Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ay yıldız, şehitlerimizin başucunda – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Ay yıldız, şehitlerimizin başucunda

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, bir şehit babası ile birlikte Hava Şehitliği’deki mezar taşlarının başuçlarına Türk Bayrağı dikti. Kumartaşlı, merkezdeki şehitlikte bir sorun bulunmadığını, ancak köy ve beldelerdeki şehitliklerin bakıma ihtiyaç duyduğunu söyledi

Kocatepe Asri Mezarlığı’ndaki Hava Şehitliği’ndeki mezar taşlarının herbirine Türk Bayrağı diken Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehitlerin ülkenin en önemli değerleri arasında olduğuna dikkat çekti. Kumartaşlı, “Ülkemizin bağımsızlığı, ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanabilmesi için canlarını vermiş olan aziz şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Bu anlamda burada yatan şehitlerimizin mezarlarının başında bazı eksiklikler olduğunu biliyorduk ve bu eksikliklerin giderilebilmesi için dernek yönetimi olarak bir çalışma başlattık. Diğer illerde olduğu gibi her şehidimizin başında ay yıldızlı bayrağımızın olmasını bütün şehitler ve gaziler yakınları olarak istiyorduk. Geçmişte bu konuyla ilgili bazı girişimlerde bulunduk ama olumsuz cevaplar aldık ve bu eksikliğin giderilebilmesi için dernek olarak bizde böyle bir çalışma yaptık, her şehidimizin başına uğruna can verdiği Türk Bayrağını astık ve gördüğünüz gibi şehitliğimiz kırmızı karanfillerle dolmuş oldu. Çünkü burada yatanlar bu bayrak için canlarını verdi ve başlarında da bu bayrağın olması en çok onlara layık diye düşünüyoruz” dedi.
KÖY VE BELDELERDEKİ
ŞEHİTLİKLERE İLGİ GEREKİYOR
Afyon’daki şehitlikte herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını, ilgili tüm kurumların şehitlik konusunda çok hassas davrandığına dikkat çeken Kumartaşlı, belde ve köylerdeki şehitliklerin bakıma muhtaç olduğunu bildirdi. Kumartaşlı, şöyle devam etti:
“Bizim buradaki şehitliğimizin dışında kalan diğer köy ve beldelerdeki şehit mezarlarımızın durumu tamamen içler acısı, bakımsız, ilgisiz durumdadır. Hatta çoğunun başında bayrak direği dahi yok. Biz bunları çeşitli zamanlarda dile getirdik ve bu konuyla ilgili 2006 yılında İçişleri Bakanlığının yazmış olduğu genelgede var. Bu genelgede diyor ki ‘Şehit mezarlarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesi, ortak anıların yaşatılabilmesi için aziz şehitlerimize yakışır bir şekilde şehit mezarlarımızın bakımı ve onarımı yapılacaktır ve bu bakım onarımlar yapılırken belediye sınırları içerisindeki şehit mezarlarımıza belediye meclisi tarafından bütçe ayrılacaktır, köy sınırları içerisindeki şehit mezarlarımız için İl Özel İdareleri tarafından bütçe ayrılacaktır’ diye bahsedilmektedir. Bizim şu andaki şehit mezarlı-ğımızın Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı ve Hava Meydan Komutanlığı tarafından bakımı ve onarımı yapılmaktadır ama köylerdeki ve beldelerdeki şehit mezarlarımız gerçekten yakın tarihimizin şehitlerimizin mezarlığında bayrak direkleri bulunmamaktadır, iklimimiz çok sert olduğu için mezarlar ve mermerleri çok çabuk hasar görmekte ve mermerleri patlamaktadır. Yetkililerimiz tarafından bir an önce köylerdeki ve beldelerdeki şehit mezarlarımıza ilgi gösterilmesini, bakım onarım yapılmasını ve başlarına bir tane Türk Bayrağı veya bayrak direği dikilmesini istiyoruz.” (Kocatepe)

Uludere olayı, gündemden düşmeli
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Uludere’de 34 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili yaptığı açıktlamalara destek verdi. Kumartaşlı, “Afyonkarahisar şehit aileleri ve gaziler olarak, İçişleri Bakanımızı biz Uludere konusunda sonuna kadar destekliyoruz. Grup toplantısında konuşmasını yaparken Sayın Başbakanımız, gerçekten tam istediğimiz tarzda konuşma yaptı. Sayın Başbakanım��za da buradan destek veriyoruz. Uludere olayının kapatılması gerektiğini, gündemden düşürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü buraya bu cenaze gelirken Türk Bayrağı’na sarılıp da gelmiş. Vatan için, bayrak için, millet için şehit oldu. Kaçakçılık yaparken şehit olup gelmedi. Ama oradaki cenaze töreninde, tabutlar üzerine örtülen o paçavraların örtülmesi zaten bizi üzmüştü ve akabinde devletimiz zaten yapabileceğini yaptı” dedi.