Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATB Heyeti Budapeşte’de incelemelerde bulundu

ATB Heyeti Budapeşte’de incelemelerde bulundu

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler ve beraberindeki heyet Dinar’a kurulan ve yakın zamanda hizmete geçecek olan 30 bin ton kapasiteli Lisanslı Depo Tesisleri Silolarının üretim süreçlerini incelemek için Budapeşte’de bulunan üretim tesisine ziyaret gerçekleştirdi

Budapeşte’de AGCO firmasının daveti üzerine tesise giden Başkan Mühsürler’e, meclis üyeleri ve Dinar’a yapılan deponun yüklenici firma yetkilileri Kemal Kantar, Serdar Onaran ile Şaban Yılmaz’da eşlik etti. Gerçekleştirilen ziyarette AGCO Fabrika Müdürü Robert Nemeth firma hakkında bilgiler verdi. Mühendislik Yöneticisi Daniel Nemeth ise AGCO firmasının sektörde öncülük ettiği konular hakkında ve sektördeki diğer firmalardan ayıran mühendislik teknikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Daha sonra Afyonkarahisarlı heyet üretim alanına geçti, burada üretimi devam eden GSI marka siloların tanıtımı yapıldı.
“6 MİLYAR DOLAR TİCARET HEDEFİ KONULDU”
Ziyaret kapsamında Türkiye Büyükelçiliğini de ziyaret eden heyet, Büyükelçi Ahmet Akif Oktay ile toplantı gerçekleştirdi. Ticaret Müşavirleri Ayşe Başak Araslı Akyol ve Meral Şengül’ün hazır bulunduğu toplantıda Büyükelçi Oktay ile ticari ilişkiler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Büyükelçi Oktay burada yaptığı konuşmada, Macar hükümetinin Türkiye’yi stratejik bir ortak olarak gördüğünü, kısa bir süre önce Kırgızistan’da düzenlenen Türk Konseyi toplantısında Macaristan’ın gözlemci üye olarak kabul edildiğini söyledi.
Oktay şöyle devam etti: “Macaristan bir süredir doğuya ve güneye açılım politikaları izliyor. Bu kapsamda Türkiye’yi kilit ve stratejik ortak bir ülke olarak görüyor. Bununla birlikte Kasım ayında gerçekleşen Macaristan ve Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi 4. Dönem Toplantısında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın iki ülke için 6 milyar dolar ticaret hacmi hedefi koydu. Bu hedeflere ulaşmada oda ve borsalarında önemli bir fonksiyonu var.”
“İŞLENMİŞ ET AVRUPA’YA İHRAÇ EDİLEMİYOR”
Başkan Mühsürler ise işlenmiş etin Avrupa’ya ihraç edilemediğini belirterek bu konuya yönelik çalışmalarda ve temaslarda bulunulması gerektiğini ifade etti. Samimi bir sohbet havasında gerçekleşen toplantının sonunda Başkan Mühsürler, kendilerine vakit ayıran Büyükelçi Ahmet Akif Oktay ile Ticaret Müşavirleri Akyol ve Şengül’e teşekkür etti. Ziyaret hediye takdimi ile sona erdi.
Öte yandan ATB heyeti 1. Dünya Savaşında şehit düşen 480’e yakın Osmanlı askerinin bulunduğu Galiçya Şehitliğini de ziyaret etti.