Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Av turizmi hayvan katliamıdır” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Av turizmi hayvan katliamıdır”

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu (Anadolu Fed) İl Temsilcisi Berfu İlter, av turizminin engellenmesini istedi

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu (Anadolu Fed) İl Temsilcisi Berfu İlter ile Afyonkarahisar Hayvan Haklarını Koruma Derneği üyeleri, Anıtpark’ta av turizminin engellenmesi için basın açıklaması yaptı. Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu (Anadolu Fed) İl Temsilcisi Berfu İlter, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Av Turizmi adı altında yaban hayvanlarının avlanması için ihaleler hazırlamıştır.Bazıları yapılan bazıları da önümüzdeki günlerde yapılacak ihalelerle herbiri 10 bin liradan 15 ayı, 6 bin liradan 109 yaban keçisi, 5-6 bin liradan çengel boynuzlu dağ keçisi, fiyatı ve sayısı belirtilmeyen daha birçok ilde de ceylan, kızıl geyik, melez yaban koyunu, yaban keçisi, çengel boynuzlu dağ keçisi gibi çok sayıda yaban hayvanı vurulacak” dedi.
“PARASINI VER, ÖLDÜR”
Kaçak avlanmaya ceza yazıldığını hatırlatan İlter, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü hayvanların kaçak avlanmasına karşı binlerce lira ceza yazarken, parayla ruhsat alındıktan veya ihaleyi kazandıktan sonra avlanmayı teşvik etmektedir. Yani verilen mesaj şudur: Önce parasını ver, sonra öldür” ifadelerini kullandı.
“YABAN HAYAT
KORUNMALI”
İlter şöyle devam etti:
“Av turizmi adı altında yüzlerce yaban hayvanının öldürülmesini kabul etmemiz mümkün değil. Bu katliam ihalelerinin iptal edilmesi gerekiyor. Biz avcılığın spor olmadığı, cinayet olduğunu, tamamen ortadan kaldırılmasını talep ederken, yurt içi ve yurt dışından gelecek profesyonel katillere bunun para karşılığı yaptırılmasını kabul etmiyoruz. Av Turizmi adı altında bu işi yapan şirketlere turistik av ile yaban hayvanı öldürtmesi için ihale açılması kabul edilemez. Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan yaban hayatın, canlı türlerinin katledilmesine seyirci kalmayacağız.” >> Murat ARISOY’un haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti