Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ayazini’de altın bulduk”

4 Mevsim Afyonkarahisar temalı

4 Mevsim Afyonkarahisar temalı basın toplantısında konuşan Vali Gökmen Çiçek, “Geçen hafta Cumartesi günü 5 bin araç girdi Ayazini bölgesine. Yakın zamanda Ayazini’de sigortalı olarak çalışan kişi sayısı 500 olacak. Turizmdeki bu kazanımlarımız bizim için altın değerindedir” dedi

 

DoubleTree by Hilton Afyonkarahisar Otel’de gerçekleşen “4 Mevsim Afyonkarahisar” temalı toplantıya Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunsueven ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ve Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu (UKKF) Başkanı Leyla Özdağ ile çok sayıda basın mensubu katıldı.
4 Mevsim Afyonkarahisar basın toplantısında 11-12 Aralık’ta yapılacak Ayazini Enduro ve ATV Şampiyonası ile 21-23 Ocak tarihlerinde yapılacak Karavan Festivali’nin tanıtımı yapıldı.
Ayazini Enduro ve ATV Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Şampiyona kapsamında Enduro ve ATV 2021 yılı son yarışları 11-12 Aralık final etabı olarak Afyon’da yapılacak. Şampiyonanın ardından 21-23 Ocak tarihlerinde ise Karavan Festivali düzenlenecek. 3 gün sürecek, farklı etkinliklerin yer alacağı festivalde 22 Ocak Cumartesi Manuş Baba, 23 Ocak Pazar Retrobüs konseri de yer alacak.
Toplantı TMF tarafından düzenlenen tanıtım videoları ile başladı. Festivalde yapılacaklar hakkında bilgi veren Akülke, 2 organizasyonu da kente kazandırdıkları için mutlu olduğunu söyledi.
Ülkede karavan turizmine nasıl açıldıklarını anlatan Özdağ ise yaptıkları faaliyetleri anlattı.
“2022 YILINDA DA ORGANİZASYONLARIMIZ
ARTACAK SÜRECEK”
Afyonkarahisar’ı her platformda tanıtmak için çaba sarf ettiklerini belirten Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor, şehrimizin tanıtım atağına yeni projeler kazandırıyoruz. Sadece yaz aylarında değil sonbahar ve kış aylarında da Afyonkarahisar’da etkinlikler olacak. Bu sayede 4 mevsim Afyon diyor, her mevsim turizm etkinliklerine ev sahibi olmak için yapılan organizasyonlara destek veriyoruz. Uluslararası standartlarda yapmış olduğumuz ilk ve tek termal alt yapılı kamp ve karavan alanımız oldukça beğenildi. Bu alanın boş kalmaması için etkinliklerin düzenlenmesini uygun görüyoruz. Afyonkarahisar’ımızı daha iyi tanıtma adına olan gayemizi organizasyonlara öncülük edip, ev sahipliği yaparak gösteriyoruz. 2022 yılında da organizasyonlarımız artacak sürecek. Kesinleştikten sonra açıklayacağım proje ile ‘Spor Şehri Afyonkarahisar’ adını sıkça duyacağız. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
AFYONKARAHİSAR ÇOK
DAHA GÜZEL GÜNLERE YELKEN AÇTI
AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “Afyonkarahisar her geçen gün bir adım daha ileri gidiyor. Afyonkarahisar çok daha güzel günlere yelken açtı, gidiyor. Afyon gizemli bir şehir bu gizemli şehre herkesi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
“DOĞRU ALTIN BULDUK”
Ayazini ve Emre Gölü için Ankara’da Afyonkarahisar Milletvekilleri ile birlikte ödenek bulmak için gittiklerini anlatan Vali Gökmen Çiçek, “O zaman şöyle hayal etmiştik. Burasının bir turizm destinasyonu olabileceği, buraya çok ciddi şekilde bir şeyler yapılabileceği, bir Kapadokya olabileceği, bir turizmle ilgili istihdam sağlayabilecek bir alan olabileceği noktasında bir hayalde bulunmuştuk. Geldiğimizde şunu söylemiştik. Ayazini kesinlikle binlerce turistin geleceği, işletmelerin açılacağı, insanların akın akın geleceği bir yer haline getireceğiz diye. Çok şükür bir buçuk yıl sonunda bugün Ayazini’nde net rakam veriyorum 89 kişi sigortalı olarak şu an itibari ile çalışıyor. Açılacak iki butik otel bitmek üzere, 2 restoran yapılmak üzere, o iki restoranla beraber yapılacaklarla beraber 500 kişi bu yıl sonunda iş sahibi olacak. Bunu gelip sayabilirsiniz. 500 kişi sigortalı olarak buradan ekmek yiyecek. Şu an 89 kişi ama iki tane otel bitmek üzere, bir tesis bitmek üzere, diğer yerler bitmek üzere. Geçen hafta Cumartesi günü 5 bin araç girdi Ayazini bölgesine. Doğru altın bulduk, ciddi bir turizmle ilgili altın değerinde bir istihdam oluşturduk, altın değerinde bir çalışma yaptık. Arkasından Emre Gölü’nde balonlar uçacak dedik, şu an çok şükür balonlarımız uçuyor, her gün Kapadokya’ya turlar düzenlenirken artık güzergahlar Afyonkarahisar’a doğru geldi. Şu ana kadar 4 bin 200 kişi balonlarla uçuş yaptı Afyonkarahisar’da. Orada 6 kişi sadece şirkette çalışıyor Afyonlu. Afyonlu iki tane pilot aynı zamanda uçuş yaptı, şimdi acente ile anlaşılmak üzere.” dedi.
Dünya Motokros Şampiyonası’nın ve Gastro Afyon Festivali’nin tüm dünya tarafından bilinen organizasyonlar olduğuna dikkat çeken Vali Çiçek, “Bölgemizde, ‘Afyonkarahisar’da neler oluyor?’ söylemi ile karşı karşıya kaldık. Şehrimiz gündem haline gelmeye başladı. Turist rakamlarının artması ile bunu açıkça görebiliyoruz. Sadece kaplıca, tarih ya da kültür turizmi ile yol alamayız bunları turizm ile birleştirdiğimizde yol alacağız. Bu anlamda çalışmalara destek olmaya devam ediyorum. Belediyemiz ile birlik ve beraberlik içinde aynı noktaya bakacağız. Teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek bu iki organizasyon, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Türkiye Motosiklet Federasyonu, Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu ile Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü iş birliğinde gerçekleşecek.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti