Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATSO, bir Avrupa Birliği projesine daha imza attı

ATSO, bir Avrupa Birliği projesine daha imza attı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) başvuru sahibi olduğu Mermer
Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi projesinin imzaları, Aile, Çalışma ve
Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nda atıldı

 

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol’un attığı imzalar ile birlikte uygulanmaya başlanacak olan Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi projenin ortakları Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası, Çay Ticaret ve Sanayi Odası, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odasıve Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası olarak belirlendi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi, İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Afyon Boğaz Mermerciler Derneği ve Afyonkarahisar İscehisar Mermerciler Derneği de projede iştirakçi olarak yer aldı.
128 bin 5 Avro’luk bütçeye sahip olan Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi projesi 18 ay sürecek; proje bütçesinin yüzde 85,89’u Avrupa Birliği fonlarından Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından karşılanacak.
TANITIM ÇALIŞMALARI YAPILACAK
Proje kapsamında; mermer sektöründe iş sağlığı güvenliği ile ilgili eğitim materyalleri hazırlanması, Mermer Sektörü Meslek Komiteleri’ne yönelik toplam 3 eğitimin verilmesi, mermer sektöründe yer alan KOBİ’lere toplam 12 eğitim verilmesi, 6 adet seminer düzenlenmesi hedefleri belirlendi.
Ayrıca proje çerçevesinde Almanya-Düsseldorf’ta düzenlenecek iş sağlığı fuarına katılım sağlanacak. 2 ulusal, 2 uluslararası çalıştay düzenlenecek; iş sağlığı güvenliğiyle ilgili 2 televizyon programı yapılacak; projenin tanıtımına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek ve 500 adet kitap basılacak.
SÜREYYA ERKAN’I
ZİYARET ETTİLER
Öte yandan, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, imza töreninin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan’ı ziyaret etti.
>> Kocatepe Haber Merkezi

 

 

“ATSO ‘PROJECİ ODA’ OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYOR”

 

Proje hakkında değerlendirmede bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Odamız, son yıllarda uyguladığı projelerle ‘projeci Oda’ olma yolunda hızla ilerlemiştir. Odamız, bir taraftan Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteklediği projelerde, başvuru sahibi ya da ortak olurken, diğer taraftan Avrupa Birliği fonlarından da yararlanmaktadır. 2018 yılında uygulamaya başladığımız KOBİ’ler için Finans Yönetimi Eğitimi-KOBİ Akademisi, 2019 yılında uygulamaya başladığımız KOBİ Hastanesi ve Avrupa Ağı projeleri, isimleri ve içerikleri ile ilgi çekmiştir. Bu projeler sonucunda Odamız’ın, uluslararası alanda da tanınırlığı artmıştır; ilimize katma değer sağlanmıştır. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da ilimiz ve ülkemiz için yeni projeler üretmeyi sürdüreceğiz.” dedi.