Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Attila’dan nezaket ziyareti – Kocatepe Gazetesi

Maliye ve Tarım eski
Attila’dan nezaket ziyareti

Maliye ve Tarım eski Bakanlarından, Afyonkaranisarlı değerli hemşehrimiz İsmet Attila ve ağabeyi Cafer Attila gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti.
Merhum amcaları, Afyonkarahisar eski Milletvekillerinden, araştırmacı, şair ve yazar Osman Attila’nın yarın yapılacak anma törenleri için Afyonkarahisar’da bulunan İsmet Attila ile ağabeyi Cafer Attila ziyaretlerini sürdürüyorlar. Kocatepe Gazetesi’ni de ziyaret ederek gazete sahibi Sezer Küçükkurt ile görüşen Maliye ve Tarım eski Bakanı İsmet Attila, “Afyonkarahisar’daki dostlarımızı görmekten, anılarımızı tazelemekten son derece mutlu oluyoruz. Kocatepe Gazetesi ve Küçükkurt ailesinin de bizlerdeki yeri ve önemi ayrıdır” dedi.
İSMET ATTİLA
KİMDİR?
İsmet Attila 1940 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. İlk ve orta okulu Afyonkarahisar’da tamamladıktan sonra, Ankara Sosyal Hizmetler Akademisi’nden mezun oldu. Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’nde Sosyal Hizmetler Uzmanı olarak memuriyete başladı. Kısa bir süre sonra, Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kuruluşum Müdürlüğü; daha sonra Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdür Vekilliği yaptı. Daha sonra tayin edildiği BAĞ-KUR Genel Müdürlüğü’nden, 1 Eylül 1990 tarihinde azledildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşaviri iken, Danıştay’a açtığı davayı kazanarak, BAĞ-KUR Genel Müdürlüğü görevine iade edildi; ancak bir gün sonra tekrar görevden alınarak, Bakanlık Müşavirliği’ne atandı.
20 Ekim 1991 Genel Seçimlerinde Doğru Yol Partisi listesinden Afyonkarahisar Milletvekili seçildi. Bu seçimde Afyonkarahisar, 6 Milletvekilliğinden 4’ünü Doğru Yol Partisi’ne verdi. Ancak, hükümeti kuran Süleyman Demirel, Afyonkarahisar’a (yine) Bakanlık vermedi. Kendisine yapılan başvurulara, “Ben varım ya beni Afyonkarahisarlı saymıyor musunuz?” dedi. Turgut Özal’ın vefatı üzerine, Cumhurbaşkanı seçilerek Hükümet Başkanlığı’ndan, S.Demirel’in ayrılması üzerine, Prof. Dr. Tansu Çiller, hem D.Y.P. Genel Başkanlığına seçildi, hem de Hükümeti Kurma görevi kendisine verildi. Tansu Çiller’in kurduğu 50. T.C. Hükümetinde İsmet Attila’ya Maliye Bakanlığı görevi verildi. 25 Haziran 1993 tarihinde Bakanlık koltuğuna oturan Attilâ’nın bu görevi 24 Aralık 1995 Erken Genel Seçimlerine kadar devam etti. Bu seçimlerde Attilâ, yeniden Afyonkarahisar Milletvekilliği’ne seçildi. Mesut Yılmaz Başkanlığında kurulan ANAP-DYP Koalisyon Hükümetinde Tarım Bakanı olarak yer aldı ise de, Haziran sonunda oluşturulan REFAH-DYP Hükümetinde kabine dışında bırakıldı. Ünlü Şâir Osman Attilâ’nın ağabeyinin oğlu olan İsmet Attilâ’nın yetişmesinde, amcası Osman Attilâ’nın büyük payı oldu. >> Burak AYDIN’ın Haberi

 

Osman Attila yarın anılacak

Afyonkarahisarlı merhum siyasetçi ve yazar Osman Attila vefat yıldönümünde anılacak

 

Afyonkarahisarlı şair, yazar folklor araştırmacısı, Basın Şeref Kartı sahibi eski milletvekili Osman Attila vefatının 40. Yıldönümünde anılacak.
“Çoğunuz beni Ankaralarda sanır, Afyon’da bir dam çökse yüreğim parçalanır” mısralarının sahibi olan Afyonkarahisar eski milletvekili, şair, yazar, folklor araştırmacısı ve Basın Şeref Kartı sahibi hemşerimiz Osman Attila’nın 40. vefat yıl dönümü nedeniyle yarın saat 10:30’da Kocatepe Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlenecek. Ayrıca Osman Attila’nın ismini taşıyan Osman Attila İlköğretim Okulu’nda aynı gün saat 11’de anma etkinliği gerçekleştirilecek.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti