Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATSO Güvenli Hizmet Belgesi aldı

ATSO Güvenli Hizmet Belgesi aldı

ATSO, yeni tip koronavirüs salgınına karşı aldığı tedbirlerle Türk Standarları Enstitüsü’nün düzenlediği TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi aldı

 

Yeni tip koronavirüs salgınının Türkiye’de görüldüğü 2020’nin Mart ayından itibaren salgından korunmak için bir dizi önlem alan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, (ATSO) Güvenli Hizmet Belgesi alarak alınan önlemlerin kayda geçmesini de sağladı.
BİR DİZİ ÖNLEM ALINDI
ATSO’da Mart ayından bu yana alınan önlemlerden bazıları şöyle:
“Kapı kolları, pencereler, fotokopi makinaları gibi yoğun ve diğer kişilerle ortak kullanılan öğelerin sık sık dezenfekte edilmesi sağlanarak; günlük temizlik ve dezenfeksiyon çizelgesi tutuluyor. Oda hizmet binası gelen üye ve misafirlerin ateş ölçümleri yapılarak çizelge tutuluyor. Bina girişi gibi tanımlı alanlara ayaklı el dezenfektanları yerleştirilerek, üye ve çalışanlarca giriş ve çıkışlarda kullanımı sağlanıyor. Bekleme alanlarındaki oturma düzenleri mümkün olduğunca azaltılarak sosyal mesafenin korunması sağlanıyor. Banko genişliği de dikkate alınarak şerit, koruyucu bariyer gibi önlemlerle hizmet alanının güvenli mesafe olan 1,5 metre olması sağlanıyor. Üyelerin birbirlerinden ve personelden en az 1,5 metre aralıkla durmaları için zemin bantları gibi ekipmanlar kullanarak ofis içerisinde işaretlemeler ayrıca yazılı ve görsel materyallerle yönlendirmeler yapılıyor. Toplantı salonlarında oturma düzeni fiziki mesafe kurallarına (en az 1,5 m ) uygun olacak şekilde düzenlendi. Salonlara her kullanımdan sonra dezenfeksiyon işlemi yapılıyor. Havalandırma sistemleri dışarıdan temiz hava alacak şekilde ayarlandı, salon içinde maske kullanımı zorunlu tutuluyor. Asansör kapasitesinin en fazla üçte biri kadar kullanımına izin veriliyor. Asansör girişlerinde temassız alkol bazlı el antisepitiği bulunduruluyor. Personelin bu süreçte uyacağı kurallar belirlendi; salgından korunma amacıyla hizmet içi eğitim planlandı.”
“SÜRECİ BUNDAN ÖNCE OLDUĞU GİBİ DİSİPLİNLE YÖNETECEĞİZ”
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO’nun TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni alması hakkında değerlendirmede bulunarak, “Odamız, üyelerine en iyi hizmeti vermek için çalışmaktadır. Pandemi sürecinde üyelerimizi ve personelimizi koronavirüs salgınından korumak da hizmet faaliyetimizin bir parçasıdır. İlk günden itibaren Odamız’da aldığımız tedbirlerle süreci başarılı bir şekilde yönettik. Türk Standardları Enstitüsü’nün bizim bu çalışmalarımızı belgelemesi, bizi mutlu etmiştir. Süreci bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da rehavete düşmeden, disiplinle yöneteceğiz.” dedi.