Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ayasofya kararı milattır, artık parayla değil abdestle gireceğiz”

“Ayasofya kararı milattır, artık parayla değil abdestle gireceğiz”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, Ayasofya’nın, Danıştay kararı sonrası yeniden cami statüsüne kavuşmasını, “Bu ülkenin her döneminde Fatihleri olmuştur. Kararın her bir detayı dünyaya ayrı bir mesaj veriyor” ifadeleri ile yorumladı. Sezen, “10 Temmuz 2020 İslam dünyası ve Türkiye için bir milattır. Artık para ile girilen bu güzelim mabede abdestimizi alarak gireceğiz” dedi

 

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen Danıştay kararı sonrası Ayafoya’nın cami statüsüne dönüştürülmesini değerlendirdi.
“BU ÜLKENİN HER DÖNEMİNDE
FATİHLERİ OLMUŞTUR”
Sezen, “916 yıl kilise olarak İstanbul’da yaşayan Hristiyanlara hizmet veren yapı, Fatih Sultan Mehmed’in 1453’te İstanbul’u fethetmesiyle camiye çevrildi. Burada ilk Cuma namazı 1 Haziran 1453’te kılındı. Fatih Sultan Mehmet, Ayasofya’nın Osmanlı yönetimi altında cami olarak hizmet vereceğini duyurdu. Mihrap ve minber yapıldı, çan ve Haç kaldırıldı. Mozaiklerin üstü kapatıldı.1923’te cumhuriyetin ilanından sonra cami olarak kullanılmaya devam etse de, Ayasofya 1931’de kapatıldı ve 1935 yılında müzeye dönüştürüldü. 89 yıldır aziz milletimize rağmen fethin simgesi olan yapı maalesef müze olarak kullanılsa da her mümin Efendimizin (S.A.V.) övgüsüne mazhar olmuş Fatih Sultan Mehmed’in emanetinin camiye dönmesini gönülden istese de şartlar oluşmamıştır. 10 Temmuz 2020 İslam dünyası ve Türkiye için bir milattır. Artık para ile girilen bu güzelim mabede abdestimizi alarak gireceğiz. Burada bu karar ile birlikte bir kez daha görüldü ki; bu ülkenin tarihinin her döneminde Fatihleri ve Selahattin Eyyubi’leri olmuştur, olacaktır” dedi.
“HER BİR DETAYI
DÜNYAYA AYRI BİR
MESAJ VERİYOR”
“Yine bu karar ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız, liderimiz ülkemize ve kalplerimize öyle bir imza attı ki nesiller geçse de bu destan unutulmayacak ve her daim anlatılacak” diyen Sezen şu ifadelere yer verdi; Öyle bir destan ki kararın açıklandığı saat: 14:53, Cumhurbaş-kanımızın konu ile ilgili konuşmaya başladığı saat: 20:53. Tabi bu saat durumu da 1453’e naziredir. 567 yıl önceki duyguların aynının yaşandığı mesajıdır. Ayasofya’daki ilk Cuma namazı ise 24 Temmuz’dur. Bu tarih de hem Lozan antlaşması hem de İkinci Meşrutiyetin ilanı ile aynı gündür.
“AZİZ MİLLETİMİZE
ŞÜKÜR NAMAZI KILMALARINI TAVSİYE EDİYORUM”
Sezen açıklamasında, “Bir çağ açıp bir çağ kapatan kutlu fethin simgesi, Fatih Sultan Mehmet’in emaneti Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması tüm milletimize hayırlı olsun. Ben buradan aziz milletimize şükür namazı kılmalarını tavsiye ediyorum. Bu büyük bir kazanımdır. Bunun için Allah’a ne kadar hamd etsek azdır. Ancak Vatikan’ın, Berlin’in, Paris’in, Rum’un ve Atina’nın rahatsızlığını anlıyoruz, onların içimizdeki sözcülerinin rahatsızlığı bizi sadece üzüyor. Ben o malum sözcülerin hangi milletin sözcüleri olduklarının aziz milletimizce sorgulanmasını isterim. Cemil Meriç’in dediği gibi ‘Olimpos Dağı’nın çocukları Hira Dağı’nın evlatlarını asla kabullenmeyecek.” İfadelerine yer verdi.