Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Atatürk görseydi mutlu olurdu” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Atatürk görseydi mutlu olurdu”

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti’nin Atatürk’ün gösterdiği hedefte
çalıştığını belirtti. Yurdunuseven, “Kurulan Cumhuriyet’in ne aşamaya geldiğini, nerden
nereye geldiğini Atatürk keşke görseydi. Eminim çok mutlu olurdu” dedi

AK Parti İl Başkanlığı haftalık basın toplantıları devam ediyor. AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in öncülüğünde gerçekleşen basın toplantısına, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken ile basın mensupları katıldı. AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 10 Kasım dolasıyla Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha andıklarını belirterek, AK Parti’nin Atatürk’ün gösterdiği hedefe doğru yürüdüğünü söyledi. Yurdunuseven, “Gazi Mustafa Kemal’in 77. Ölüm Yıldönümü. Onu da saygıyla sevgiyle andık. Kurulan Cumhuriyetin ne aşamaya geldiğini, nerden nereye geldiğini Atatürk keşke görseydi. Eminim çok mutlu olurdu. Türkiye’nin son 13 yıldaki gelişmeleri görseydi kendisinin biliyorsunuz müreffeh ülkeler seviyesine çıkma ideali vardı. İnşallah onu da biz şuanda gerçekleştiriyoruz. Önümüzde Antalya’da yapılacak G20 Zirvesi çok önemli bir zirve. Buda Türkiye’nin nereye geldiğini gösteriyor. Gelişmiş 20 ülke içerisindeyiz şuanda. Hedefimiz 2019-2023’e kadar ilk 10’a girmek ve bunu da gerçekleştireceğiz inşallah” dedi.
HÜKÜMET
HAFTAYA KURULACAK
TBMM’de Milletvekili kayıt işlemine katıldıklarını belirten İl BaşkanıYurdunuseven, 17 ile 18 Kasım dolaylarında hükümetin kurulacağını ifade etti. Yurdunuseven, “Seçim sonuçları neticesinde geçtiğimiz hafta Milletvekillerimizle birlikte mazbatalarımızı aldık. Akabinde dünde Türkiye Büyük Millet Meclisinde Sayın Bakanımız, Milletvekillerimiz, ben, İl Genel Meclis Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizle kayıt törenine katıldık. Sayın Bakanımız gazetecilere Afyon’la ilgili bilgi verdi. Bunun dışında sayın vekillerimizin yemin etmesini ve akabinde hükümetin kurulmasını bekliyoruz. İnşallah 17-18 Kasım gibi hükümet kurulacak” diye konuştu.
EYLEM PLANI
HAYATA GEÇECEK
AK Parti’nin ayakları yere basan, verdiği vaatleri yerine getiren ve sözünün eri bir parti olduğuna vurgu yapan Yurdunuseven, açıklamasına şöyle devam etti: “Diğer partiler gibi biz gerçekleştirilemeyecek vaatlere girmedik. Verdiğimiz vaatleri de inşallah gerçekleştireceğiz. 1 Ocak’tan itibaren Asgari ücretle bir fiiliyat yapılacak. Diğer sözlerle ilgili de bir 100 günlük eylem planı var. Mecliste bütçenin geçmesi lazım. 75 gün öncesinden başlaması gerekiyordu bütçe görüşmelerinin. Ama şuanda 40 gün falan kalacak hükümet kurulduğunda. Öncelikle bütçenin bir şekilde çözülmesi lazım. Akabinde 100 günlük eylem planı içerisinde çözüm bulunacak. Eylem planının ayrıntısını bilemiyoruz. Belki Başkanlar toplantısında bize ayrıntı verilir. Ama inşallah verdiğimiz sözleri yerine getirmek için hükümet kurulduğu andan itibaren faaliyetlere başlayacağız.”
SON 15 GÜN SAHADA
AK PARTİ VARDI
1 Kasım seçim sonuçlarına da değinen İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, kendisinin yüzde 47’nin üzerinde bir oya alacaklarını tahmin ettiğini söyledi. Yüzde 49,5’in sürpriz olmadığını belirten Yurdunuseven, “1 Kasım seçimlerinde ben yüzde 47’yi geçeceğimizi bekliyordum. Çünkü gerek sahada, gerek gittiğimiz bütün her yerde özellikle diğer partilerden bize karşı bir teveccüh olduğunu, ‘bugüne kadar şuraya verdim ama bundan sonra size vereceğim’ diyen bir sürü dönüş olduğunu görüyorduk zaten. Yüzde 49,5 sürpriz değil bizim için bir başarıdır. Başarımızın tekrarıdır yüzde 49,5. Bizim amacımız yüzde 49,5’i diğer seçimlerde biraz daha egale edip geçmektir. Biz kurumsal bir partiyiz, ne yapacağımızı önceden belirleyen bir partiyiz. Yine 1 Kasım seçimlerinde önceden yaptığımız planlamalar çerçevesinde düzenli çalışmalarda bulunduk. Son 15 gün sahada sadece AK Parti vardı. Diğer partileri çok seyrek görüyorduk. Ama biz hiçbir şekilde yılmadan son dakikaya kadar çalışmalarımızı bir plan çerçevesinde devam ettirdik. Verilen vaatlerin yerine getirileceğine vatandaşımız inandığı için AK Parti’ye teveccüh etti. Yoksa bu gün 5 bin lire Asgari ücret taahhüt eden bir parti vardı onun yüzde 99 çıkması gerekirdi böyle her türlü taahhüde kanılmış olsaydı” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

AK PARTİ İSTİŞARE TOPLANTISI AFYON’DA

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İstişare Toplantısı’nın Aralık ayında Afyonkarahisar’da düzenleneceğini belirtti. Yurdunuseven, “Büyük Millet Meclisi’nde lokum ikram ettik, Afyon’un termal başkent olduğu, Sporun başkenti olduğu, Sağlık Turizminin başkenti olduğu, kavşak noktada olması nedeniyle gelişmesinin güzel olduğunu Sayın Bakanımız ifade etti. 11-13 Aralık tarihlerinde AK Parti İstişare Toplantısı Afyonkarahisar Güral Otel’de yapılacak. Bu üçüncü toplantımız olacak Afyonkarahisar’da. Bu da Afyonkarahisar için ne kadar gelişmekte olduğu, ne kadar bir marka şehit olmaya başladığının göstergesidir” dedi.