Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ayhan Bora Kaplan Olayı Nedir? 

Ayhan Bora Kaplan olayı, gündemde ki sıcaklığını koruyor.

Ayhan Bora Kaplan olayı,

İnternet medyası takipçileri Ankara Emniyeti’ne sıçrayan ve 3 polis şefinin gözaltına alınmasıyla devam eden Ayhan Bora Kaplan soruşturmasını sıkça sorgulatıyor.

Türkiye’nin gündemine oturan Ayhan Bora Kaplan olayının detayları nedir?

KAPLAN, ÇETE LİDERİ OLDUĞU İDDİASIYLA TUTUKLANDI

Siyasetin de önemli konuları arasında yer alan Ayhan Bora Kaplan, soruşturmasında çete lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın sağ kolu önce gizli tanık olmuş, sonra kendisinin siyasi isimlerin de dosyaya girmesi için yönlendirildiğini iddia etmişti. Bu dosya dâhilinde ev hapsindeyken yurtdışına kaçan sanıklar, telefon kayıtları, emniyet müdürlerinin evlerinde yapılan aramalar söz konusu oldu. 8 Eylül 2023’te Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan’ı yurtdışına kaçmak isterken yakaladı. Operasyonun devamında gizli tanık olduğu öğrenilen Serdar Sertçelik’in gündeme getirdiği hükümete komplo iddiası, Türkiye’de gündem oldu.

AYHAN BORA KAPLAN, NEYLE SUÇLANIYOR?

Ayhan Bora Kaplan soruşturması, iddianameye göre, Erkan D. adlı şahsın 7 Eylül 2023’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Ayhan Bora Kaplan ve suç örgütü üyelerinden şikâyetçi olmasıyla başladı. Suç örgütü üyelerinin Kaplan’ın talimatıyla farklı tarihlerde Mahfuz Tatar ve Semih Arslan‘ın öldürülmesi, şikâyetçiler; Altan T, Murat Y, Serhat T. ve Serdar H’nin silahla yaralanması, şikâyetçi Erkan D’nin 2 gün boyunca alı konularak işkence edilmesi, şikâyetçi Mehmet Taha E’nin sahibi olduğu işletmelerin zorla alınması, şikâyetçi Muhammed S’nin iki otomobilinin gasp edilmesi ve zorla çek yazdırılması ile şikâyetçi Emirhan B’nin darp edilmesi olaylarını gerçekleştirdikleri iddia edildi. Kaplan ve örgütün diğer yöneticileri, suç örgütünün işlediği tüm suçlardan sorumlu tutuldular.