Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ayazini’nde sel felaketinin yaraları sarılacak

İGM Şubat ayı toplantılarının
Ayazini’nde sel felaketinin yaraları sarılacak

İGM Şubat ayı toplantılarının dördüncü birleşimi bugün sabah yapılacak.
İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının üçüncüsü dün tamamlandı. Toplantı Meclis Başkanı Salih Sel’in toplantıyı açıp yeterli çoğunluk tespiti yapılmasıyla başladı.
İMAR PLAN ONAYI GÖRÜŞÜLECEK
Toplantıda ilk olarak gündem dışı bir konu okutularak gündeme alındı. Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney/Aşağı Mahallesi 128 ada, 148 ve 174 parsel numaraları ile kayıtlı taşınmazlar üzerinde ki alanın park alanı ve park alanı olan alanın resmi kurum alanı olarak değiştirilmesi amaçlı hazırlanan 2 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin onaylanması talep ediliyor. Konu ilgili komisyonlarda görüşülerek meclis gündemine tekrar gelecek.
AYAZİNİ’NDE SEL
YARALARI SARILACAK
Gündem dışı ikinci konu olan; İhsaniye ilçesinde meydana gelen yoğun yağışlar sonucu Ayazini köyünde sel felaketi yaşanmıştı. 2 Ağustos 2018 tarihinde teknik elemanlarca hasar tespiti yapılarak maliyetin tahmini 500.000,00 TL ödenek ihtiyacının olduğu açıklandı. Sel felaketinde oluşan mağduriyetin giderilmesi için 500.000,00 TL ödeneğin ilgili kalemden aktarılması konusu komisyonlarda görüşülüp meclise sunulacak.
BALLIK MUHTARLIĞINA
10 YILLIK TAHSİS
Sandıklı ilçesine bağlı Ballık köyünde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait tapunun bin 462 parselinde kayıtlı 4.172,27 metrekare alanlı arsa üzerinde ki kat mülkiyetli kaba inşaatı iskelet halinde olan 9 dükkânın Ballık Köy Muhtarlığına 10 yıl süre ile tahsisini uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. Dinar, Sinanpaşa, Sultandağı ve Şuhut ilçelerine bağlı köylerde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait taşınmazların açık artırma usulüyle ihale edilerek satışına karar verildi.
TERMALDE METREKÜP
FİYATLARI BELİRLENDİ
Ömer Gecek Termal Turizm Merkezi, İhsaniye-Gazlıgöl Termal Turizm Merkezi, Heybeli Termal Turizm Merkezi ve Sandıklı-Hüdai Termal Turizm Merkezi’nden 2019 yılı jeotermal metreküp birim fiyatları belirlendi. Meclis kararına göre; Ömer Gecek Termal Turizm Merkezi için 90 santigrat derece üstü bir metreküp 0,093 TL, Ömer Gecek Termal Turizm Merkezi 90 santigrat derece altı için bir metreküpü 0,050 TL, Sandıklı-Hüdai Termal Turizm Merkezi otel için bir metreküp 0,093 TL, Sandıklı-Sera bir metreküp 0,93 TL olarak belirlendi. Heybeli Termal Turizm Merkezi Konaklama Tesisleri için bir metreküp 0,078 TL, Çobanlar’da bir metreküp 0,078 TL, İhsaniye-Gazlıgöl Termal Turizm Merkezi 80 santigrat derece üstü bir metreküp 0,093 TL, İhsaniye-Gazlıgöl Termal Turizm Merkezi 80 santigrat derece altı bir metreküp 0,050 TL olarak belirlendi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti