Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atanamayan Hafızlar: İlmimizle amel etmek istiyoruz

Bu haberin fotoğrafı yok
Atanamayan Hafızlar: İlmimizle amel etmek istiyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Afyonkarahisar Valiliği’nde “Atanamayan Hafızlar” ile ilgili sözleri, hafızların tepkisine neden oldu.

Atanamayan Hafızlar Grubu Sözcüsü Ahmet Gazi Arpacı, “Hafızlık, Peygamber Efendimiz’den (SAV) bu yana saygı gören bir müessesedir. Hâl böyleyken hafızlığın camide görev alınması için yeterli olmadığını söylemek doğru bir yaklaşım değil. Biz ilmimizle amel etmek istiyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Afyonkarahisar Valiği’nde bir basın mensubunun soru üzerine “Hafızlık, görev almak için tek başına yeterli değil” şeklindeki açıklaması, Atanamayan Hafızlar’ın tepkisini çekti. Atanamayan Hafızlar Grubu Sözcüsü Ahmet Gazi Arpacı, “Hafızlık, Peygamber Efendimiz’in (SAV) üzerinde itinayla durduğu bir müessesedir. Peygamber Efendimiz, hafızları öğretmen olarak görevlendirmiştir. Bu sayede Kur’an-ı Kerim, nesilden nesle aktarılmıştır. Hafız, bir rivayete göre 7, başka bir rivayete göre 70 kişiye şefaat edecektir. Hafızlık, bu kadar mübarektir” dedi.
“MELE”LERDE DİPLOMA ŞARTI ARANMADI
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in “Hafızlık, görev almak için yeterli değil” açıklamasına bir anlam veremediğini belirten Arpacı, “Geçen sene ‘mele’ler için kadro açılması gündeme geldiğinde, Sayın Görmez neden ‘diploma şartı’nı, ‘diploma düşüncesi’ni açıklamadı? Meleler, hangi üniversiteyi bitirmiş? Biz çok bir şey istemiyoruz. İlmimizle amel edelim yeter. Kur’an-ı Kerim’le yaşayalım. Bunun için camide bekçi ya da temizlik görevlisi olmaya bile razıyız” diye konuştu.
“28 ŞUBAT MAĞDURUYUZ”
28 Şubat 1997 sürecinde görev alan komutanlar hakkında soruşturma açıldığını hatırlatan Arpacı, “28 Şubat’ın mağdurlarının hakları ise gözetilmedi. Hafızlık Belgesi’ne sahip birçok insan mağdur oldu. O mağduriyetler giderilmedi. Biz sadece Afyonkarahisar’da değiliz. İzmir’den Trabzon’a kadar, Eskişehir’den Konya’ya kadar birçok vilayette Atanamayan Hafız var. Hafızlık Belgemiz var, ancak ilmimizle amel edemiyoruz. Camilerde görev alacak insanlarda sadece diplomaya bakmak, dinimizi çok doğru olmayan bir yere götürür” ifadelerini kullandı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ NE DEMİŞTİ?

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev almak için hafızlığın tek başına yeterli olmadığını, onunla birlikte İmam Hatip Lisesi’ni bitirmeleri gerektiğini söylemişti. Camilerde görev yapan personelin en az üniversite mezunu olmasını istediklerini aktaran Görmez konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Artık her mihrapta görev yapan arkadaşımız, 4 yıllık fakülte mezunu olsun istiyoruz. Ulu Camiler’de, Selatin Camiler’de görev yapan arkadaşlarımız da en az mastır, doktora yapan, bir veya iki yabancı dil bilen arkadaşlarımız olsun istiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı, açık bir üniversite gibi çalışıyor. Bütün personelin eğitim seviyesini yükseltmek için büyük bir çaba içindeyiz. İnsanımız değişiyor, çağımız değişiyor, ülkemiz değişiyor, gençlerin bilgi ve bilinç düzeyi değişiyor, camiye gelen cemaatin bilgi seviyesi değişiyor. Mihrapta, kürsüde, minberde görev yapan arkadaşımızın da bilgi ve bilinç seviyesini yükseltmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz.”http://m.kocatepegazetesi.com/”

Murat ARISOY

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti