Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATSO Meclisi terörü kınadı – Kocatepe Gazetesi

ATSO Meclisi terörü kınadı – Kocatepe Gazetesi
ATSO Meclisi terörü kınadı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil’in idaresinde toplandı. Çarkgil, ülkemizde terör sorununun olduğunu belirterek “Ülkemizde maalesef her gün acı haberler alıyoruz terör belasından dolayı. Bir an önce bölünmez birliğimizin bütünlüğümüzün tesisi duasıyla terör olaylarının sona ermesini dünyadaki ve ülkemizdeki bütün terör ve terörist faaliyetleri lanetlediğimi tekrar belirtiyorum” dedi.
MUSTAFA KOÇ, DUAYENDİ
Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden işadamı Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet dileyen Çarkgil, “Geçtiğimiz hafta iş dünyamızın duayen isimlerinden ülkemiz ekonomisinin büyük firmalarından Mustafa Vehbi Koç’un ölümünü de üzüntüyle karşıladım. Kendisine buradan meclisimiz ve şahsım adına Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.
DEDE KORKUT KİTABI GÖNDERİLDİ
ATSO faaliyetleri hakkında da bilgi veren Çarkgil, “Hesapları İnceleme Komisyonu toplantısını yaptı kendi arasında başkanlığa Yavuz Alkan’ı seçtiler. Başkan Yardımcısı Ahmet Anlıak, Katip Üye Ahmet Yılmaz Kasap olmuş kendilerine hayırlı uğurlu olması iyi çalışmalar yapmalarını diliyorum. Kardeş Odamız Bingöl tüm üyelerimize ikram göndermiş ağız tadı bal göndermiş hepinize afiyet olsun diyorum ve meclisimiz adına kendilerine buradan teşekkürlerimi ifade ediyorum. Yine size gelen evrakalarının içerisinde TOBB’un kültür yayınlarından çok güzel bir eser göndermişler Dede Korkut eserlerinin orijinal çevirisi buradan da TOBB Başkanımıza teşekkürler ediyorum” ifadelerini kullandı.
Toplantıda Aralık ayı meclis kararının okunarak oy birliği ile kabul edildiğini belirten Çarkgil, toplantının üçüncü gündem maddesinin 2015 Aralık ayı hesap hülasasının okunmasından sonra müzakere edildiğini ibraz ve tasdik edilerek oy birliği ile kabul edildiğini ifade etti.
FİYAT TARİFESİ OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Çarkgil, “Dördüncü gündem maddesi Azami Fiyat Tarifelerinin Onanması görüşülerek Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliği hakkında sekizinci maddesi ve TOBB’un 12’nci maddesine dayanarak; Odamız Üyesi Afnak Nakliyat Gıda Petrol Turizm Lokanta Kahvehane İşl. San.Tic.Ltd.Şti.’nin vermiş olduğu dilekçeye istinaden Odamız 25. Meslek Komitesince görüşülmüş tetkik edilip kabul edilmiştir. Sunulan fiyat tarifesi katılanların oyçokluğu ile kabul edilmiştir” dedi.
Çarkgil açıklamasının devamında şöyle konuştu:
“Beşinci gündem maddesi 2016 Yılı Kayıt Ücreti ile Yıllık Aidatı Taban ve Tavanı; TOBB’dan gelen yazıya istinaden Kayıt Ücreti ile Yıllık aidat ve Munzam aidatının tespiti ve ödenmesi hakkında yönetmeliğin 5. Maddesi Kayıt Ücreti ile yıllık aidat miktarı 16 yaşından büyükler için uygulanan aylık asgari ücretin brüt tutarını yüzde 10’undan az yarısından fazla olamaz hükmünü içermektedir. Anılan madde hükmü uyarınca 2016 yılı için Oda/Borsamızca alınacak kayıt ücreti ve yıllık aidat miktarı tabanı 164,70 TL tavanı ise 823,50 TL’dir. Yönetim Kurulunun önerisi 130 TL olarak taban değerin altında belirlenen 3.derecenin 2016 yılı için 165 TL olarak belirlenmesi önerisi değerlendirildi; yapılan oylama sonucu 2016 yılı kayıt ücreti ve yıllık aidat tarifesinde 3.derecenin 165 TL olmak üzere uygulanmasına, oylama sonucu onaylanmasına, katılanların oy çoğunluğu ile kabul edildi.”
BEYAZAY VE ABİGEM SUNUM YAPTI
Çarkgil, toplantı hakkında şu bilgileri verdi:
“2015 Yılı Kesin Gelir ve Gider Bütçelerinin Tasdiki; Yönetim Kurulunca incelenip Meclisin tasdikine sunulan, Hesapları İnceleme Komisyonu tarafından tetkik edilerek kayıtlara uygun olduğu tespit edilen 1 Ocak 2015-31 Aralık 2015 Kesin Gelir ve Gider Hesapları müzakerelerden sonra yapılan oylama sonucunda 2015 yılı Kesin Gelir ve Gider Bütçelerinin tasdikine katılanların oybirliği ile karar verildi. Beyazay Derneği Afyonkarahisar’da engellilerin eğitimi ve toplumda farkındalık kazandırılması için çalışmalar yapıyor. Bununla ilgili sunumları, Engellilerin hayat hikâyelerini anlatacağı “Engellimiyiz Projesi”nin ilk örneği Meclis Başkanımızın daveti ile Odamız meclis toplantısında gerçekleşti. Türkiye Beyazay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Feyza Kayar dernek hakkında bilgi verdikten sonra, Mehmet Başpınar, Sultan Başkurt ve Mehmet Mardin hayat hikayelerini ve beklentilerini  anlattılar. Toplantı sonunda ABİGEM direktörü Özgür Demir yaptığı faaliyetlerin tanıtımını ve destekler hakkında bilgilendirme yaptı.”
Toplantı dilek ve temenniler ile meclis üyelerinin sektörel sorunlar hakkındaki görüşleri ve çözüm önerilerine ilişkin konuşmalarının ardından sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)