Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Askeri Birlik istiyoruz – Kocatepe Gazetesi

AK Parti 25’inci İstişare
Askeri Birlik istiyoruz

AK Parti 25’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, bugünden itibaren NG Güral Afyon Otel’de gerçekleştirilecek. Toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, tüm bakanlar ve AK Parti yetkilileri katılacak. Toplantıda Türkiye ile ilgili önemli değerlendirmeler ve sunumlar yapılacağı, önümüzdeki sürece yönelik de kararlar alınması öngörülüyor.
Afyonkarahisarlılar ise, ilimize gelen devlet ricalinden hem şehre yeni yatırımların gelmesini; hem de şehrin mevcut konumunun iyileştirilmesini arz ediyor. İşte Afyonkarahisarlıların bazı talepleri:
-ASKERİ BİRLİK İSTİYORUZ: 15 Temmuz’daki hain FETÖ kalkışmasından sonra, özellikle büyükşehirlerdeki askeri birliklerin taşınması gündeme geldi. Bu askeri birliklerin biri veya birkaçının Afyonkarahisar’a kaydırılması, şehrimiz için yararlı olacak. Askeri birliklere ev sahipliği açısından her türlü imkan ilimizde mevcut.
-OTOYOLUMUZU İSTİYORUZ: Afyonkarahisar yüzyıllardır tüm yoların kesiştiği noktada. Ancak yeni yapılan Ankara-İzmir arası otoyolun Afyonkarahisar’dan geçmediği biliniyor. Bu proje hayata geçirilirken Afyonkarahisar’ın “kavşak” konumunun korunması, şehir ekonomisini canlı tutacak. Antalya-Afyonkarahisar Otoyolu’nun da şehre en fayda sağlayacak bölgeden geçmesi, kavşak konumunu güçlendirecek. Afyonkarahisar’ın şahdamarları kesilmesin.
-ZAFER HAFTASI’NA DA DAVETLİSİNİZ: Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, kahramanlık destanlarının yazıldığı Büyük Taarruz, İstiklal Harbi ve Kocatepe Devlet ricalinin ilgisini bekliyor. Zafer Haftası kutlamalarına ve şehitliklerimize Çanakkale’deki kutlamaların yarısı kadar önem verilse şehitlerimizin ruhu şad olacak. Büyük Taarruz’un başladığı Kocatepe’nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetleri çerçevesinde daha çok tanıtılması, şehirdeki yerli ve yabancı turist sayısını artıracak, şehir ekonomisine hareketlilik getirecek. Zafer Haftası’nda Devlet ricalini Kocatepe’ye bekliyoruz.
-YERLİ OTOMOBİL VE AĞIR SANAYİ: Afyonkarahisar, sanayi yatırımları alması hâlinde gelişmeye en müsait iller arasında. Bu bağlamda milli bir politika çerçevesinde üretim çalışmaları devam eden yerli otomobil fabrikasının, ya da yerli otomobil yan sanayisinin Afyonkarahisar’da kurulması; şehrin göç alabilen kentler arasına girmesini sağlayacak. Afyonkarahisarlıların her biri yerli otomobille ilgili her göreve hazır.
-ZAFER HAVAALANI İLGİ BEKLİYOR: Türkiye’nin ilk bölgesel havaalanı olan Zafer Havaalanı’ndaki uçuş faaliyetlerinin 1 Ocak itibariyle sona erdirileceği iddia ediliyor. Türk Hava Yolları’nın uçuşlarının artırılması, farklı illere uçak kaldırılması ve diğer firmaların da Zafer Havaalanı’nı kullanmaları; bölge için yararlı olacak.
-MÜZEMİZ YARIM KALDI: Afyonkarahisar’daki kamu yatırımları iyi noktada olsa da yarım kalan ve turizme hizmet etmesi düşünülen bazı projeler de var. 2007’de ihalesi yapılan, 2011’de temeli atılan Müze de bu projeler arasında. Turizm bölgesine gölge düşüren yarım Müze inşatındaki çalışmaların hızlandırılıp bitirilmesi, turizme ivme kazandıracak.
-ŞEHİRİÇİ TRAFİK FELÇ: Afyonkarahisar şehir içi trafiğiyle ilgili sıkıntılara ne yazık ki çözüm üretilemiyor. Bu sorunun çözümü için yerel kaynaklar ve yetkiler yetersiz kalıyor. Hükümet nezdinde destek sağlanmazsa Afyonkarahisar yaşanamaz bir kent haline gelecek.
-5 MİLYON TURİST HEDEFİ: AK Parti’nin Kent Ekonomileri Forumu çalışmasında Afyonkarahisar için konulan “yılda 5 milyon turist” hedefi hakkında topyekün çalışma yapılması hâlinde, şehir bu hedefe ulaşacak. Özellikle Bakanlıklar’ın merkezi projelerle bu hedef doğrultusunda Afyonkarahisar’a yön vermeleri, başarıyı sağlayacak.
-YÜKSEK HIZLI TREN: Ankara-İzmir arasında inşa edilen Yüksek Hızlı Tren hattı, Afyonkarahisar’dan da geçiyor. Bu şehir için bir kazanç. Buradan Konya’ya da hızlı tren bağlantısı verilmesi durumunda, gelişim daha da artacak.
-İKİNCİ ÜNİVERSİTE: Afyon Kocatepe Üniversitesi, rüştünü ispat eden bir eğitim kurumu. Bu kurumun yanında bir üniversite daha açılması, kentin ileriye doğru bir adım daha atmasını sağlayacak. İstikbalimiz için “İSTİKLAL ÜNİVERSİTE-Sİ”ni sizlerden talep ediyoruz.

 

Yıldırım’ın Afyon programı yoğun

 

AK Parti 25’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için bugün Afyonkarahisar’a gelecek olan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım kentte bir dizi ziyarette bulunacak

 

Başbakan Binali Yıldırım bugün Cuma namazını kıldıktan sonra, esnaf ziyaretinde bulunacak. Ardından AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret edecek olan Başbakan Yıldırım daha sonra Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyaret edecek. Başbakan Yıldırım Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret edecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti