Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atilla Özsever Kimdir?

Bir dönem Yılmaz Güney’le aynı koğuşu paylaşan Atilla Özsever, internet ortamında da araştırılan isimler arasında. Atilla Özsever Kimdir? sizin için derledik.

Bir dönem Yılmaz Güney'le

Siyasi görüşleri nedeniyle cezaevinde iki buçuk yıl geçiren Atilla Özsever, Yılmaz Güney’le de koğuş arkadaşlığı yaptı. Yayınladığı kitapları ve gazetelerdeki yazıları sonrasında internet ortamında da merak edilen isimler arasında yer alan Özsever, Atilla Özsever Kimdir? Atilla Özsever Hayatı gibi sorularla aratılıyor.

Atilla Özsever Kimdir
Atilla Özsever Kimdir?
Mesele Teslim Olmamakta isimli kitabında hayat hikayesinden bahseden Atilla Özsever, 1974 yılından bu tarafa gazetecilik yapıyor. Özsever kitabında özet olarak kendisinden şu şekilde bahsediyor: “Subay çıktığım 19-20 yaşından sonraki 50 yıllık yaşamımı kısaca şöyle özetleyebilirim: ilk beş yıl subaylık, ardından iki buçuk yıl mahpusluk, 25 yıl aktif gazetecilik (daha sonra köşe yazarlığı), 15 yıl akademisyenlik, kalan iki buçuk yıl da işsizlik ve diğer işler..”
1948’de Ankara’da doğan Atilla Özsever, 1967 yılında Kara Harp Okulu’nu bitirdi. 12 Mart 1971 döneminde piyade üsteğmen iken siyasi görüşleri nedeniyle ordudan çıkarılan Özsever, 2.5 yıl cezaevinde yattı. Cezaevi sonrasında iktisat öğrenimi gördü. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yüksek lisans yaparken, doktorasını ise İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladı. 1974 – 2002 yılları arasında gazetecilik mesleği ile uğraşan Özsever, 2003- 2011 yılları arasında da Maltepe Üniversitesi öğretim üyeliği yaptı. “Tekelci Medyada Örgütsüz Gazeteci” ve “Mesele Teslim Olmamakta” isimli iki kitabı bulunan yazarın çeşitli kitap ve dergilerde makaleleri bulunuyor. Günümüzde de köşe yazısı yazmaya devam ediyor.