Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AYRANI YOK İÇMEYE…

On günden bu yana ülkemizin her yanında çıkan yüzyirmiden fazla yangınla mücadele ediyoruz. Etmeye çalışıyoruz. Yangınlar sırasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İçinde yaşayan tüm canlılarla, hayvan ve bitkilerle birlikte yok olan ormanlarımıza, yerleşim yerlerinde evleri, yaşam alanları yok olan, hayvanları telef olan köylülerimize içimiz yanıyor. Başta afetzedeler olmak üzere tüm halkımıza geçmiş olsun. Bu afetler bize bir kez daha gösterdi ki, bu tür krizlere hazır değiliz. Uzun sözlere gerek yok, envanterinde bir tane bile yangın söndürme uçağı olmayan Orman Bakanı’nın, Bakanlığa ait özel uçakla yangın bölgesine gitmesi aslında her şeyi anlatıyor.

 

İKİ BAŞKAN – İKİ TAVIR

 

Orman yangınları bir türlü sonlandırılamaması hepimizi üzüyor. Ancak diğer yandan yardım için, destek vermek için uğraşanlar vatan haini ilan ediliyor. Düşünen, ülkemin ve şehrimin sorunlarına çözüm üretmeye çalışan bir birey olarak gerek yazarak, gerekse sosyal medyada fikirlerimi ifade ediyorum. Beğenip beğenmemek elbette ki sizin takdirinizdir. Sosyal medyada yaptığım bir paylaşımda Şuhut belediye başkanımız sayın Recep Bozkurt’un kendine aldığı makam aracını vergi ödememek için “itfaiye öncü aracı” adı altında almasını eleştiren bir paylaşım yaptım.
Bu paylaşımı bizi yönetenlerin;
Kanunların boşluklarından faydalanıp kendisi ya da kurumu adına çıkar sağlamasının doğru olmadığını,
Yöneticilerimizin ahlaki ve etik değerlere uyması gerektiğini,
En önemlisi, yönetici kadroların her duruma hazır olması gerektiğini, kendilerine makam aracı olarak “itfaiye öncü aracı” almak yerine, bölgemizde çıkacak büyük yangınlarda iş yapacak, itfaiye sistemini güçlendirecek araçlar alınması gerektiği düşüncesiyle yaptım.
Ancak Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt bu paylaşımdan çok etkilenmiş olacak ki kendine bir polemik konusu çıkartıp, sosyal medyadan, olayı “Ormanı sizin çocuklar yaktı”, “Orman yakan alkolik başkanlar”, “PKK’lı teröristler” boyutunda, aslıyla ilişkisi olmayan cevaplar verdi. Üstelik trol ordusunu da üzerimize saldı.
Devletin tepesinde bulunanlar “Yangın söndürme uçağı” yerine itibar için 13 tane özel uçak alırsa, belediye başkanları yangın söndürme aracı almak yerine kendisine makam aracı alırsa günü geldiğinde, o araçlarla olan biteni seyretmekten başka bir şey yapamaz.
Başkanla polemiği devam ettirmek gibi bir niyetim yok. Sayın başkan ve trolleri unutmasın ki, Ulu önder Atatürk’ün kurduğu Halk Partisi, bu ülkeyi kuran, bu ülkeyi en büyük beladan, en büyük yangından kurtaran partidir. Bugün de ülkemizi içinde bulunduğu karanlıktan çekip çıkartacaktır. Biz değişik din, ırk ve mezhepten insanların, ağacıyla, hayvanıyla bütün canlılarıyla bir arada, huzur içinde yaşadığı bir Türkiye’ye inanıyoruz ve bu düşünceyle siyaset yapıyoruz.
***
Geçen haftaki yazımda, Budan Otel kavşağında Motocross pist alanının giriş Bölgesi’nde yapılan kavşağın hatalı yapıldığını iddia ettiğim yazının ardından, Erkmen Belediye Başkanımız Memduh Kuş’tan hemen bir açıklama geldi. Öncelikle sayın başkana duyarlılığı ve nezaketi nedeniyle teşekkür ediyorum. Memduh başkan açıklamasında mealen, “Kavşağın hatalı yapıldığını kabul ediyor. Ancak bunun sebebi olarak da Karayolları Kanununu” gösteriyor.
Biz bu yazıları yazarken kimseyi hedef almak, kimseyle uğraşmak düşüncesinde değiliz. Derdimiz sadece üzüm yemek. Eğer bu kavşak hatalı yapıldıysa, Karayolları Kanununun ne dediği önemli değil. Yanlışın bir an önce düzeltilmesi şart. Bu işin sorumluları, önümüzdeki dönemde yaşanacak her kazadan, can kaybından da sorumlu olacak.
Son Söz; “Liderlerin kalitesini anlamanın en kısa yolu, etrafındaki kişilere bakmaktır” Nicola Machiavelli

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER