Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atık Suyun Geri Dönüşümü Yerinde İncelediler

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) öğrencileri, Afyonkarahisar Atık Su Arıtma Birliği tesisini ziyaret ederek sürdürülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi

AFSÜ İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Topluluğu (İDESA) ile AFSÜ Kalite Topluluğu üyesi öğrencilerinin katıldığı etkinlikte Birlik Müdürü Biyolog Hüseyin Can, Afyonkarahisar İli Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliğinin faaliyetleri hakkında öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

İDESA danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Hacer Gizem Gerçek, Afyonkarahisar’da evsel ve sanayiden kaynaklanan atık suların ve su kalitesine yönelik problemlerin bütüncül bir yaklaşım içinde çözümlenmesi amacı ile 2010 yılında kurulmuş olan Afyonkarahisar İli Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliğinin, son derece önemli bir misyonu olduğunu söyledi. Dr. Gerçek, gerçekleştirdikleri teknik nitelikte geziyle amaçlarının su tasarrufunun önemi konusunda gönüllü öğrencilerimizi bilinçlendirerek sıfır atık hareketini yaygınlaştırmak olduğunu kaydetti.

Dr. Gerçek, şöyle konuştu:

“Sıfır Atık kapsamında yürütülen çalışmalar; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan bir vizyonu yansıtıyor. AFSÜ’de Sıfır Atık hareketinin aktif bir bileşeni olarak öğrencilerimizi bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz.”

 

Atık Suyun Geri Dönüşümü Yerinde İncelediler

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti