kayıt altına alındığını belirten Çoban, “Biz tonlarca malzeme alıyoruz. Eskiden ne kantar vardı, ne tartım. Şimdi hangi çamanda belediyeye ne kadar asfalt malzeme alındıysa, hepsini söyleyebiliyoruz. Kantar asfalt şantiyesinde var. Alınan tüm malzemeleri laboratuarda inceliyoruz” diye konuştu.
BİR YILDA AMORTİ ETTİ
Asfalt dökmek için önce mevcut asfaltı kazıdıklarını, bu amaçla freze denilen bir makine aldıklarını hatırlatan Çoban, makinenin kendini amorti ettiğini söyledi. Çoban, “Frezemiz bir senede parasını çıkardı. Biz yoldan çıkan malzemeyi döküyorduk. Şimdi özel sektör çıkan bu malzemeyi bizden satın almak istiyor. Keşke bu makinanın alımı daha önce düşünülseydi. Kazdığımız yollardan 105 ton malzeme çıktı” ifadelerini kullandı.
“BU İŞ İNANMIŞLIK İŞİ”
Asfalt şantiyesine yaklaşık 5 milyon liralık yatırım yaptıklarını aktaran Çoban, “Bu iş inanmışlık ve sevda işi. Şuraya 4 trilyon 650 milyar masraf yaptık. Trafo 500 milyar. Burası parasını çoktan çıkardı, hatta kazanmaya başladı. Asfalt ve malzeme satıyoruz. Burada üretim tesisi ile birlikte taş kırma bölümümüz de var. Daha önce bir yerde kırılmış taşı buraya getiriyorduk. Her şey hesap ve kitap işi” dedi.
OSBDEN ÜCRETSİZ TAHSİS
Organize Sanayi Bölgesi’nin asfalt şantiyesini Belediye’ye ücretsiz tahsis ettiğini vurgulayan Çoban, şöyle devam etti: “OSB bize burayı ücretsiz tahsis etti. Toplam 22-23 bin metrekare yer ücretsiz tahsis edildi. Bizim dönemimizde tahsis edildi. 40 bin metrekarelik de yer aldık. Biz satmaktan çok kazanımlar yapıyoruz. Biz mevcuttan daha fazlasını bırakacağız. 26 bin metrekare Karayolları arazisini alıyoruz. Oranın bizim sattığımız arsalar kadar değeri vardır. ” (Kocatepe)

Eski asfalt şantiyesi para etmiyor
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye’nin daha önce kullandığı asfalt şantiyesinin para etmediğini belirtti. Çoban, o şantiyeyi “50 bin TL’ye vereceğim dediğim kimsenin talip olmadığı şantiyemiz” olarak tanımlıyor.

Çoğu kaldırım yenilenecek

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2013’te şehir merkezindeki çoğu kaldırımın yenileneceği müjdesini verdi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan dekoratif parke-bordür fabrikasının üretiminin son derece kaliteli olduğunu söyledi. Çoban, “Bu taşlarımız Dumlupınar, Dervişpaşa, İnönü Caddesi, Kurtuluş Caddesi, Ambaryolu, Bankalar Caddesi’nde kullanılacak. Hazırlığımızı yapıyoruz. Taş çok sağlam bir taş. Daha küçük dikdörtgen yapıda yapıyoruz. Kaldırımlara araç çıkmasın diye kaldırımlara çıkıntı yapacağız. Taş Medrese için özel imalat yapıyoruz. Taş büyüdükçe fiyatı ikiye üçe katlıyor. İş zaten planlamaktır. Biz 2012’den 2013’te ne yapacağımızı planlıyoruz. Zaman kaybı yaşanmıyor” dedi.
EKİP ÇALIŞMASIYLA BAŞARI
Fabrikada kırmızı, kahverengi, yeşil, sarı renkte kaldırım taşları ürettiklerini belirten Çoban, “Taşları yeni ürettik. Aktif desen diye bir desen. İnönü Caddesi, Bankalar Caddesi, Atatürk Caddesi, Ambaryolu’na bunları kullanacağız. Eskisi gibi kova kova bordür boyamayacağız. Türkiye’de ilk kez biz üretiyoruz. Böyle bir taş bulmanız mümkün değil. Ekibimiz bunları düşünüyor, planlıyor, yapıyor” diye konuştu.
UZAK MAHALLELERDE BİLE YATIRIM
Afyonkarahisar’ın uzak mahallelerinde bile büyük hizmetler ürettiklerini anlatan Çoban, “Merkezde kaldırım yok. Sahipata ve Veysel Karani Mahalleleri’ni güzelleştirdik. Dedikodular neden biliyor musunuz? Bizi hizmette yıkamayacak kişiler, ancak dedikoduyla yıkmaya çalışıyorlar. Ne diyecek bu mahalleye gelip? Şöyle bir hizmet merkez mahallelerde yok, ancak dedikodu yapacaklar” ifadelerini kullandı.
YEŞİL CAMİ’NİN
YANI DENEME AMAÇLI
Yeşil Cami’nin yan tarafındaki beton parkelerde, yeteri kadar kum kullanılmadığı iddialarını duyduğunu belirten Çoban, “Yeşil Cami’nin orası deneme amaçlı idi. Müteahhitlere veriyoruz, hatalar olabiliyor. Orada yeterli kum kullanılmadığına dair iddialar var. Biz yollarının tamamını bitirdik. Kullanılan parke taşları ilk kez kullanılan taşlar. Bazı şeyleri deneyerek öğreniyoruz” dedi.
“ÖZENEREK YAPIYORUZ”
Fabrikada 16 kişinin istihdam edildiğini kaydeden Çoban, “16 kişi çalışıyor betonda. Bugüne hiç borçsuz geldik. Ürettiğimiz her şeyi test ediyoruz. Biz özeniyoruz, herkesin yaptığı gibi yapılabilirdi. Özene, bezene bir kere yapacağız” dedi. (Kocatepe)