Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATSO’ya 4 plaket, 1 ödül

ATSO’ya 4 plaket, 1 ödül
ATSO’ya 4 plaket, 1 ödül

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hizmet Şeref Belgesi ve Plaketleri ile Proje Ödülleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda sahiplerine verildi. Törene ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Üyeleri ve TOBB Delegeleri Adnan Demirel, Ahmet Karakol, Halit Özutku, Metin İplikçioğlu, Mehmet Tamer Günel, Mustafa Şükrü Genelioğlu, TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Berna Tokman ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Mustafa Özkan ve ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol katıldı.
DELEGELER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Törende bir konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsa proje yarışmasında finale kalanları ve camiaya uzun süredir hizmette bulunan delegeleri ödüllendirdiklerini hatırlatarak, “Bu tabloyla hepimiz iftihar edelim. Odalarımız-Borsalarımız adeta proje fabrikası haline geldi. Çalışıyor, üretiyor, şehirlerine yeni eserler kazandırıyor, üyelerimize daha çok hizmet sunuyorlar. Sadece yurt içinde değil, dışarda da bayrağımızı dalgalandırıyorlar. ICC’de, CACCI’de, dereceye giren, en iyi proje ödülleri kazanan, çok sayıda Oda-Borsamız ve kadın girişimcimiz var. Camiamızın ulaştığı bu seviye sizlerin eseri. Hepinizle ayrı ayrı iftihar ediyorum” dedi.
“EKONOMİ YAVAŞLADI”
Hisarcıklıoğlu, “Hepimizin malumu, Ağustos 2018’den bu yana ekonomi yavaşladı. Paramızdaki değer kaybı, yükselen faizler ve enflasyon hepimizin işini olumsuz etkiledi. Şimdi seçimleri geride bıraktık. 4 yıllık seçimsiz bir döneme giriyoruz. Bu dönemde Türkiye’nin ilk gündem maddesi ‘ekonomi’ olmalı. Zira atılacak çok adım, yapılacak çok iş var. Bu dönem, huzur dönemi olmalı. Bu dönem, yapısal reformlar dönemi olmalı. Bu dönem, daha zengin ve kalkınmış bir Türkiye için el ele çalışma dönemi olmalı. Türkiye çok güçlü bir ülke. Yeter ki ayrımız, gayrımız olmasın. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim. Hep birlikte kucaklaşalım. Bu tabloyu Türkiye’de egemen kılarsak, şikâyet ettiğimiz birçok sorun ortadan kalkacaktır. O yüzden diyoruz ki: “Birliğimiz ebedi, gündemimiz ekonomi!” diye konuştu.
“EKONOMİ SİZLERİN
OMUZLARINDA YÜKSELİYOR”
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise konuşmasında, ekonominin iş dünyasının omuzlarında yükseldiğini belirterek, “Bu nedenle sorunlara en iyi çözümleri iş dünyamızla güç birliği yaparak getireceğimize ve rekabet gücü daha yüksek, daha dayanıklı bir ekonomi ile yüksek gelirli ülkeler ligine yükseleceğimize inanıyorum.” dedi.
“İSTİŞAREYE ÖNEM VERİYORUZ”
Göreve geldiği günden bu yana iş dünyasıyla istişare kurulları kurduğunu anlatan Pekcan, istişareye çok önem verdiklerini, gelen talepleri hassasiyetle değerlendirdiklerini söyledi. Bakanlığa bugüne kadar 2 bin 400 civarında talep geldiğini bildiren Pekcan, “Bunların bin 156’sı bizim bakanlığımıza ait, kalanları diğer bakanlıklarla ilgili. Bunların sadece 150’sine, sebeplerini de izah ederek olumsuz cevap vermişiz. Kalan bin 56 talebinize olumlu dönüş yaptık. Diğer taleplerinizi de bakanlıklara ileterek ve koordinasyon kurulu kurarak, takip ediyoruz.” diye konuştu.
“1 MİLYON KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise yaptığı konuşmada, iş dünyasının köklü çatısı altında 10’uncu, 20’nci ve 40’ıncı yıllarını tamamlayan TOBB delegelerine hizmet şeref belgesi takdimi vesilesiyle Oda ve Borsa camiasıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve başarı dileklerini katılımcılara ileten Oktay, TOBB’un ülkede yatırımın, istihdamın, emek ve üretimin kalbinin attığı bir platform olduğunu söyledi. Ekonomide hayata geçirdikleri reformların her zaman mutfağında yer alan TOBB’un ortak aklın gereğini yapmada önemli paydaşlardan biri olduğunu dile getiren Oktay, “2017 yılında TOBB öncülüğünde başlattığımız istihdam seferberliği bu iş birliğinin en somut tezahürüdür. İstihdam seferberliğiyle sizlerin gayretleri sonucunda 1 milyon ilave istihdam, iş, aş olanağı oluşturulmuştur.” ifadelerini kullandı.
ATSO ÖDÜLE DOYDU
Konuşmaların ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Üyeleri ve TOBB Delegeleri Adnan Demirel, Ahmet Karakol ve Metin İplikçioğlu’na 10 Yıl Hizmet Plaketleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından verildi.
TEMİZ VE YENİLENEBİLİR ENERJİ
Tören’de TOBB Proje Ödülleri de sahiplerini buldu. Genel Kategori’de güneş enerjisi ve Yeşil Bina projesi ile ilk 5’e kalan ATSO adına ödülü Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser aldı. Tören hakkında değerlendirmede bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Benimle birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde 10’uncu yılını tamamlayan Adnan Demirel, Ahmet Karakol, Metin İplikçioğlu’nu tebrik ediyorum. 4 tane 10 yılı dolduran delegelerimiz için Hizmet Plaketi aldık. Ayrıca daha çok önemsediğimiz konu şudur: Odamız, projesi başarılı bulunan 40 Oda içine girdi. 550 kilowatt’lık güneş enerjisi santralimiz var, bununla birlikte Yeşil Bina Sertifikası’na başvurduk. Bu projemiz, kategorisinde 5 aday arasına girdi. Bundan dolayı da bir plaket aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.