Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürk’ün milleti, darbeleri püskürtecek bilince erişti

10 Kasım Atatürk’ü Anma
Atatürk’ün milleti, darbeleri püskürtecek bilince erişti

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri çerçevesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen törene Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, il protokolü, siyasi partilerin il başkanları, şehit yakınları ile öğrenciler katıldı.
TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET
Anma töreninde konuşan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Cemal Tola, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve eserlerinin özümsenmesi gerektiğini söyledi, Tola, “Atatürk, hiçbir zaman ırk, din, etnik köken esasına dayanan millet anlayışlarına itibar etmemiştir. O’nun için milletin ayırt edici vasfı Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet’te ortak bir tarih ve birlikte yaşama iradesidir. İşte bu yüzden bugün Türkiye, anayasal vatandaşlık zemininde tarih şuuruna ve ortak yaşama iradesine sahip, güçlü ve demokratik bir ülkedir ki bu irade artık darbeleri püskürtecek bilince ve güce erişmiştir” dedi.
YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM
Atatürk’ün dünya tarafından saygı duyulan bir devlet adamı olduğunu vurgulayan Tola, “Atatürk yaptıklarıyla sadece ülkemiz ve milletimiz adına değil, aynı zamanda dünya platformunda belli bir yere gelerek bunu başarmış kabiliyetli bir komutan, reformist, zeki bir siyasetçi ve ülke kuran büyük bir devlet adamıdır. Herkesin bildiği gibi Atatürk’te var olan bağımsızlık tutkusu ve aşkı Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasında başta gelen faktörlerden biri olmuştur. Keza Atatürk, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ demek suretiyle Türk Milleti ile birlikte büyük bir bağımsızlık savaşına girişerek dünyanın önde gelen emperyalist güçlerine karşı dünya tarihindeki en büyük zaferin mimarı olmuştur” ifadelerini kullandı.

 
HEDEFLERE DOĞRU YÜRÜYORUZ
Türkiye’nin belirli hedeflere emin adımlarla yürüdüğünü hatırlatan Tola, “Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan ‘Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar’ demek suretiyle kurduğu cumhuriyeti sahip olunmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir. Atasının gösterdiği bu ülkü doğrultusunda Türkiye 2023, 2053 ve 2071 gibi yüzyıllık hedefler koyan, bu hedeflerini gerçekleştirmek için azim ve inançla çalışmaya devam eder, yaşadığımız coğrafyanın tüm zorluklarına rağmen kendi iradesini ortaya koyan ve kararlılıkla uygulayan güçlü ve büyük ülke konumuna gelmiştir” dedi.
“LİDERİMİZİ İYİ ANLAMALIYIZ”
Atatürk’ün Türk Milleti için önemine işaret eden Tola, konuşmasını şöyle bitirdi:
“Atatürk’ün fikirlerini en iyi şekilde kavrayıp anlamak, bu fikirleri gelecek kuşaklara da en iyi şekilde intikal ettirmek, yaşadığımız sürece bunları elimizden geldiğince uygulama sahasına koymak, hepimizin vazifesidir. O nedenledir ki her zamankinden daha çok çalışıp vatanımız ve milletimiz için büyük işler yapmanın gayreti içinde liderimize layık olmaya çalışmalı ve bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız.” >> Murat ARISOY’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti