Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AYNI YERDEYİZ – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 6 Nisan 2010 Salı 03:00:00
  Afyonkarahisar- Kütahya ve Uşak illerine hizmet etmesi amacıyla, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba’nın büyük çabaları ile Kütahya’nın Altıntaş ilçesi yakınlarında yapılması planlanan Zafer Havaalanı’nın ihalesi ikinci kez iptal edildi. İhalenin iptal edilmesiyle birlikte gözler yeniden Afyonkarahisar Askeri Havaalanı’na çevrildi. “Altıntaş olmayacak gibi, olsa bile gecikecek” diyenler, “Afyonkarahisar askeri havaalanı sivil uçuşlara açılsın” demeye başladılar.
Öncelikle belirtelim ki, Afyonkarahisar Askeri Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılması fikrini sonuna kadar destekliyor ve benimsiyoruz. Ancak 3-4 yıllık bir aranın ardından Havaalanı tartışmalarında yeniden en başa döndüğümüzü gördükçe de üzülüyoruz. Son bir kaç gündür Afyonkarahisar Askeri Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılmasını gündeme getiren beyanatları okudukça, yorumları duydukça kendimizi 3-4 yıl öncesine geri dönmüş sanıyoruz.
O zaman da Askeri Havaalanımızın sivil uçuşlara açılması için “amansız” bir mücadele ve-rilmiş, toplum bu konuda adeta yek vücut olmuştu. O zamanki Cumhurbaşkanı, siyasiler, sivil toplum kuruluşları, vs. toplumun hemen hemen tüm katmanları bu konuda gönül birliği etmişlerdi. Öyle ki Afyonkarahisar Askeri Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılacağına inanan pek çok kişi arasında iddialar bile gündeme gelmişti. Havaalanı konusunun yılmaz savunucusu Emekli albay İsmail Özdilek’in amcamız İbrahim Küçükkurt’la “takım elbisesine” girdikleri iddianın canlı şahidiyiz mesela. İbrahim Küçükkurt yerel televizyonun canlı yayınında da siyasilerin “açılacak” sözüne inanan bir gazeteci ile aynı iddiaya girmişti. Bu iddiaların sonucunda “açılmaaaz” diyen İbrahim Küçükkurt galip gelmişti. Gerçi hesaplarını tahsil edemedi ama, olsun…
Yaklaşık 2 yıl süren mücadele sonrasında “Havaalanı NATO’ya ait. NATO’dan havaalanını alabilmek için yaklaşık 60 trilyon TL lazım. Bu para NATO’ya ödenmeden havaalanı sivil uçuşlara açılamaz. Bu parayı NATO’ya ödeyeceğimize yeni havaalanı yaparız” şeklinde özetlenebilecek bir noktaya gelerek tartışmalar durulmuş, Altıntaş havaalanı için düğmeye basılmıştı.
Son 2 yıldır da Altıntaş havaalanı için alt yapı çalışmaları sürdürüldü, iş nihayet ihale safhasına geldi. Yap-İşlet-devret modeliyle yapılması planlanan işin şartnamesi yatırımcıların hesabına uymadığı için işi üstlenecek firma bulunamıyor. Şartnamenin piyasa şartlarına uymaması nedeniyle “Ya iyi hesap yapılmamış, ya da bu ihale birilerine göre hazırlanmış” yorumları ortada dolaşıyor.
Yapılan açıklamalara göre ihale şartnamesi yeniden düzenlenip, ihale yenilenecek. AK Parti iktidarı Altıntaş havaalanından vaz geçmiş ya da geri adım atmış değil.
Sonuç olarak “havaalanı” konusunda döndük, dolaştık aynı yere geldik. “Afyonkarahisar Askeri Havaalanı sivil uçuşlara açılsın” fikirlerini ihtimal vermemekle birlikte “keşke” diyerek can-ı gönülden destekliyoruz. “Altıntaş’ta durmak yok, yola devam” çalışmalarını da sadece izliyoruz…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER