Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Asıl mecburiyet İslam Birliği” – Kocatepe Gazetesi

“Asıl mecburiyet İslam Birliği” – Kocatepe Gazetesi
“Asıl mecburiyet İslam Birliği”

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şube Başkanı Muharrem Coşkun, önceki akşam derneğin 81 şubesinin yaklaşık 600 noktada eş zamanlı olarak Mekke’nin Fethi programını düzenlediğini söyledi.
“SİYONİZM BÜYÜK İSRAİL İÇİN ONLARCA PROJEYİ BİRDEN YÜRÜTÜYOR”
AKÜ ANS Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun yaptı. Mekke’nin Fethinin 1388 yıldönümü nedeniyle düzenledikleri programda üzerinde durmak istediği çok önemli bir gündem olduğunu belirten Coşkun, “Nedir o gündem? O gündem İslam Birliği’dir. Farkında mısınız olur olmaz, dişe dokunur dokunmaz her şeyi konuşuyoruz. Ama artık İslam Birliğini konuşmuyoruz. Bütün dertlerimizin, düçar olunan bütün belalarımızın tek sorumlusu olarak hep Amerika’yı, Batıyı, lobileri görüyoruz. Yani kolay olanı seçiyoruz. Evet, elbette emperyalist batı bizi sömürüyor. Elbette Siyonizm, büyük İsrail için irili ufaklı onlarca projeyi birden yürütüyor. Batı ekonomik olarak da, askeri olarak da, kültürel olarak da, üzerimize çullanıyor. Ancak unuttuğumuz bir şey var ki bütün bunlar zaten onların bize karşı yürüttüğü ‘küfür tek millettir’ hakikatinin tecellisidir.” dedi.
“BATI MECBURİYETİMİZ DEĞİL”
“Ortada sürpriz bir durum yok. Afganistan, Pakistan, Filistin, Suriye, Libya, Sudan, Bosna, Kafkaslar Doğu Türkistan ve daha nice coğrafyalarımızda bize karşı giriştikleri bütün bu cürümleri inançlarının gereğince yapıyorlar?” diyen Coşkun şöyle konuştu:
“Kendimize sormaktan korktuğumuz soru şudur. Onlar bunları yaparken biz ne yapıyoruz? Onlar ittifaklar yaparken birlikler oluşturulurken dengeler kurarken? İki milyar Müslüman olarak biz aklımızı, zenginliklerimizi, nüfus gücümüzü, pazar gücümüzü, üretim gücümüzle ne yapıyoruz? Velhasıl potansiyelimizi neden harekete geçirmiyoruz? Batı tek bir millet olmanın paydasında buluşurken biz niçin parçalanıyoruz.  Müslümanlar da tek millet değil mi? Bir vücudun uzuvları gibi değil miyiz? Maalesef onlar şehirlerimizi yaktıkça, onlar ülkelerimizi işgal ettikçe, onlar insanımızı katlettikçe biz kendimizi, onlara daha çok mecbur hissediyoruz. Oysa bizim mecburiyetimiz batı değil, İslam Birliğidir.”
PROGRAMA GENİŞ KATILIM
Konuşmacı Şeref Akbulut ise, Mekke’nin Fethinin manasını anlayabilmek için Fatih’in iyi tanınması gerektiğini söyledi. Akbulut Mekke’nin Fatih’i Hz. Peygamberin iyi tanınmasıyla Mekke’nin Fethinin manasının da anlaşılacağını dile getirdi. Programda Liseler arası Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilerede ödülleri verildi.
Programa; AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, Saadet Partisi İl Başkanı Adnan Şenel, Cansuyu Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mehmet Demir, Öğ-Der Başkanı Mustafa Zengin, Eğitim Bir-Sen Başkanı Mustafa Arslan, İHH İl Temsilcisi Ahmet Ertürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan, Sağlık Der Başkanı Ramazan Kaya, Büro Memur-Sen Başkanı Ali Keskin ve Deniz Feneri Derneği Başkanı Doğan Selçuk katıldı.