Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Asgari ücret yükü işletmelere yüklenmemeli”

“Asgari ücret yükü işletmelere yüklenmemeli”

ATSO Meclis Başkanı Dr. Sıtkı Merdivenci, asgari ücrete ara zam yapılmasının gündeme geldiğini belirtti. Merdivenci, ATSO Meclis üyelikleri sona eren ve göreve gelen yeni üyeler hakkında da açıklamada bulundu

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi’nin 2022 yılının Haziran ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci’nin idaresinde ATSO Meclis Salonu’nda düzenlendi.
“ESKİ ÜYELERE TEŞEKKÜR EDİYOR YENİ ÜYELERE BAŞARILAR DİLİYORUM”
Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci yaptı. Merdivenci, “Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Ahmet Şükrü Köse’nin şirketteki yetkisinin sona ermesinin ardından hem Yönetim Kurulumuz’dan, hem de Meclisimiz’den ayrıldı. Sayın Köse’ye, Odamız’a yaptığı hizmetler dolayısıyla teşekkür ediyorum. Sayın Köse’nin yerine Meclis Üyemiz Sayın Metin Mercan, Yönetim Kurulu Üyemiz olmuştur. Odamız’ın tecrübeli isimlerinden olan Sayın Mercan’a görevinde başarılar diliyorum. Sayın Köse’nin yerine Meclis Üyeliği’ne gelen Sayın Kerim Dayıoğlu’na da görevinin hayırlı olmasını diliyorum. Meclisimiz’de bir başka değişiklik daha oldu. AFJET Genel Müdürü Sayın Dr. Yusuf Ulutürk, malumunuz olduğu üzere görevinden ayrıldı. Sayın Ulutürk’e, Odamız’a ve şehrimize yaptığı hizmetler dolayısıyla teşekkür ediyorum. Sayın Ulutürk’ün yerine Meclis Üyemiz olan Sayın Ali Eroğlu’na görevinde başarılar diliyorum.” dedi.
“BÜYÜK TAARRUZUN 100. YILDÖNÜMÜ HEYECANI ŞEHRE YAYILDI”
Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti: “Geçen hafta, son yıllarda görmediğimiz şekilde yağışlarla karşılaştık. Bu yağışlarda zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Son günlerde, bölücü terör örgütüne karşı yapılan operasyonlarda şehitler verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Devletimiz, terörle mücadelesini mutlaka kazanacaktır. Oda olarak Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100. yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinliğe imza attık. Mayıs ve Haziran aylarında önemli faaliyetlere imza attık. Geçen ayki Meclis toplantımızın hemen ardından ilimizdeki şehitlikler ve Kocatepe’yi ziyaret ettik. Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100. yıldönümü dolayısıyla düzenlediğimiz bu ziyaretimiz, son derece anlamlı idi. Yine 8 Haziran’da da Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100. yıldönümü dolayısıyla TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ve Anıtkabir’i ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimize katılan kıymetli Yönetim Kurulu Üyelerimiz’e, Meclis Üyelerimiz’e, Disiplin Kurulu Üyelerimiz’e, Kadın ve Genç Girişimcilerimiz’e ve bu organizasyonların hatasız düzenlenmesini sağlayan personelimize teşekkür ediyorum. Odamız, Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100. yıldönümünü coşku ve gururla kutlamaya devam edecek. Odamız’ın Büyük Taarruz ve Büyük Zafer hakkında yaşadığı heyecanın tüm şehre yayılmış olduğunu da görüyor, bundan mutlu oluyoruz.”
“ASGARİ ÜCRETİN YÜKÜ İŞLETMELERE YÜKLENMEMELİ”
ATSO Meclis Başkanı Dr. Sıtkı Merdivenci, asgari ücrete ara zammın gündeme geldiğini ifade etti. Merdivenci, “Hepimiz, işletmelerimizde ekonomiden kaynaklı sıkıntılara şahit oluyoruz. Şimdi asgari ücrete ara zam yapılması gündeme geliyor. İşverenlerin talebi, asgari ücretin yükünün işletmelere yüklenmemesidir. Biz de fedakârlık yapalım, ama bizden büyük olan devletimiz de mutlaka elini taşın altına koymalı ki işçi kardeşlerimiz az da olsa nefes alabilsin.” diye konuştu.
“YÜCEL ALBAY FAALİYET
SUNUMU YAPTI”
ATSO Meclis Toplantısı 2022 yılının Mayıs ayı karar özetlerinin oybirliğiyle onaylanmasıyla devam etti. Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2022’nin Mayıs ayı Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi. Toplantının dördüncü gündem maddesinde Ekmek Azami Fiyat Tarifesi görüşüldü. ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol’un Meclis Üyeleri’ni bilgilendirmesinin ardından, gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi. Toplantının beşinci gündem maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Yücel Albay, Yönetim Kurulu’nun Mayıs-Haziran 2022 faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Albay’ın ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde Meclis Üyesi Halil Serim söz alarak, İstanbul’da düzenlenen Afyonlu öğrencilerle buluşma etkinliği dolayısıyla teşekkür etti. Meclis Üyesi İbrahim Sömer, dağıtım şirketlerinde Güneş Enerji Santralleri ile ilgili çalışan personelin artırılması için lobi çalışması yapılmasını talep etti. Meclis Üyesi Abdullah Sancak, Güneş Enerji Santralleri’ninfinansmanı ile ilgili sıkıntı yaşandığını, bankaların GES’i teminat olarak kabul etmediklerini ve başka teminat istediklerini; konu hakkında çözüm üretilmesi için çalışma yapılması talebini iletti. Meclis Üyesi Mesut Tabak, Afyonkarahisar’ın Mayıs ayı ihracatı ile ilgili dikkat çekici artışın sebebini sordu. Meclis Üyesi Mustafa Özer, Afyonkarahisar’da ilaç sanayinin geliştirilmesi gerektiğini, Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi projesi ile bu alanda yatırım yapılacağına inandığını kaydetti. Meclis Üyesi Mustafa Kocaşaban, elektronik yazarkasa fiş kesme sınırlarının yükseltilmesi ile ilgili talebini gündeme getirdi.
“AEV’NIN GELDİĞİ NOKTA GURURLANDIRIYOR”
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Meclis Üyeleri’nin taleplerinin not alındığını, gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti. Serteser, Hindistan’da haşhaş ithalatı kotasının bir süreliğine açıldığını; Sandıklı’daki bir işletmenin tek başına 17 milyon dolarlık haşhaş ihracatına imza attığını kaydetti. Serteser, İstanbul’daki öğrencilerle buluşmanın İstanbul AFSİAD tarafından düzenlendiğini söyledi. ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Dilek ve Temenniler bölümünün ardından, “Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’i, Afyon Eğitim Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden seçilmesi dolayısıyla kutluyorum. Afyon Eğitim Vakfı’nın geldiği nokta ile gurur duyuyoruz” dedi. Merdivenci, katılımları dolayısıyla Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek toplantıyı kapattı. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi