Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Attila şiirleri ile anıldı – Kocatepe Gazetesi

Osman Attila Ortaokulu’nda yapılan
Attila şiirleri ile anıldı

Osman Attila Ortaokulu’nda yapılan törenle şair, yazar, folklor araştırmacısı, Basın Şeref Kartı Sahibi, eski Milletvekili Osman Attila, vefatının 41. yılında anıldı. Anma törenine Maliye, Tarım ve Köy İşleri eski Bakanlarından ve Attila’nın yeğeni İsmet Attila, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez, okul müdürleri, öğretmenler ve okul öğrencileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende açılış konuşması yapan Osman Attila Ortaokulu Müdürü Ahmet Yavaş, “Güzel okulumuza adı verilen, ülkemiz için ve kendi memleketi Afyonkarahisar için büyük hizmetleri bulunan Şair, yazar, folklor araştırmacısı, Basın Şeref Kartı Sahibi, eski Milletvekili Osman Attila’yı ölümünün 41. yılındabir kez daha şükranla ve rahmetle anıyoruz.” dedi.
“MERHUM AMCAM KERPİÇ EVİN ŞAİRİYDİ”
Yapılan tören için emeği geçenlere teşekkür eden Maliye, Tarım ve Köy İşleri eski Bakanlarından İsmet Attila, “Ölümünün 41. yıl dönümünde merhum amcam Osman Attila’yı kabrinde ziyaret ettik. Dualarımızı gönderdik ona ve bütün vefat edenlere. Buradaki organizasyonla merhumun şiirlerini öğrencilerimiz sayesinde hep beraber dinleyeceğiz. Merhum amcam memleket, kerpiç evin, Afyonkarahisar’ın şairiydi. En önemli dizelerinden bir tanesinde hep söylediği gibi aslında, Afyonkarahisarlı olarak, Afyonkarahisar’da yaşayan olarak, Afyon’da doğmadığı halde,geçimini buradan sağlayanlar içinde onun şu dizeleri her şaire nasip olacak nitelikte, özellikte ve kalbi duygular taşıyan bu dizeler, ben bunu şiar edindim. Hep de bu şiar içerisinde hareket ettim. O da nedir, bir kez de benden dinleyin, ‘Belki çoğunuz beni Ankara’lardasanır, Afyon’da bir dam çökse yüreğim parçalanır.’ Bu dizeleri bugüne kadar da her hangi bir şairimizin doğduğu topraklar için söylediğini ve yazdığını ben bugüne kadar rastlamadım. Kendisi Afyonkarahisar’ı 65-69 döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil etti. Milletvekili olduğu gün meclise beni de götürdü. Bana o gün ‘Oğlum benden sonra sen bu meclise geleceksin.’ dedi. Ben kendi kendime ‘amcam nediyor, nasıl olacak, hayırdır inşallah.’ dedim. Yıllar sonra Allah nasip etti, Afyonkarahisar’ı temsil etme imkanı bulduk. Daha sonra işte bakanlıklar.” şeklinde konuştu.
İSTİKLAL MARŞINI OKUYAN
ÖĞRENCİLER DUYGULANDIRDI
Ayrıca programın başında okunan İstiklal Marşı’nı öğrencilerin gür ve güzel bir şekilde okunmasından dolayı etkilendiğini belirten Attila, “Sizin İstiklal Marşı’na iştirakinizdeki candan, gönülden ve yüksek sesle okumanızı, söylemenizi gerçekten duygulanarak biz de iştirak etti. Sizi yetiştiren öğretmenlerinize teşekkür ediyorum.” ifadesine yer verdi.
Konuşmaların ardından okul öğrenceleri merhum Attila’nın şiirlerini okudu.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti