Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ayasofya ibadete açılmalı” – Kocatepe Gazetesi

“Ayasofya ibadete açılmalı” – Kocatepe Gazetesi
"Ayasofya ibadete açılmalı"

Türk Ocakları Şube Başkanı Doç Dr. Yavuz Osman Birdane, 29 Mayıs1453 İstanbul’un fethinin yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. Birdane, İstanbul’un fethinin 559. yıl dönümü olan 29 Mayıs’ta fethin sembolü olan Ayasofya’nın, ibadete açılması gerektiğini savundu

Türk Ocakları Şube Başkanı Doç Dr. Yavuz Osman Birdane, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in; “Konstantiniyye elbet bir gün fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutandır! Onu fetheden asker ne güzel askerdir!” sözüne istinaden Fatih Sultan Mehmet’in, yeni bir çağ açarak Türk ve dünya tarihini akışını değiştirerek, adaletin, insan sevgisinin veİslam inancının ürünü olan İstanbul’u aziz Türk Milletine kazandırmasının 559. yıl dönümünün kutlandığını belirtti.
Peygamberimizin (SAV) bu sözüne istinaden nice komutanların İstanbul’u almaya çalıştıklarını bunun Fatih’ e nasip olduğunu kaydeden Şube Başkanı Doç Dr. Yavuz Osman Birdane; “Hatta Milletimizin aziz misafiri Ebu Eyyûb El-Ensâri Hazretleri de aynı gayeyle, ilerlemiş yaşına rağmen İstanbul sırtlarına kadar gelmiş; vefat edeceği sırada ordunun komutanına ‘Burada ölsem de beni İstanbul’un bağrına defnedin.’ ricasında bulunmuş ve asırlarca sonra gelecek kahramanların kılıç seslerini, tekbir sedâlarını kabrinden duymak istediğini belirtmişti. Fetih’in amacı; Servet, ganimet veya toprak parçası kazanmak değil, İslamın kılıcı Osmanlı’ya emanet edildiği için, Allahın rızasını kazanmaktır. İnsanları Allah’ı bilmeye ve O’nun rızasını aramaya götüren yollardaki engelleri kaldırma gayretiydi. O güzel komutan ve güzel askerlerin asıl derdi, şehri kuşatan kaleleri değil, insanlarla Allah’a iman arasındaki surları yıkma hedefiydi. Fatih Sultan Mehmet, ilk iş olarak Ayasofya’da ezan okunmasını emretti ve cuma namazını kıldırdı. Artık yeter. İstanbul’un fethinin 559. yıl dönümü olan 29 Mayıs’ta fethin sembolü olan Ayasofya’nın, ibadete açılması gerekmektedir. Ayasofya’nın esareti Haçlı seferinin bir kalıntısıdır. Haçlı Savaşlarının son faslının devam eden etkilerini kırmak ve silmek, Ayasofya’yı kışkırtma aracı ve vesilesi olmaktan çıkarmak ve Fatih’in ruhunu şad etmek için Ayasofya ibadete açılmalıdır.” dedi. (Kocatepe)