Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Asgari ücretin vergi dışı bırakılması sürdürülecek”

AK Parti İl Başkanı

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, asgari ücret artırılırken, vergi dışı bırakılma uygulamasının süreceğini söyledi. Uluçay, “Şimdi bizim yapmamız gereken; asgari ücrete gelen zammın, şu CHP zihniyetlilerin oluşturmak istedikleri güvensizlik ortamı ile yeniden eriyip gitmesini önlemektir” dedi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, AK Parti Merkez İlçe Başkanı SMMM Ziya Coşkun Karadeniz, Tanıtım Medya Başkanı Yakup Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk ve Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan hazır bulundu.
“YENİ EKONOMİ MODELİYLE
SABREDİP SONUCA ULAŞACAĞIZ”
Hüseyin Ceylan Uluçay, gün geçtikçe büyüyen Türkiye ekonomisinin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeye hazırlandığını söyledi. Uluçay, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kaptanlığındaki ekonomi yönetiminin bugün elimize geçen fırsatı heba etmeyeceğini biliyor ve inanıyoruz. Allah’ın izniyle hem vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyecek hem de bizi ekonomideki hedeflerimizden uzaklaştırmayacak bir yöntemle bu işin içinden çıkacağız. Eskiler ‘Sabırla koruk helva olur.’ derler. Yeni ekonomi modelimiz ile biz de milletimizle birlikte sabredecek, azmedecek, mücadele edecek ve mutlaka sonuca ulaşacağız. Bu kapsamda üretime ve ihracata dayalı ekonomi modelimizin meyvelerini de bir bir alıyoruz. Haziran ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 18,5 artışla 23,4 milyar $ olmuştur. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamıdır.” dedi.
“HALKIMIZ LEHİNE NE YAPTIYSAK
TERÖR ÖRGÜTLERİNİ GÖRDÜK”
OECD’nin yayımladığı Küresel Kalkınma Hakkında Perspektifler raporunda ele alınan 4 farklı 2030 senaryosundan birine göre Türkiye 8 ülke ile birlikte 2030’da yüksek gelirli ülke olacağını ifade eden Uluçay, “Fitch’in küresel lojistik analizine göre de Türkiye tedarik zincirinin yeni merkez üssü olma yolunda hızla ilerlemektedir. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde hükümetimiz sosyal devlet anlayışı ile vatandaşlarımızın yanında oldu. Sosyal Koruma Kalkanı ile verilen destekler Türkiye genelinde her vatandaşımıza ulaştı. Dün vatandaşının ayağına ambulans gönderemeyen, deprem olduğunda olay yerine gidemeyen ülkeden bugünlere gelmek elbette öyle kolay olmadı. Halkımız lehine ne yaptıysak karşımızda CHP’yi, FETÖ’yü ve PKK terör örgütlerini gördük. Günümüzde, dünden daha iyi bir seviyedeyiz ama inşallah yarın da bugünden daha iyi olacağız. Artık ekonomisi ve nüfusu ile büyüyen, gün geçtikçe güçlenen bir Türkiye var. Yakın zamanda dünyanın önde gelen 200 markası ile yapılan araştırmada, tedarik için Türkiye’yi tercih eden şirketlerin oranının yüzde 4’ten yüzde 9’a yükseldi. AB merkezli şirketlerde ise bu oran yüzde 14’ten yüzde 30’a çıktı. Bu ne demek? İngiltere’de halk market raflarında bir şey bulamazken, dünyada tedarik zincirleri kırılırken, Türkiye Avrupa’nın lojistik dağıtım merkezi oluyor demek.” diye konuştu.
“SORUNLARI AK PARTİ ÇÖZER”
Dünyayı iyi okuyan liyakatli bir kadroyla Türkiye’nin, Avrupa’nın üretim merkezi konumunda olduğunu vurgulayan Uluçay, “Öyle ki 2021’de AB’ye ihracatımızı yüzde 33 artırırken AB pazarında da dış ticaret fazlası veren bir ülke konumuna geldik. Bugün karşımıza çıkan ihracat rakamları tabloyu özetlemeye yetse de vatandaşımız yollarda yüklü tır ve kamyonların yoğunluğunu, limanlarda yığılı konteynırları, 3 dakikada bir inen kalkan uçakları, yollardaki arabaları görüyor. Bütün bunlar bir tabloda ele alındığında ekonominin bozuk olduğu iddialarını yalanlamakla birlikte malum muhalefetin hep özlem duyduğu geçmişini de bir nebze olsa hatırlatmıyor değil. Evet, dünya genelinde yaşanan bir sıkıntı olduğu gibi ülkemizde de birtakım sıkıntıların olduğunu görmezden gelemeyiz. Dünya adeta kabuk değiştiriyor bu tür değişimlerde elbette sıkıntılar yaşanacak. Ancak bunu; iktidarı kendi vatandaşına karşı sopa, içerdeki teröristlere karşı da özgürlük fırsatı aracı olarak kullanmayı amaçladıklarını her fırsatta dile getiren CHP, masa ve masa altı ortakları değil, 20 yıllık tecrübesi ile ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarak AK Parti çözecektir. Nasıl ki 40 yıldır bu millete kan kusturan, ocakları söndüren, gencecik evlatlarımızı şehit eden terör örgütünü bitirmişsek Allah’ın izni ile bunu da atlatırız.” diye konuştu.
“TEFECİ KURULUŞ VE
HOLDİNGLER YASTA”
Türkiye’de Organize Sanayi Bölgesi sayısının 2002 yılında 192 iken, 2022 yılında 368 olduğunu ifade eden Uluçay, “OSB’lerdeki fabrika sayısı; 2002’de 12 bin, 2022’de 71 bin olmuştur. OSB’lerdeki çalışan sayısı; 2002’de 400 bin, 2022’de 2 milyon 350 bin olmuştur. 2002 de bütçe 115,7 milyar TL iken bütçeden faize giden 52 milyar TL, faize giden pay yüzde 45 idi. 2021 de bütçe 1,6 trilyon TL, bütçeden faize giden 180 milyar TL, faize giden pay yüzde 11,7’dir. Bugün bu rakamları beğenmeyip geçmişin özlemini çeken, IMF kapılarında emir alan, otellerde gizli gizli buluşup faizle para ve talimat alma hayali kuran siyasiler ile birlikte devlete para satıp sömüren tefeci kuruluş ve holdingler de yastadır.” şeklinde konuştu.
“BEŞ AY SONRA YENİ ARTIŞLA
VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMEYECEK”
Asgari ücret bir yılda yüzde 94,6 oranında zamlandığını belirten Uluçay şunları kaydetti: “Her fırsatta dile getirdiğimiz enflasyon rakamlarının ücretli çalışan vatandaşlarımız ezmemesi için gerekli tedbirleri alıp, asgari ücreti yılbaşında yüzde 50 artırmıştık. 1 Temmuz 2022 Cuma günü asgari ücret Cumhurbaşkanımızın yüzde 30’luk artış müjdesiyle 5 bin 500 TL’ye ulaştı. Bununla 2021’de 2 bin 825 TL olan asgari ücrette, 2022’de toplamda yüzde 94,6’lık bir artış gerçekleşmiş oldu. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyerek çalışanların yüzünü güldüren ara artış milletimize hayırlı olsun. Burada yapılan zam ara artıştır. Beş ay sonra yeni bir artış daha yapılacak ve hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecektir. Cumhurbaşkanımızın Cuma günü yaptığı açıklama ‘Dar gelirli enflasyona ezdirilmeyecek’ sözünün gereğinin yerine getirilmiş halidir. 20 yıldır olduğu gibi bugün de yarın da çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyona ezdirmeme irademizin arkasındayız.”
“ASGARİ ÜCRET YİNE VERGİ DIŞI”
Asgari ücret yine vergi dışı tutulduğunu ifade eden Uluçay şöyle konuştu: “Bütün bunlarla birlikte 50 yıldır tartışılan ‘Asgari ücret vergi dışı olsun’ talebi, bu senenin başında AK Parti iktidarlarımızın devrim mahiyetindeki kararı ile gerçekleştirilmiş oldu. Asgari ücretin vergi dışı kalmasından bugüne 6 ay geçti. Asgari ücretin vergi dışı bırakılması üzerine, ‘Bu sürdürülemez. Devlet büyük bir gelir kaynağından feragat ediyor’ diyenler, Cumhurbaşkanımızın 1 Temmuz 2022 Cuma günkü asgari ücret açıklaması ile bir tokat daha yediler. Asgari ücret artırılırken, vergi dışı bırakılma uygulamasının süreceği de açıkça belirtildi. Birilerinin iddialarının aksine, devlet dar gelirlileri rahatlatırken, vergi gelirlerini de, başka kalemlerden oluşturmak üzere yaptığı planlamayı sürdürdü. Şimdi bizim yapmamız gereken, asgari ücrete gelen zammın, şu CHP zihniyetlilerin oluşturmak istedikleri güvensizlik ortamı ile yeniden eriyip gitmesini önlemektir. Elhamdülillah AK Parti’nin kadroları, adeta yalan üretim merkezine dönüşen CHP’nin yatsıya kadar bile sürmeyen yalanlarını ortaya çıkarma konusunda ehil bir duruma gelmiştir.”
“BUGÜN DÜNDEN DAHA İYİ SEVİYEDEYİZ”
“Asgari ücret, 5 bin 500 TL olurken en düşük emekli maaşı da 2 bin 500 TL’den 3 bin 500 TL’ye çıkarılmıştır.” diyen Uluçay şunları söyledi: “Aynı zamanda bin 100 TL’lik bayram ikramiyesi de emekli maaşı ile birlikte bayramdan önce emeklilerimizin hesaplarına yatırılacaktır. Bugün dünden daha iyi bir seviyedeyiz. ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diyerek yola çıkan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu sözünün gereğini yerine getirerek emekli maaşlarını ve bayram ikramiyelerini bayram öncesi ödeyecektir. Unutmayın Bu ülke ‘Size bayramdan önce maaş ödemeyeceğim. Çünkü benden alacağınız maaşlarla gidip kurban keseceksiniz, maaşınızı bayramdan sonra vereceğim’ diyen CHP’li bakanlar gördü.”
“TERÖR ÖRGÜTLERİ RAHATSIZ OLDU”
AK Parti iktidarının NATO üzerinden yaptığı kazanımdan terör örgütleri aparatlarının rahatsız olduklarını dile getiren Uluçaş şu ifadelere yer verdi: “Ülkemiz, İsveç ve Finlandiya’ya NATO’da uyguladığı ve kaldırması karşılığında aldığı taahhütlerle siyasi kazanım elde etti. NATO üyeliği için TBMM onayını şart koşan Türkiye terörle mücadele sözlerinin tutmazlarsa muhtırayı meclise göndermeyecek. Buna göre; Savunma sanayiinde ambargolar kaldırılacak. PKK, YPG ve FETÖ’ye karşı mücadelede işbirliği yapılacak. Türkiye’nin istediği teröristlerin iadesi sağlanacak. İsveç ve Finlandiya’da PKK’ya para toplanması engellenecek. Türkiye bu kazanımlarla ‘Muhalefete destek’ iklimini değiştirerek vazgeçilemez bir ülke olduğunu göstermiş oldu. Burada FETÖ/PKK terör örgütlerinin altılı masadaki aparatlarının öfkeli ve kırgın olduğunun yaptıkları açıklamalarla gözlemlediğimizi ifade edelim. Sebebi de terör örgütlerinin sahada da masada da vuruluyor olmasıdır.”
“TÜRKİYE TAHIL KRİZİNİN
AŞILMASINDA ÖNCÜ OLDU”
Türkiye’nin oynadığı güçlü müzakereci rolüyle Rusya-Ukrayna savaşının oluşturduğu büyük tahıl krizini aşmada öncü bir faaliyet yürüttüğünü belirten Uluçay, “Türkiye’nin girişimleri neticesinde küresel buğday fiyatları son 2 ayın en düşük seviyesini gördü. Bununla birlikte yurt içinde Toprak Mahsulleri Ofisi de hububat alım fiyatlarını güncelleyerek üreticilerimizin yüzünü güldürmüştür. Ekmeklik buğday 6 bin 50 TL’den 6 bin 450 TL’ye arpa ise 5 bin 500 TL’den 5 bin 700 TL’ye çıkardı. Buğday fiyatı bin TL prim desteği ile birlikte 7 bin 450 TL, arpa 500 TL prim desteği ile 6 bin 200 TL’ye çıktı. Üreticilerimize hayırlı olsun. Yüce Rabbim çiftçimize bereketli bol kazançlar nasip etsin.” ifadelerini kullandı.
“DODURGA BELDE SEÇİMİNDE
ZAFER CUMHUR İTTİFAKININ”
Türkiye’nin 2023 öncesi ilk seçiminin, 3 Temmuz 2022 Pazar günü Çankırı’nın Orta ilçesinin Dodurga beldesinde yoğun bir katılımla gerçekleştiğini kaydeden Uluçay, “Cumhur ittifakının zaferi ile sonuçlanan seçimi AK Parti’nin adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı kazandı. Seçimleri yüzde 87’nin üzerindeki bir oranla kazanan Kaşıkçı’yı tebrik ediyor, seçim sonuçlarının beldemize hayır getirmesini diliyorum. Seçimin sonucu, şişirilmiş anketler ve yalan haberler ile bir kez daha sosyal medyada seçim kazanılamayacağını göstermiştir.” dedi.
“TİCARİ DESTEKLER ELE ALINDI”
Yerel gündeme ilişkin görüşlerini açıklayan Uluçay sözlerini şöyle sürdürdü: “Maliye ve Hazine Bakan Yardımcımız Sayın Mahmut Gürcan geçtiğimiz hafta Pazartesi günü ilimizi ziyaret ederek ATSO üye kurum ve kuruluşların temsilcileri ile bir araya gelerek taleplerini dinlemiş ve ticari anlamda verilebilecek desteklerin konuşulduğu bir toplantı yapmıştır. Yumurta sektörü başta olmak üzere tüm iş adamlarının taleplerini tek tek cevaplamıştır. Bakan Yardımcımız Sayın Gürcan Partimizi de ziyaret ederek ekonomik anlamda vatandaşlardan partimize gelen talepleri not almış ve gereğini yerine getirecekleri sözünü vermiştir. Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın sıkıntıları ve talepleri oldukça değerli devlet büyüklerimiz her zaman ilimizi ziyaret edecek ve talepleri yerinde görüp çözüm üretmeye devam edecektir.”
“YATIRIMLAR VE ATAMALAR DEVAM EDİYOR”
Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) tarafından yapımına başlanan eğitim kompleksinin temelinin atıldığını hatırlatan Uluçay, “Şehrimizin sağlık alanında marka olmasına önemli katkı sağlayacak tesisin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimize yönelik 105. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlüğü kurası için yapılan 17 uzman, 4 tabib kadro tahsisleri hayırlı olsun. En kısa zamanda tahsis edilen kadrolarımızın atamalarını gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Milletvekillerimize ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkür ediyoruz. Milletvekillerimizin girişimleri neticesinde Evciler ve Kızılören ilçelerimize noterlik açılmasına ilişkin karar Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ tarafından imzalanmıştır. İlçelerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, Bakanımıza milletvekillerimize destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum.” dedi.
“GÖKÇEK VE KOCATEPE’DE
TAPU SORUNLARI ÇÖZÜLDÜ”
Evciler ilçesinin Gökçek beldesiyle Kocatepe’de vatandaşın yaşadığı tapu sorunun çözüldüğünü belirten Uluçay, “Evciler ilçemize bağlı Gökçek Köyümüzde uzun süredir yaşanan tapu sorununun neticeye kavuşması nedeniyle, Milletvekilimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İlçe Başkanımız Şener Çalışan, Belediye Başkanımız Ali Dede Savaş ve teşkilatımız ile birlikte ziyaret ettik. Tapuları teslim edilen vatandaşlarımıza hayırlı olsun diliyorum. Yine Afyonkarahisar merkeze bağlı Kocatepe kasabasında 2007 yılında kadastro geçmesi dolayısıyla sit alanı ilan edilen bölgede vatandaşlarımızın mağduriyeti dolayısıyla Milletvekilimiz Ali Özkaya’nın verdiği ve Türkiye’de ilk olan kanun teklifinin yasalaşması ile birlikte Kocatepeli vatandaşlarımız da rahat bir nefes almış oldu. Hemşehrilerimizin tapularının hayırlı olmasını diyor, başvuru da süreci geçirmemelerini diliyorum.” diye konuştu.
“BELEDİYE YATIRIMLARI
ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLÜYOR”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin yatırım ve faaliyetleri hakkında konuşan Uluçay, “Sosyal ve alt yapı yatırımlarına aralıksız devam eden Afyonkarahisar Belediyesi sosyal belediyecilikte de zirve yaptı. Büyük Taarruzun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi ve Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü işbirliği ile düzenlenen Baba ve Çocuk Kampı’nda babalar çocuklarıyla birlikte heyecan dolu bir hafta sonu geçirdi. 8 ilden 15 Karavan, 96 çadır olmak üzere 300’ü aşkın katılımcı ilimizde ‘Baba Çocuk Kampı’nda buluştu. Öte yandan ilimizdeki bir başka faaliyet de gökyüzünde gerçekleşti. Belediyemiz tarafından bu yıl 35. kez düzenlenen uçurtma şenliği yüzleri güldürdü. Bununla birlikte Belediyemiz geleneksel hale gelen Toplu Sünnet Şöleni ile bu yıl da 55 çocuğumuzun, düğün havasında yapılan bir programla sünnet merasimini gerçekleştirdi. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları ile şehrimizin evlatlarının mutluluklarına düğün havasında yapılan programla ortak olundu. Başarılı çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren değerli büyüğümüz abimiz Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’i tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
“KURBAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”
Uluçay sözlerini şöyle tamamladı: “Haziran ayı içerisinde ilimizin çeşitli bölgelerinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen taşkın ve sel afetinden etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun diliyorum. İlgili kurumlarımız tüm imkânları ile duruma müdahale etmiş, ilgili raporlar hazırlanmıştır. Herkes müsterih olsun devletimiz vatandaşlarımızın yanındadır. Bize dair ağıt ve umut taşıyan her yerin her sesin ve herkesin bayramı kutlu olsun. Osmanlı’nın artığısınız dediklerinde kahroluyorum. Kerküklü ninenin; ‘Bizi kimlere bırakıp gidiyorsunuz?’ diye haykıran Şamlı dedenin; ‘Türkiye için dua etmeden seccademi kaldırmam.’ diyen Bosnalı teyzenin; ‘İki patik ördüm, köyüme ilk gelen Türk askerlerine vereceğim.’ diyen Ahıskalı gelinin; ordumuza katılmak için ceketini satan Pakistanlı gencin; şahadet parmağını İsrailli askerlere uzatarak, ‘Bir gün gelecekler.’ diye ağlayan Gazzeli çocuğun. Baykal’ın, Hazar’ın, Tuna’nın, Fırat’ın ve Nil’in, Aras nehrinin, Ağrı Dağı’nın, Türkmen dağının, Apşeron’un, Elbruz’un ve Erciyes, Erbil’in, Halep’ın, Ahlât’ın, Urumçi’nin, Fergana’nın, Tebriz’in ve güzel ülkemin. Velhasıl-ı kelam yürek bohçasında bize dair ağıt ve umut taşıyan her yerin, her sesin, sizin ve herkesin 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü kutlayacağımız Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti